10.7.1 Firewire ioaudiofamily kernel panic

Discussion in 'Audio' started by FullMelt, Sep 22, 2011.

  1. FullMelt

    FullMelt

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-H67N-USB3-B3
    CPU:
    Intel i5-2500k@3.30ghz
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Sep 22, 2011 at 9:51 PM #1
    FullMelt

    FullMelt

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-H67N-USB3-B3
    CPU:
    Intel i5-2500k@3.30ghz
    Graphics:
    Intel HD 3000
    i updated my presonus audio interface and got a kernel panic on reboot.
    what kext do i need? or is it something else? here is a photo of the kp.
     

    Attached Files:

    • Photo Sep 19, 6 40 32 PM.png  (747.4 KB, 271 views)
  2. orri

    orri

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    5
    Mobo:
    GIGABYTE z77-DS3H
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    ASUS GEFORCE GT 210 1GB
    Oct 1, 2011 at 7:52 PM #2
    orri

    orri

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    5
    Mobo:
    GIGABYTE z77-DS3H
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    ASUS GEFORCE GT 210 1GB
    I got a similar kp message (i didn't get the tc.tctechnologies part).

    in the bios I set the HDA controller front panel type to AC97 instead of HDA.
    Then I got rid or this message.

    I don't know if it works for you too...
     
  3. veda95

    veda95

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    25
    Oct 25, 2011 at 4:34 PM #3
    veda95

    veda95

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    25
    is that solution work? because i can't use my sound card....same KP screen,with connect 24D
     
  4. Zampe

    Zampe

    Joined:
    Nov 6, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    Intel Q9400 Core2Quad
    CPU:
    GA-EP45-DS3L ATX Motherboard
    Graphics:
    EVGA geForce 8400gs
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 7, 2011 at 4:20 AM #4
    Zampe

    Zampe

    Joined:
    Nov 6, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    Intel Q9400 Core2Quad
    CPU:
    GA-EP45-DS3L ATX Motherboard
    Graphics:
    EVGA geForce 8400gs
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I am having the EXACT same issue when I updated my Saffire interface driver. I can't find anything in my BIOS for an HDA controller. Have you had any luck with this?
     
  5. vovich-rusm

    vovich-rusm

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    9
    Nov 7, 2011 at 12:09 PM #5
    vovich-rusm

    vovich-rusm

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    9
    i have similar problem with tc electronic konnekt 8
     
  6. Anthonyx82x

    Anthonyx82x

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    218
    Mobo:
    OS X 10.9.4 MacPro
    CPU:
    3.07 Intel i3
    Graphics:
    EVGA - 2GB GDDR5 Geforce GT 740 SC
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 7, 2011 at 4:59 PM #6
    Anthonyx82x

    Anthonyx82x

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    218
    Mobo:
    OS X 10.9.4 MacPro
    CPU:
    3.07 Intel i3
    Graphics:
    EVGA - 2GB GDDR5 Geforce GT 740 SC
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I am having pretty much the same problem, I had to boot into Windows 7 and go into my Lion Drive and delete the FireWire.kext from my Presonus FireStudio Project. I don't understand why this has such a big affect after updating to Lion. It works under Lion on my MacBook Pro just fine. I also have Voodoo Installed for the onboard sound when not using the FireStudio.
     
  7. NewKleer

    NewKleer

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    31
    Jan 2, 2012 at 11:54 AM #7
    NewKleer

    NewKleer

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    31
    Any luck with this?
     
  8. marcagio

    marcagio

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    70
    Mobo:
    OSX Yosemite 10.10.2
    CPU:
    Intel i7 2600k
    Graphics:
    MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr 2048Mb GDDR5
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Jan 4, 2012 at 6:18 AM #8
    marcagio

    marcagio

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    70
    Mobo:
    OSX Yosemite 10.10.2
    CPU:
    Intel i7 2600k
    Graphics:
    MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr 2048Mb GDDR5
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I have problems with my Focusrite Saffire LE too...

    System hangs, can't boot once in a while...

    no kernel panic tho... just freezing, crashing and frustration.

    Anyone has a solution?
     
  9. psychothemanwasp

    psychothemanwasp

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    6
    Jan 4, 2012 at 9:46 AM #9
    psychothemanwasp

    psychothemanwasp

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    6
  10. marcagio

    marcagio

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    70
    Mobo:
    OSX Yosemite 10.10.2
    CPU:
    Intel i7 2600k
    Graphics:
    MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr 2048Mb GDDR5
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Jan 4, 2012 at 2:05 PM #10
    marcagio

    marcagio

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    70
    Mobo:
    OSX Yosemite 10.10.2
    CPU:
    Intel i7 2600k
    Graphics:
    MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr 2048Mb GDDR5
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    TO EVERYONE WITH FIREWIRE ISSUES!

    I will go buy a Firewire PCI Controler today,
    As mentionned in other threads, TI (Texas Instruments) Is the most compatible firewire controller with apple...

    Will let you all know if this is what resolved my issue then :)
     

Share This Page