hd530

  1. Pablitos19882

    Problem with iGPU and Nvidia Z170, HD530

    Good afternoon, I tried from 3 days to install Catalina using OC 0.6.3. If I setup <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data>AQASGQ==</data> <key>framebuffer-patch-enable</key>...
  2. matt4077

    Solved > Big Sur / HD530 / OpenCore / Z170N Skylake

    Getting this to work was a rather annoying process, as countless threads asking for help attest to. I somehow trial-and-errored my way to a configuration that works better than ever before, including a 2640x1440 resolution on the DVI port that exceeds the maximum listed in Intel's specs. Even...
  3. AJ57

    Help! Catalina dual monitors using iGPU HD530 or which cheapest dGPU?

    After days of googling and following all the guides I just can’t get dual displays working on Catalina. 2 AOC monitors, 1 via HDMI , 1 DVI. I can boot to desktop in either but can not get both up at the same time; hot-swapping makes no difference. Anyone have a idea how to solve this, can it...
  4. HugoHernany

    Solved > Catalina with Intel HD 530

    Hello. If possible, I would like to help with my desktop. I am installing Catalina on my desktop and I want to use the integrated video, because I have an Nvidia card and it is not supported. I use High Sierra before, but I need to upgrade to Catalina to use a new version of Xcode. I can access...
  5. tvut

    HD530 Second Output Mojave

    Hey there, I've been running High Sierra on my GTX970 and I decided to switch to Catalina and use the internal HD530. My motherboard has two output ports, a HDMI and a DVI port. I have a 2K monitor plugged into the HDMI port and a 1080P monitor plugged into the DVI port. Using the platform ID...
  6. lukeylad118

    HD 530 - No Dual Screen via DP

    Installed Catalina 10.15.4 (19E287) Vanilla with OpenCore on my HP Elitedesk 800 G2 Mini. Everything is working (Wifi isn't but I'm using Ethernet anyway) but my second display. I'm trying to get them both connected via DisplayPort as the only other output on my computer is VGA. I've tried...
  7. MrOptimistic16

    No display second monitor

    Hi Everyone, First of all, I've tried to research how this issue can be fixed but there's a lot of them and I'm still a newbie and don't know where to start. I have two monitors one is 1440p using Display Port and the second one which the one that doesn't have display 1080p using HDMI. This is...
  8. 2KV

    Intel HD530 — System freeze (crash) in Photos, Chrome

    Hello! My configuration: Gigabyte GA-Z170-Gaming K3, Intel i3-6100, Intel HD530. OS Sierra 10.12, standart Multibeast install. All works fine (video acceleration, sound, ethernet), except system sleep. One thing: system often freeze and crashe in Apple Photos (RAW files editing) and Google...
  9. specialsauce

    Intel HD530 Black Screen on boot from USB installer

    I am installing High Sierra from scratch following the instructions. When I boot from the USB I get clover, then the apple logo & progress bar. So far so good. But when the progress bar gets about 1/3 done, the monitor goes to sleep and never wakes up. I've searched the forums and all of the...
  10. Kirow

    Display disconnects after some time

    Hi everyone. Need help or advice with hackintosh configuration. Using clover. My PC setup: MSI Z170A Gaming M9 ACK i7-6700K MSI 1080 GTX Gaming X Currently I'm running fully functional hackintosh 10.13.6, but I want to try 10.14.5 using Intel iGPU. I was able to install, boot and even enable...
  11. googee

    Intel HD530 - restart loop

    Hello, I successfully install High Sierra on my GL502VT laptop by seting ig-platform-id to 0x12345678. However, I can not get Intel HD530 to work. The screen is glitching on login and I can see only 10 MB on graphic card ram. The screen is fussy when trying to switch Safari tab etc. I...
  12. onx

    Dual monitors on HD530 by HDMI and DP

    Good day guys! Need your wise advise with connecting second monitor to my Hackintosh. I used only one display before with HDMI connection without any problems. When I connect another one to DisplayPort the second screen just working until MacOS loading screen and then loosing signal. I tried...
  13. kartagis

    Solved > Intel HD 530 7mb

    Hello, I'm on Mojave on a Lenovo ThinkCentre M700. I've got a Intel HD 530. However, this shows 7 MB as memory and I've got some glitches. What do I do? Attached is my problem reporting files. Regards,
  14. mr.abdolian

    Lenovo ideapad 700 Intel HD 530 Graphics Problem

    Hello @RehabMan First I should thank you for your guides & replies that helped us so much to get our hackintoshes up and running. Then I should say that I didn't find any thread related to my laptop (Lenovo ip700) in the Mojave Laptop Support, so I started a new thread. I installed macOS Mojave...
  15. a361445613

    Built-in display issue on MACHENIKE Laptop

    Recently I installed macOS Mojave 18A391 on MACHENIKE Laptop, whose main hardwares are listed below: CPU: Intel(R) Core(TM) i5-6300HQ CPU @ 2.30GHz with Intel HD Graphics 530 Graphics: Intel HD Graphics 530 with Nvidia GTX 950M (disabled) Audio: ALC269 @ Realtek HDA(Layout id=2) Networking...
  16. uiane

    hd530 random garbled screen El Capitan 10.11.6

    Hello everyone, I just setup my pro tools hack after an ssd failure, but I can't use it for more than 30 minutes without the screen going garbles, and sometimes it does comeback, sometimes it won't. Computer can't sleep either. Z170x-gaming 7 - Bios F22i 6700K intel HD530 I'm using...
  17. AndrewBaggins

    Intel HD530 Skylake 6600 High Sierra 10.13 glitches and 5mb available only

    I stuck on strange problem... I cannot force my graphic to work normal. Everything works OK, but I have video-related problems: folders in Launchpad lag as hell, video in browser don't work and sometimes I have random glitches and artefacts. Did anyone ever faced something like this??? I have no...
  18. egmus

    10.13.4 (17E199) wake=reboot H170

    motherboard asus h170m-e d3, cpu skylake i3-6100, intel hd530 graphics, high sierra unibeast 8.3.2 & multibeast 10.2.0 system appears to sleep fine i.e. disk and fans stop & power led blinks. when I press any key disk and fans restart and then it reboots. also when I type "pmset -g everything"...
  19. ballzy

    [solved] Black Screen after Sierra 10.12.6 Update (Tried everything)

    Hi My hardware is: Clevo W65 67RB mainboard Intel i7 6700hq with HD530 Nvidia Geforce 940M (unsupported) I've been working on installing OSX Sierra on my Laptop for the past week and for a long time I couldn't even get the installer to load. After a lot of tweaking I managed to get it to work...
  20. steveharman

    [SOLVED] All three displays work with one user, but only two work with another!

    Hi, I just upgraded from Sierra > High Sierra on my Gigabyte H170N (4GHZ Intel Core i7). The Sierra install was flawless for about a year previous and indeed I'm now up and running on High Sierra ok as well, except for one slightly bizarre thing that I can't get my head around My motherboard...
Top