Contribute
Register

10.11.4+ Skylake Starter Guide

Joined
Jan 11, 2014
Messages
119
Motherboard
ASUS Z170 Pro Gaming
CPU
Intel i5-6500
Graphics
ASUS GTX970 Strix
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Any thoughts on whether it is worth using iMac17,1 definition vs MacPro3,1? The iMac one seems to be working fine, though there are sound pops after a while.
With a proper SSDT in place for my CPU, maybe MacPro3,1 would work better?

Thanks!
 
Joined
May 22, 2011
Messages
1,045
Motherboard
ASUS TUF Z390 Plus Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 560
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi, I try to my GTX 660 on my new Skylake system. But I cant never boot. Apple Logo and loading bar coming after that nothing happened. No desktop. I tried the boot in verbose mode but nothing stuck on anywhere. I didnt install NVIDIA Web Drivers 'cause normally no need to Web Drivers for this card. But Skylake is different system maybe I need it!

In BIOS I tried as a Primary PEG and PCIE. Always same thing happend. As I know in haswell my card working with Graphics Enabler=No. I already disabled in config.plist. I dont have any boot agrument on config.plist.

is this card work with in Skylake?
What can I try?
Should I need it to Web Drivers?
do I need to add any boot agrument for this card?


My Spec is;
Asus Z170-A
6700K
El Capitan 10.11.5
 
Joined
May 31, 2015
Messages
6
Motherboard
Gigabyte Z170x Gaming G1
CPU
Intel 6700K
Graphics
MSI GTX 970 Gaming 4G
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
  1. Create a new entry pointing to '\EFI\CLOVER\CLOVERX64.EFI' (I used EasyUEFI on Windows)
  2. Rename '/EFI/BOOT' to '/EFI/BOOT.disabled'
See this thread for further details. Good Luck!
Hey! Thanks I have it all working now. I found a good guide in the TESTING THREAD: SKYLAKE. Someone should make it it's own post because it's really burried in that thread and very helpful. It's on Page 42.

Hi, I try to my GTX 660 on my new Skylake system. But I cant never boot. Apple Logo and loading bar coming after that nothing happened. No desktop. I tried the boot in verbose mode but nothing stuck on anywhere. I didnt install NVIDIA Web Drivers 'cause normally no need to Web Drivers for this card. But Skylake is different system maybe I need it!

In BIOS I tried as a Primary PEG and PCIE. Always same thing happend. As I know in haswell my card working with Graphics Enabler=No. I already disabled in config.plist. I dont have any boot agrument on config.plist.

is this card work with in Skylake?
What can I try?
Should I need it to Web Drivers?
do I need to add any boot agrument for this card?


My Spec is;
Asus Z170-A
6700K
El Capitan 10.11.5
Yo dawg, If it's what I think it is, you gotta go into your Clover Configurator on your boot stick and select nv_disable=1 if you have your card installed. I don't think you need this selected if you boot with your card removed. If you do it with the card removed you don't need that selected and then don't install the card until you installed your drivers. I did it with the boot argument selected. Once you have your drivers installed I deselected nv_disable=1 and selected nvda_drv=1. If this isn't what you were talking about then disregard.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
30
Motherboard
GA-Z170X-UD5
CPU
i5 6600K
Graphics
GTX 950
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
iBook, iMac
Mobile Phone
iOS
Any thoughts on whether it is worth using iMac17,1 definition vs MacPro3,1? The iMac one seems to be working fine, though there are sound pops after a while.
With a proper SSDT in place for my CPU, maybe MacPro3,1 would work better?

Thanks!
The iMac17,1 benchmarks quite a bit faster for me.

To fix the sound, add to config.plist:
Code:
<key>CPU</key>
    <dict>
        <key>UseARTFrequency</key>
        <false/>
    </dict>
 
Joined
Dec 26, 2015
Messages
49
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD3H
CPU
Intel i7-4790k (Devil's Canyon)
Graphics
no graphics card - using onboard graphics
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks so much for this guide! I'm following this thread and, using its tips, FINALLY got my new MSI Z170A-G45 Gaming motherboard with 6700k processor working. It's finicky though, and I'm encountering roadblocks at every step.

First question: I've got 4 x 16GB chips of RAM in there, but About This Mac only shows 32GB total. So I know I have to follow your instructions on editing the config. In your suggested code you include this twice:

Code:
                <dict>
                    <key>Frequency</key>
                    <integer>2133</integer>
                    <key>Part</key>
                    <string>CT2C8G4DFD8213</string>
                    <key>Serial</key>
                    <string>0200020B000C020B</string>
                    <key>Size</key>
                    <string>8192</string>
                    <key>Slot</key>
                    <integer>2</integer>
                    <key>Type</key>
                    <string>DDR4</string>
                    <key>Vendor</key>
                    <string>Crucial</string>
                </dict>
so am I right in assuming, in my case, I should copy and paste this 4x, and should I change the Size string to 16384?

Are any of the other things important, like Frequency? Do I have to update them too?
 
Joined
Apr 5, 2016
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Great guide!! Thanks a lot. I was pissed off by the wake/sleep issue due to AppleIntelE1000e
for a long time on my ASUS Z170m-plus and now I know what I should do. Thanks again!!!!
 
Joined
May 28, 2016
Messages
57
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5 TH
CPU
Intel i7 6700 4.0 ghz
Graphics
GTX 970 4gb SC
Mac
Mac Pro
Good guide.

Only issue I have is with sound. I have a gigabyte GA-z170x-ud5 and i7 6700k on it. My case is a Corsair 300r and I want to use the head phone jack from the front.

As for the motherboard, UM said the front has to be connected to the audio header on the board which uses a intel HD audio and AC'97.

First I gotta get sound working because the back panel isn't either, but I've made progress so far today at at least getting the drivers right.

Before and after picture uploaded.

UPdate:

Got it to work. Needed to run clover config, mount the EFI and run audio_cloverALC-110_v1.0r10.command
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jul 11, 2013
Messages
177
Motherboard
Z170 Asus Hero VIII
CPU
i7 6700K @47 1.29V
Graphics
AMD 390X Asus Strix
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Classic
Mobile Phone
Android
Multibeast 8.2.2 Doesn't work.
Log error.
I tried lot of downloads an applied in two different machines.
Tell me if is repaired. Thanks!
 
Top