Contribute
Register

t430

  1. rgjleclaire

    Thinkpad T430 ALC269 mic not working

    The microphone on my Thinkpad T430 with ALC269 Realtek chip is not working. I've followed several guides but none of them were able to solve the issue. Audio seems to work just fine, but no mic. Also, I think I saw somewhere that I am currently only getting USB2 as opposed to 3. I have to...
  2. Panamaker

    Lenovo T430 BIOS settings

    Hello everyone! I performed all initial steps based on this great guideline, however, unfortunately, could not boot my laptop from UniBeast-ed USB drive. Could someone please help me with UEFI BIOS settings for my Lenovo T430? I wonder how to tune it up properly for this particular laptop...
  3. DieKrabbe

    Thinkpad T430 with High Sierra

    Dear, I have a new ThinkPad T430 with successful installed macOS High Sierra but I have some problems and I hope someone here can help me. MacOS detects my SD-Card Reader and I can see the Card in Disk Utility but I can not erase or read it. Before I had the same issue with my second HDD in a...
  4. OriSen

    Shutdown fix not working for Lenovo T430 DSDT

    Hi all, Anybody installed Sierra on a Lenovo T430 and having problems with shutdown? Mine resembles a reboot when I try shutting down. I tried applying "Fix Shutdown" and "Halt Enabler" in Clover, but that didn't help. Then I tried to patch DSDT with RehabMan's fix (from here), but seems the...
  5. RalphORama

    Audio + WiFi doesn't work on Thinkpad T430 Hackintosh

    Hello! This is my first time setting up a hackintosh, so I apologize if this is somewhat of a stupid question. I followed this guide to turn my Thinkpad T430 into a Hackintosh, but I used OSX Sierra instead of El Capitan. Almost everything works, aside from the audio input/output and the WiFi...
  6. throcker

    T430 trackpoint (Nub), wifi and reboot

    Hello guys, I installed el capitan on this machine, everything works except some minor things: trackpoint is damn fast and jumpy. unusable. buttons work fine, just speed. I used a t430 guide kext pack but is not working properly, tried different kexts, synaptics driver, nothing. I also tried to...
  7. inbou

    Unable to Boot, Jibberish after missing Bluetooth with -v

    Trying to boot into MAC OSX I tried to both Yosemiti and El Capitan, getting similar issues. attached is a photo of what happens when i add -v. Without -v you just see the prohibited sign. I have tried follow a steps in here but nothing changes...
  8. steenvoortl

    System works but boot screen (verbose or normal) doesn't

    Got a rather unusual problem over here - installed El Capitan on my Lenovo T430 (2349IP5, IB Core i5-3320M, 4GB RAM, HD4000 Graphics, 1600x900 screen) and after some patches almost everything is working as it should (SpeedStep, FireWire via ExpressCard, Mini DisplayPort, internal sound - no...
  9. Attica

    T430, help with Audio (ALC 269) and WIFI (AR9285)

    Hi, I recently got a refurbished T430 and naturally, I wanted to have it run OS X. This isn't my first hackintosh and after a bit of reading, the install went more or less smoothly. Two issues, however, remain: First, my WIFI doesn't work. I bought an AR9285 because I read that it was...
  10. hylkepylke

    Fake PCI ID to circumvent T430 whitelist

    Hi there, I'm having some issues to get my AR9280 working on my T430 with an unmodifiable BIOS. The AR9280 is supported in Yosemite, I tested this with another un-whitelisted Hackintosh laptop. The T430 will not boot with the AR9280, because of the whitelist, so I successfully changed the ROM...
  11. winteum

    T430 Display flickering and brightness issues

    I have my T430 working with Mavericks 10.9.1 except: Wifi, bluetooth, USB3.0 and HD Audio. My display is working with my native resolution 1600x900 but I having 2 issues: 1) I'm seeing flickering in some pages using Chrome or Safari. It's bothers me a lot. 2) Altough I do have the brightness...
  12. winteum

    Latest Unibeast Mavericks and Lenovo ThinkPad T430

    My scenario: MBR USB Unibeast Mavericks from App store. Results until now: Blank screen or reboot even before install screen. Setup: Bios updated Display integrated or discrete ACHI VT-D disabled Boot Legacy only of both USB UEFI support (if not, can't boot) Have tried: Flags -x -v...
  13. M1___M1

    HD4000 not working on a Lenovo T430u

    Hi everyone I’m new in hackintosh, but I manage to install ML on a Lenovo T430u. The install is in dual boot on the same drive as win7 on a MBR partition What is working: Video with GraphicsEnabler=No (HD4000 not working yet) Audio (VoodooHDA) – Camera (native) Keyboard, trackpad...

Top