Contribute
Register

10.10.3 Update Black screen with cursor

Joined
Oct 9, 2012
Messages
4
Motherboard
Asus P8Z77V-PRO
CPU
Intel i5 3570K
Graphics
Sapphire Radeon HD7770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Everything is okay with 10.10.2 but I had the same problem with 10.10.3 beta + final updates. I can't get HD7770 working.
 
Joined
May 9, 2011
Messages
5,892
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i7-6700
Graphics
Gigabyte GTX 970 WINDFORCE / Intel HD Graphics 530
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Everything is okay with 10.10.2 but I had the same problem with 10.10.3 beta + final updates. I can't get HD7770 working.
Which boot loader?? If you are using clover then see post#5
 
Joined
May 9, 2011
Messages
5,892
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i7-6700
Graphics
Gigabyte GTX 970 WINDFORCE / Intel HD Graphics 530
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Thanks. I added a picture in the attachment.
Select the FBConfig, Press enter type "Futomaki" press enter. Return to boot menu, try booting.
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
6
Motherboard
Asrock H61M-DGS
CPU
Intel i3-3240
Graphics
AMD HIS Radeon 7770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I can't get working HD 7770 on 10.10.3 too. Previous 10.10.2 was fine, but now kext won't load. I'm not using any FB.

System : Asrock H61M-DGS + Chameleon r2538
CPU : Intel i3 - 3240
Graphics : HIS Radeon HD 7770


Thanks!
 
Joined
Nov 6, 2012
Messages
5
Motherboard
ASROCK Z390 EXTREME4
CPU
I9 9900K
Graphics
ATI7770
Hi, I've managed to get it worked.
The problem is in the new AMDRadeonX4000.kext.
The new values in 10.10.3 for "cail_properties" of AMDVerdeGraphicsAccelerator driver are:
<dict>
<key>CAIL_DisableDrmdmaPowerGating</key>
<integer>0</integer>
<key>CAIL_DisableDynamicGfxMGPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableGfxCGPowerGating</key>
<integer>0</integer>
<key>CAIL_DisableGmcPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableStaticGfxMGPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableUVDPowerGating</key>
<integer>0</integer>
<key>CAIL_DisableVCEPowerGating</key>
<integer>0</integer>
</dict>
The old values (in 10.10.2) was:

<dict>
<key>CAIL_DisableDrmdmaPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableDynamicGfxMGPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableGfxCGPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableGmcPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableStaticGfxMGPowerGating</key>
<integer>1</integer>
<key>CAIL_DisableUVDPowerGating</key>
<integer>0</integer>
<key>CAIL_DisableVCEPowerGating</key>
<integer>1</integer>
</dict>
Once I change it back in Info.plist and clear kext cache, my system boots without problems.
 
Joined
May 9, 2011
Messages
5,892
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i7-6700
Graphics
Gigabyte GTX 970 WINDFORCE / Intel HD Graphics 530
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I can't get working HD 7770 on 10.10.3 too. Previous 10.10.2 was fine, but now kext won't load. I'm not using any FB.

System : Asrock H61M-DGS + Chameleon r2538
CPU : Intel i3 - 3240
Graphics : HIS Radeon HD 7770


Thanks!
Are you able to boot??

If you are using Chameleon then try booting with "GraphicsEnabler=No AtiConfig=Futomaki -f"
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
6
Motherboard
Asrock H61M-DGS
CPU
Intel i3-3240
Graphics
AMD HIS Radeon 7770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Are you able to boot??

If you are using Chameleon then try booting with "GraphicsEnabler=No AtiConfig=Futomaki -f"

Yes, I can boot, but not loads any AMD kexts. Later will try what you say because I'm not at home. Thanks!
 
Top