[05/02 Added Temporary Fix] Pascal / GTX 1060 Glitching after waking from sleep

Discussion in 'Graphics' started by pinktank, Apr 29, 2017.

  1. kleenkenny

    kleenkenny

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    5
    Mobo:
    Gigabyte H97-D3H
    CPU:
    Intel Core i5-4660 (3,2 GHz)
    Graphics:
    Gigabyte Geforce GTX 1060 6 GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 22, 2017 at 12:32 PM #81
    kleenkenny

    kleenkenny

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    5
    Mobo:
    Gigabyte H97-D3H
    CPU:
    Intel Core i5-4660 (3,2 GHz)
    Graphics:
    Gigabyte Geforce GTX 1060 6 GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I tested HDMI, DP and DVI. Same bugs. I am using an 24 Inch 1920*1200 Dell monitor and an Gigabyte Geforce GTX 1060 with 6 GB RAM.

    Maybe its the (low) resolution causing the problems? That would be consistent with Hayzey's and MacintoshSE's comment.
     
  2. soundsticks

    soundsticks

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte GA-H270N-WIFI
    CPU:
    Intel Core i5 7600k
    Graphics:
    ASUS GTX 1060 3GB OC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 11:59 AM #82
    soundsticks

    soundsticks

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte GA-H270N-WIFI
    CPU:
    Intel Core i5 7600k
    Graphics:
    ASUS GTX 1060 3GB OC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I'm using 4k monitor with Asus GTX 1060 3GB OC. Sometime I get random reboot with this error.

    Also will get glitching screen after waking from sleep. Did try the solution you give, sometime working but sometime not.
     
  3. kleenkenny

    kleenkenny

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    5
    Mobo:
    Gigabyte H97-D3H
    CPU:
    Intel Core i5-4660 (3,2 GHz)
    Graphics:
    Gigabyte Geforce GTX 1060 6 GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 12:21 PM #83
    kleenkenny

    kleenkenny

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    5
    Mobo:
    Gigabyte H97-D3H
    CPU:
    Intel Core i5-4660 (3,2 GHz)
    Graphics:
    Gigabyte Geforce GTX 1060 6 GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Which connection do you use? Have you tried DisplayPort?
     
  4. soundsticks

    soundsticks

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte GA-H270N-WIFI
    CPU:
    Intel Core i5 7600k
    Graphics:
    ASUS GTX 1060 3GB OC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 12:29 PM #84
    soundsticks

    soundsticks

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte GA-H270N-WIFI
    CPU:
    Intel Core i5 7600k
    Graphics:
    ASUS GTX 1060 3GB OC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Yes I;m using display port.
     
  5. inbox

    inbox

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    44
    Mobo:
    Z97N Wifi
    CPU:
    i5 4670K
    Graphics:
    GTX 970
    Aug 25, 2017 at 12:00 PM #85
    inbox

    inbox

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    44
    Mobo:
    Z97N Wifi
    CPU:
    i5 4670K
    Graphics:
    GTX 970
    i cannot be at 100% sure but enabling "Power Nap" and "put the hard disk to sleep when possible" seems to fix on my MSI 1070 gaming X, Dell 2515H (via displayport 1.1) and 10.12.6 (clover darkwave=8). The other options disable.
     
  6. JonR0613

    JonR0613

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    40
    Mobo:
    MSI z77a gd55
    CPU:
    3.5 GHz Intel Core i7
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Aug 27, 2017 at 10:09 PM #86
    JonR0613

    JonR0613

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    40
    Mobo:
    MSI z77a gd55
    CPU:
    3.5 GHz Intel Core i7
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    This is what happened to my system after using the script, when you wake up the machine it will be like the image attached and you cant do anything but to power off the system from the power button, i already deleted it but still the same, is there a way to fix it?
     

    Attached Files:

    • 6oyqOt8.gif  (769 KB, 38 views)
  7. zakhej

    zakhej

    Joined:
    Jun 13, 2017
    Messages:
    8
    Mobo:
    GA-Z270X-Gaming 5
    CPU:
    i7-7700K Kaby Lake
    Graphics:
    STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
    Oct 2, 2017 at 8:10 AM #87
    zakhej

    zakhej

    Joined:
    Jun 13, 2017
    Messages:
    8
    Mobo:
    GA-Z270X-Gaming 5
    CPU:
    i7-7700K Kaby Lake
    Graphics:
    STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
    logout/login fix did work on Sierra. But after update to High Sierra this method doesn't help. Any thoughts?
     
  8. pinktank

    pinktank

    Joined:
    Sep 27, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    z270x itx Asrock
    CPU:
    7700k
    Graphics:
    gtx1060 6gb SSC
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 2, 2017 at 3:57 PM #88
    pinktank

    pinktank

    Joined:
    Sep 27, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    z270x itx Asrock
    CPU:
    7700k
    Graphics:
    gtx1060 6gb SSC
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    Android
    Did you try the resolution change method? Go to display, choose scaled, choose another resolution, go back to desired resolution. If this works you can use the script in the OP
     
  9. MacintoshSE

    MacintoshSE

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    23
    Mac:
    Mac Pro
    Oct 3, 2017 at 8:54 AM #89
    MacintoshSE

    MacintoshSE

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    23
    Mac:
    Mac Pro
    So, I haven't updated to High Sierra yet. Does the new driver NOT fix this dreaded issue? :(
     
  10. iSplendid

    iSplendid

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-Z270X-Ultra Gaming
    CPU:
    i7-7700K
    Graphics:
    Aorus GeForce GTX 1060 6G 9Gbps
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 3, 2017 at 9:53 AM #90
    iSplendid

    iSplendid

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-Z270X-Ultra Gaming
    CPU:
    i7-7700K
    Graphics:
    Aorus GeForce GTX 1060 6G 9Gbps
    Mobile Phone:
    iOS
    I use ControlPane app (https://www.controlplaneapp.com), which is free!, and it works great! The fix automatically runs and no glitches are seen! My settings are attached.
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2017-10-03 at 10.53.05.png  (66.5 KB, 149 views)
    • Screen Shot 2017-10-03 at 10.53.14.png  (46.8 KB, 168 views)
    • Screen Shot 2017-10-03 at 10.53.18.png  (75 KB, 140 views)

Share This Page