10.11.4+ Skylake Starter Guide

Discussion in 'El Capitan Desktop Guides' started by ammulder, May 22, 2016.

  1. wildwillow

    wildwillow Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    4,669
    Mobo:
    GA-Z87X-OC
    CPU:
    i7-4770K
    Graphics:
    HD4600+R9 380 4GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    Jun 23, 2016 at 8:51 PM #71
    wildwillow

    wildwillow Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    4,669
    Mobo:
    GA-Z87X-OC
    CPU:
    i7-4770K
    Graphics:
    HD4600+R9 380 4GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    Some things to consider, Your system definition is a 2008(Mac Pro 3,1), You can change this in MultiBeast/Customize/System definitions to a 2015 Skylake iMac17,1.
    CPU/IGPU Power Management : Mavericks: Native CPU/IGPU Power Management
     
  2. richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 23, 2016 at 9:04 PM #72
    richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Changing now - didn't reboot so just noticed although not crashing system glitches badly on booting. thanks
     
  3. richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 23, 2016 at 9:11 PM #73
    richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Still the same and glitchy booting - sorry. Quicktime reports An unknown error occurred (-101), I guess if QT won't play then FCP X won't either?
     

    Attached Files:

  4. richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 23, 2016 at 10:28 PM #74
    richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I have access to a GTX 960 oc it's in my son's computer so he won't be best please but do you think I should give it a try to see if it cures all my woes?

    UPDATE: Because I hadn't purchased speakers yet, I didn't realise my sound wasn't working - updated to use 1150 drivers in Multibeast and low and behold Quicktime and FCP X now working?? Bruce X FCP test at 65 seconds with onboard graphics - will call that a result.

    Did notice system only reporting 32Gb when I have 64Gb; after several hours of searching and modifying several things I tried one forum users fix of simply updating Clover - worked a treat reporting correct memory speed too.

    ONLY downside and it's nothing, is that my clover looks totally different and is large blue icons on a light background and searching the forum I have found no reference to a change in how Clover looks? Oh well it all works - if it aint broke...........

    Many thanks to everyone who helped but especially to wildwillow who has been amazing.
     
    Last edited: Jun 24, 2016
  5. wildwillow

    wildwillow Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    4,669
    Mobo:
    GA-Z87X-OC
    CPU:
    i7-4770K
    Graphics:
    HD4600+R9 380 4GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    Jun 24, 2016 at 8:13 PM #75
    wildwillow

    wildwillow Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    4,669
    Mobo:
    GA-Z87X-OC
    CPU:
    i7-4770K
    Graphics:
    HD4600+R9 380 4GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    Glad you've managed to iron out some of your wrinkles. For a different theme in Clover you can install them from the Clover installer, seeing as you've updated you can see what themes you've got installed in the theme folder on your EFI/Clover partition. Resolution can also be set in the GUI section of your config.plist.
     
  6. wstrohm

    wstrohm

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    264
    Mobo:
    GA-H170N-WIFI, Noctua NH-L9i Cooler, Kingston 16 GB DDR4, Samsung 850 EVO SSDs
    CPU:
    Intel core i7-6700
    Graphics:
    Gigabyte nVidia GTX 1050 Ti OC (low Profile)
    Classic Mac:
    Power Mac
    Jun 28, 2016 at 8:05 PM #76
    wstrohm

    wstrohm

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    264
    Mobo:
    GA-H170N-WIFI, Noctua NH-L9i Cooler, Kingston 16 GB DDR4, Samsung 850 EVO SSDs
    CPU:
    Intel core i7-6700
    Graphics:
    Gigabyte nVidia GTX 1050 Ti OC (low Profile)
    Classic Mac:
    Power Mac
    You are correct; since the F3 and F4c versions of Gigabyte's Q-Flash firmware both have the initial configuration of graphics as PCIe in their Optimized Defaults mode, I left it that way and used the GT740 to drive my monitor.

    I appreciate your attempt to help me, but there has been much water under the bridge since I wrote my post. I bought another computer case, and installed my Haswell mobo and CPU into it, bought two more SSDs and installed El Capitan on one. That did work on the Haswell setup, or rather ONE of the disks works (writing on the Haswell El Capitan setup now), but I cannot get the other disk to boot. I wanted to get both disks running and then move one to the Skylake computer, but I can't get both to boot. (No graphics card in the Haswell system; set up on IGFX only.)

    Any ideas? I've posted quite a few times on these forums (like in El Capitan Desktop Support forum) but I see mostly unanswered questions there, including mine.
     
  7. FerAramburo

    FerAramburo

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte B150-HD3
    CPU:
    i5-6500
    Graphics:
    GTX 1060
    Mac:
    MacBook, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Jul 4, 2016 at 9:09 AM #77
    FerAramburo

    FerAramburo

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte B150-HD3
    CPU:
    i5-6500
    Graphics:
    GTX 1060
    Mac:
    MacBook, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Has anyone made the iGPU QuickSync feature work? I've seen some people with the Airplay Icon but I don't get no matter if I boot with just Nvidia card, the iGPU or both. I'm using iMac 17,1 system definition.
     
  8. KidUnknown

    KidUnknown

    Joined:
    May 24, 2016
    Messages:
    17
    Jul 5, 2016 at 2:04 AM #78
    KidUnknown

    KidUnknown

    Joined:
    May 24, 2016
    Messages:
    17
    I followed the h170n mini its build guide as that is the same motherboard I am using. I got OS X installed and running. Web drivers are working, however my audio doesn't detect my headphones when I plug them into the back of my motherboard. However, my hdmi audio does work. Any thoughts?
     
    richardp1512 likes this.
  9. richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 5, 2016 at 10:18 AM #79
    richardp1512

    richardp1512

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z170MX
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    HD 530 IGFX; GIGABYTE RX 460
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Now bearing in mind your taking advice now from a noob: The only thing I did different was in MultiBeast for El Capitan I loaded the 100 series motherboard sound drivers as well as the 1150 drivers and mine works fine.
     
    Stork likes this.
  10. lotsacaffeine

    lotsacaffeine

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z70N Gaming 5 (Mini-ITX)
    CPU:
    Intel i7-6700K
    Graphics:
    nvidia GTX960 Mini-ITX (Gigabyte GV-N960IXOC-4GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 13, 2016 at 11:31 PM #80
    lotsacaffeine

    lotsacaffeine

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z70N Gaming 5 (Mini-ITX)
    CPU:
    Intel i7-6700K
    Graphics:
    nvidia GTX960 Mini-ITX (Gigabyte GV-N960IXOC-4GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Did you ever find a solution to this problem?
     

Share This Page