realtek

  1. finefuturity

    [Not Solved] Audio skips randomly? [Realtek ALC887]

    Hello all! I've been at this issue for a few weeks now, and have gotten nowhere after trying and applying various things. Basically, what happens is whenever I play audio, it will skip randomly. I've tried to find a rhyme or reason to it by peeking in Console.app when it happens, but have come...
  2. IronCraftMan

    Connect Ethernet on MSI Z170-A Pro?

    Hello, I just recently successfully installed macOS Sierra (10.12.4) on my 6600K, GTX 1060, MSI Z170-A Pro motherboard and now I can't seem to get ethernet to work. Does anyone have any advice on how to get it connected, as well as what (if any) drivers I'd need. Going to the website for my mobo...
  3. Lars2001

    I can't get Realtek ALC221 working on macOS Sierra 10.12

    Hello, This is my first Hackintosh and I apologise in advance for my English. After installing macOS Sierra I used multibeast to install the network drivers and other things. For the video card I needed to change something in Clover and after that everything worked fine except the audio...
  4. Vitaminianos

    Realtek ALC 883 kext

    Hello guys, I've installed the EL Capitan macOS on my desktop PC (MB: ASUS P5K-VM; processor: Core 2 Quad Q9440; RAM: 8 Gb; HDD: 500 Gb). But I can't find kext for sound Realtek ALC 883 8-Channel High-Definition Audio CODEC. Could you help me in this issue?
  5. judge2020

    [solved] Unstable Ethernet using Realtek 8100

    I'm currently having issues with an unstable Ethernet connection using RealtekRTL8100. For about one minute after boot Ethernet works just fine and I can visit websites, however then the Ethernet hardware light (in the socket) flashes off and back on once. Once it does this the network tab shows...
  6. leinadsnake

    WiFi HP WN7600R Ralink RT2790

    Someone can help me to use my Wi-Fi card in Mac OS Sierra, it appears in the clover log, but I have not been able to create a FakeID nor have I found an appropriate kext. Wifi-Wlan-Netzwerk-802-11b-g-n-HP-Ralink-RT2790-PCIe-x1- by leinadsnake posted Jan 18, 2018 at 10:12 AM...
  7. sebecam2000

    GA-Z97M-D3H - Realtek Gbe Lan chip

    Hello, I did a fresh install of 10.13.2 High Sierra with Unibeast 8.1.0 on a Gigabyte GA-Z97M-D3H equipped with a TP-Link TL-WDN4800 (N900 model with 3 antennas). The install went ok and I could enter MacOS with no problem. Ethernet and Wi-fi connectivity seemed to be ok, but it appeared that...
  8. chirionutz

    Audio Alc 269 - for High Sierra - patched kext - request

    Hi! Until Sierra I could use for audio a patched kext for my laptop configuration, but since I couldn't get audio working, but with voodoohda kext which is a bit annoying because of the noise it makes. I would be thankful if anyone can help me get audio working again in High Sierra either with...
  9. julienscherliss

    GA-z68xp-ud3 Sierra Update Multibeast "Installation Failed"

    Hey there, I just updated my OS to Sierra, but after booting from the USB and trying to run Multibeast I'm just getting the error "The installation failed". Any Idea of what I'm doing wrong, or information I could provide to better trouble shoot it? The only thing I checked in the Multibeast...
  10. onyawangdong

    Ethernet not working

    So i used the official tonymacx86 to install High Sierra using unibeast then multibeast after installation for drivers. I installed the realtek ones for networking but they still did not give me my ethernet connection. CPU: i5 4590 Motherboard: MSI H81M-P33 RAM: 6GB kingston DDR3 - 1600 EDIT...
  11. maddizm

    Totally at a loss of what to do...

    Hi, I upgraded from El Capitan to Sierra 10.12.6. I lost audio in the process and I've been reading and reading and I seem to NOT be able to get it to work. In Preferences I get No Output device found. I think I may have changed the 'profile' in Multibeast or Clover. My Hackintosh was...
  12. aldoalfalus

    ALC233 Microphone Not Working

    I have working audio (ALC 233) with methode AppleALC.kext + Lilu.kext and using layout-id=3 on DSDT. But, the microphone is not working. What should i do to fix this mic ? Thanks For Your Help Output : Aldos-MacBook-Pro:~ aldoalfalus$ kextstat|grep -y acpiplat 13 2...
  13. plasticuser

    Sierra > High Sierra problems...

    Hi all. Been using Sierra happily with no major problems (just couldn't sleep) for a year. Just followed the instructions to upgrade to High Sierra and have a couple of problems. First the good news: you guys rock. The 1080 Ti works great, and the new driver is a bit quicker and better than the...
  14. sachabest

    P9X79 Deluxe Audio on Sierra

    For anyone trying to get onboard audio to work on an Asus P9X79 Deluxe (or pro, ls, whatever), here's what you have to do: Prerequisites to understand: Your board has a Realtek ALC898 chipset You likely tried to install the MultiBeast provided enabler, and it failed. No output devices show up...
  15. bgg22

    Lost my RTL8111 with no reason. Please help getting it back

    Hi all! I have ASUS H81-K + corei5 + rtl8111/8168 integrated lan I installed sierra with unibeast and network worked out of the box after installation. When I installed multibeast for other drivers (no any additional network drivers), installed clover to hdd, enabled my GTX285 by replacing...
  16. waspss0

    [Solved] Dual boot W10 - 10.11.6 ALC 1150 sound problem

    Hi guys! I am posted this post because dont found the solution in the forum. I was a week reading all posts related and nothing. I have dual boot with El Capitan (10.11.6) and W10 in diferents SSD. The first to boot is OSX. My MB is GA-Z97-D3H. I have installed realtek ALC 1150, iMac14,2. My...
  17. Hreb

    SPDIF onboard digital audio from Realtek -- best option?

    I'm using 10.12.6 with ASUS PRIME B250M-A motherboard, which has the ALC887 chipset. I have sound working with multibeast realtek audio, but it only provides sound when I use the "Internal Speakers" (actually it's the green port) output option in System Preferences > Sound. I'd really like to...
  18. fivos1996

    ALC888S-VD - What am I doing wrong?

    So I'm trying to get my sound working on MSI G31TM-P35 mobo. I patched AppleHDA with Mirone's app, output and input devices show up but no sound at all. Multibeast's ALC888 and ALC888 legacy patches don't solve the problem. Please help. Thanks.
  19. JotaOliveiraa

    ALC1150 working on Sierra but with background noise

    Hi guys, My audio is working fine (almost) but it has this really annoying sound in the background that I can't remove. I think it's called the "gain sound" and sometimes (rarely) it even pops. I'm always listening to music, it's impossible to ignore it. My motherboard is a Gigabyte Z170X...
  20. brandon.lane6

    Audio after sleep with appleALC and Realtek1150

    Hi there Im not getting any audio out of only the rear(green). audio jack after sleep. The headphone jack, HDMI audio and digital out all work after sleep. Originally I was using toledas CloverALC script for Realtek audio until it stopped working when installing other kexts. Now, when using...
Top