Contribute
Register

10.10.3 Update Black screen with cursor

Joined
Nov 7, 2015
Messages
8
CPU
i7 4770S
Graphics
GTX 760 192-bit
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Isn't verde.kext for ATI (oops, AMD) cards?
 
Joined
May 20, 2013
Messages
29
Motherboard
Acer Aspire V3-772G
CPU
Core i5 4210M
Graphics
Intel HD 4600 - GTX 850M (disabled)
Mac
MacBook Air
Classic Mac
eMac, iBook, iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android
Yes it is. Sorry, it wasn't clear in your first post that you were actually using an NVIDIA model. Or maybe I read too fast :D.

Using Clover, you should try with or w/o InjectNvidia. If you installed webdrivers, make sure that you're using nvda_drv=1 in your boot-args.
 
Joined
Nov 7, 2015
Messages
8
CPU
i7 4770S
Graphics
GTX 760 192-bit
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
You didn't read too fast, it's just that I added the GPU info after you posted your answer (so it's my fault).

So I tried with InjectNvidia (off by default, on didn't work too). And I tried with and w/o nvda_drv=1, no effect, same reaction (progress bar and loading icon that appears at around 50% and stays there).

I think it's some sort of driver problem because it happened just after I rebooted after the update. Is there a way to "restore" so 10.10.1 without reinstalling?
 
Joined
May 20, 2013
Messages
29
Motherboard
Acer Aspire V3-772G
CPU
Core i5 4210M
Graphics
Intel HD 4600 - GTX 850M (disabled)
Mac
MacBook Air
Classic Mac
eMac, iBook, iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android
Hum… maybe a version number problem.

Please run this in the terminal :

Code:
sudo nano /System/Library/Extensions/NVDAStartup.kext/Contents/info.plist
Search for this :

Code:
                        <key>NVDARequiredOS</key>
                        <string>14F1021</string>
The 14F1021 must match your current OS X 10.10.5 build number. You can see it by typing this :

Code:
sw_vers
If the build number doesn't match, you'll have to edit the NVDAStartup.kext/Contents/info.plist and change it then reinstall it in S/L/E, repair permissions and rebuild system cache using Kext Wizard for instance.
 
Joined
Nov 7, 2015
Messages
8
CPU
i7 4770S
Graphics
GTX 760 192-bit
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Info.plist says 14F27, same for SystemVersion.plist, so I guess it's good

I will try the repair permissions thing
 
Joined
Nov 7, 2015
Messages
8
CPU
i7 4770S
Graphics
GTX 760 192-bit
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Ok so I did the permissions repair thing, it fnound some stuff to repair, but it still doesn't boot, exactly as before :'(
Any other idea?
 
Joined
Nov 7, 2015
Messages
8
CPU
i7 4770S
Graphics
GTX 760 192-bit
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Is there a way to "restore" to 10.10.1 without reinstalling?
 
Joined
Oct 14, 2012
Messages
2
Motherboard
Intel GIGABYTE H87-HD3
CPU
Intel(R) Core(TM) i5-4570S CPU @ 2.90GHz (4 CPUs)
Graphics
AMD Radeon HD 7700 Series
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
it really works, thanks very much

here is how to:
use -v -s booting args to boot into single user mode
mount -o update /
cd /system/library/Extension/AMDRadeonX4000.kext
edit the info.plist under kext by vi or other text editor
save your edit then reboot with -v -x (into safe mode)
login then use kext wizard to rebuild the cache (with out 3d acceleration,it's very very lag...:beachball:)
after kext rebuild , reboot, all down and it works!:lol:
This was the solution to my pain :D love u Man U r the best!!! Edited the info.plist and my Radeon hd7770 is working like a charm. Big big thanks was already desperate.
 
Joined
Aug 23, 2010
Messages
8
Motherboard
HP Midi Tower DC7900
CPU
Intel E8400 E0 Stepping
Graphics
EVGA GT640 / Radeon 6450
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Hi.

I'm on El Capitan 10.11.4.

I would like to confirm that on my

HIS 7750 (Device ID: 0x683f)

editing the Info.plist in /System/Library/Extensions/AMDRadeonX4000.kext/Contents/

removes the black screen / artefacts issue.

Cheers.
Michael
 
Top