nv_disable=1

  1. georgebannerman

    Graphics issues with GTX 760 as well as Intel UHD 630

    I've gotten High Sierra to boot on my new Desktop hackintosh, but I'm having issues with the graphics. With nv_disable=1, I see a lot of flickering and a very low frame rate. When I try to play an MP4 with VLC, I see black frames and white frames appear on the screen in quick succession. (I...
  2. SteveGary

    Can't boot without "nv_disable=1" with GTX 770 - Mojave

    Had a clean install of Mojave which is working fine except for the graphics side. I'm using a Nvidia GTX 770 which should be supported via Lilu and Whatevergreen (they're installed in Clover), but I'm actually experiencing huge lags and flickering in the UI. If no boot options and no...
  3. Aleasy

    [Success] [High Sierra] i7 4770k - GA-Z87X-UD3H - 32GB RAM - GTX 770 4GB

    Aleasy's Build: i7 4770k - GA-Z87X-UD3H - GTX 770 4GB Components: Gigabyte GA-Z87X-UD3H Motherboard http://www.amazon.com/dp/B00DPOIJM4/?tag=tonymacx86com-20 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128592 Intel i7 4770K Processor...
  4. Nyak

    [Solved] Can't Get Rid of nv_disable=1

    Just booted into Sierra (10.12.6) on my new build. Went through MultiBeast and installed everything like normal. Used the new method of installing the NVIDIA Web Driver via Clover Configurator on my EFI recovery partition and was feeling pretty pleased with myself. Until I tried to restart to...
  5. Fernando330

    [Solved] Can't Boot with nvda_drv=1

    CORRECTION: CANNOT BOOT WITHOUT NVDA_DRV=1 OR NV_DISABLE=1 Hey all, I recently just fresh installed El Capitan on my Hackintosh. I was able to go through all of my post-install with Multibeast 8.2.2; however, I cannot boot from clover without inputting either nv_disable=1 or nvda_drv=1. My...
  6. xvistas

    can't boot without nv_disable=1 after installing nvidia web driver

    First off, I have got everything to work including audio, keyboard, ethernet, expect the web drivers. Everything else works like a charm. I have a MSI GEFORCE® GTX 960 2GD5T OC as my graphics card. I have installed the latest web driver, version: 378.05.05.15f01 and the latest CUDA...
  7. 0verseer

    [Solved] Unable to boot without nv_disable=1

    Hi, So I've been searching for a fix for this the past 4 days. Installing latest Nvidia drivers (f02) with latest Sierra (.4) results in boot halting at error "IOConsoleUsers gIOScreenLockState 3" using Asus Strix 980Ti. I have 3 Asus Swift 27" monitors hooked up using display port. You can see...
  8. HARINDERISBEST

    OS X Sierra freezes on login page

    I have tried every possible boot flag there is without any luck. The computer will boot to the login page but freezes (the time does not change, nor do I see my mouse pointer). The computer does boot when i use the boot flag nv_disable=1, however, this disables my graphics card entirely. the...
  9. diebolo

    Booting without cpus=1 results freeze at FIPS USER Space POST Success!

    Well, Booting without the boot flag cpus=1 will result in a stuck screen -v: After: it gets stuck (See photo). Boot flags that I use: kernel-dev-mode=1 dart=0 nv_disable=1 I followed RehabMan's guide of Native power management for laptop's but I don't know how to verify success of this guide...
  10. jorgevaldespino

    No Boot without nv_disable=1

    Well, that's the thing i can't boot successfully without the flag nv_disable=1 I already try nvda_drv=1 and the new NvidiaWeb Flag but no one can help, if use them get an apple screen stuck at half. I know my GPU is a little old, but hope some support. Please help
  11. F-bone

    Asus P5Q - C2D E7500 - 460GTX = low resolution, nv_disable=1 to work

    Hi guys, the above system worked great with Yosemite and Clover with native OSX nvidia drivers and "InjectNvidia=1". I now created a USB drive with Sierra and latest clover and the installation went fine except the GPU (had to use iMac10,1 instead of previous iMac8,1). I can only get to the...
  12. Gordsmith

    Can't Remove Clover NVDA_DRV=1 Boot Agr.

    Hi All, This is my first build and have had it successfully running El Cap d/b Win 10 for a week without much issue at all. I followed a guide to fix HDMI audio with SSDT-HDMI-NVIDIA-PEG0.ami file and the system would hang on reboot. I tried a load of things to fix it but it looks like I have...
  13. rafaelfonts

    My GTX 750 Ti does not work without NV_DISABLE=1

    Hello friends, I managed to get my hackintosh work perfectly in dualboot, but I can not inciar the Mac partition, without having to use the flag "nv_disable = 1”, and many crashes occur because of the little graphics. I've done installing Web Drivers in its latest version, as you can see in the...
  14. techyteddy

    [Success] El Capitan Gigabyte Z97M-DS3H

    Hi Everyone, I just like to share my experience. My Hardware: Motherboard: GA-Z97M-DS3H CPU: Intel 4690K CPU Cooler: Corsair Hydro Series H75 RAM: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) Graphics: EVGA GeForce GTX 760 Super Clocked ACX 2GB PSU: Corsair CX600 Case: Antec P50...
  15. Genderman2

    Nvidia Boot black Screen Yosemite 10.10.5

    Hi, I've upgraded my system with a SSD, so i had to Reinstall my perfectly working Hackintosh:banghead:. Now i had a Problem with my Nvidia GeForce GT 220. On my last Build i know i Installed the Web Driver an changed the Boot flag and everything works fine. Now after my reinstallation i had a...
  16. tifanator

    Can't boot into El Capitan without the "nv_disable=1" flag

    Hello all, I finally got my installation of El Capitan (10.11.2) working, using Clover to install and boot. The thing is, if I remove nv_disable=1 from the boot options I can't boot at all. Everything is updated and I have WebDriver 346.03.04 installed. nvda_drv=1 is also enabled in the boot...
  17. rmw156

    Not booting through clover after El Cap install (Backtrace: CPUPowerManagement)

    Let me start by saying that I tried to fix this without starting a new thread, but I suck, so here is a new thread. First off, I had a fully functional Hackintosh for the past 5 years. It was stable and I was running Mavericks. Then I decided to upgrade my graphics card to the Evga gtx 980 ti...
  18. DSP316

    The nearer my destination...the more I'm slip sliding away!

    Beginner trying to get my feet wet. Thank you for the excellent guides and resources here. It's been an adventure-trying to get El Capitan on Dell XPS 8300 Core i7, 12 GB RAM, GeForce GTX560Ti (OEM)-trying first on external USB drive. Clover (first from here and then updated online on EFI...
  19. vega

    Geforce 9600 GT only boots with nv_disable=1

    Hey guys Im using a gigabyte Geforce 9600 GT 512 MB i have successfully installed El Capitan using clover, the only problem is i cant boot properly i always have to use the nv_disable=1 bootflag, and when it does boot the graphics performance is very low and laggy. when i install the nvidia...
  20. arthomis

    can`t boot without nv_disable=1 on 650GTX

    OSX = El Capitan 10.11 Graphics = NVIDIA Geforce GTX 650 Memory = 3GB CPU = Dual Core bla bla bla Hi everybody! thank you all for the great community! so, i never ask for help in the forum but i`m with a big problem. i just can`t boot my hackintosh without the flag ``nv_disable=1``, and as i...
Top