Contribute
Register

1gbp Network issues.

Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,809
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
Hi,

Has anyone got 1gbps speeds working on there hack? Ive bought some CAT6 Solid Ethernet Cable Reel and made my own Cables and terminated them correctly however i can't seem to get over 100megs over Ethernet in OS X but seems to work fine in Windows. Ive tried Intel NICs and Realtek but no difference. Would Anyone have any ideas? My Network Switches indicates 1gbp connection I've played around with System Preferences -> Network -> Hardware, Changed from automatically to Manual set 1000baseT, Full Duplex but makes no difference. The cabling I'm using is UTP CAT6 Solid Twisted in B configuration. Ethernet cabling everything from the Server to the Network Switches is CAT6 Cabling.

19397111_1460957993950776_7006581967320450047_n.jpg


19225013_1457282894318286_3079312786719111390_n.jpg


19225300_1460957927284116_1590307321236348530_n.jpg


19366047_1458367857543123_5101881442983502129_n.jpg


IMG_0757.JPG


Screen Shot 2017-06-20 at 19.58.34.png


Thanks.

Jack.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
How are testing?
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,809
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,809
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
Seems like that test is using a file...
So, your performance will likely be limited to the device that file is stored on...
So basically it could be the drives? Im using NAS drives in my Server. It takes about 7 minutes to copy over a 30GB file but the problem is that it starts copying the file then stops and starts again its not a constant copying. Ive also tested with a SSD takes around the same time also. The drives I'm using are these. https://www.amazon.co.uk/dp/B00D1GYNU8/?tag=tonymacx86-21

19396743_1463068563739719_7248883014954306572_n.jpg
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
So basically it could be the drives? Im using NAS drives in my Server. It takes about 7 minutes to copy over a 30GB file but the problem is that it starts copying the file then stops and starts again its not a constant copying. Ive also tested with a SSD takes around the same time also. The drives I'm using are these. https://www.amazon.co.uk/dp/B00D1GYNU8/?tag=tonymacx86-21

View attachment 262335
A proper network speed test does not involve any file/disk I/O.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,809
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,809
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
A proper network speed test does not involve any file/disk I/O.
I found the root of my problem. Using the Router as the Switch was causing the issue i moved to a proper 1gbp Network Switch and i get this result. This test uses no disk writing.

Screen Shot 2017-06-21 at 22.39.40.png
 
Top