cpus=1

  1. threequartersearth

    Solved > System Restarts With Anything Above cpus=6 (High Sierra)

    Hello, I just got High Sierra up and running on my new machine, however I've run into a major issue, which is that my system seems not to be stable unless I use the boot flag cpus=6 (or 1-5). Above 6, or without the flag, the computer will restart after about 30 seconds of being logged in. I...
  2. Whitesirillus

    Mojave only boots with Cpus=1

    Hello. I updated my Mac OS Sierra to Mojave and the system reboots right before the login screen, 1/100 times it works but when I put my password it reboots again. On Sierra this happened too, but not every time like this... When I boot with only 1 cpu everything works perfect, even the...
  3. tomh381

    HP Spectre Sierra Local APIC error even with cpus=1

    So ive been trying to just get to the installer for this bloody thing. First off it only starts to boot in safe mode or I get error loading kernel cache then boot failed. But when i use safe mode it gets to the photo below. cpus=1 changes nothing it still gets stuck at the same part. I tried...
  4. ryansandlin

    High Sierra 10.13.3, Can't boot without "cpus=" Help!

    So I've gotten 10.13.3 mostly installed, but I can't for the life of me get it running stable with my CPU. The only way I can get it to boot is with some variation of "cpus=". Usually I can boot with cpus=1, but only have one cpu thread active. Sometimes, however, I can boot with cpus=10 and at...
  5. ryansandlin

    Can only boot with cpus=1, May be due to SMBIOS

    So I've gotten High Sierra mostly up and running. The one issue I can't seem to figure out is how to utilize all 6 cpu cores. I can't boot without cpus=1 hince why I can only utilize 1 core. I installed with clover, but have also tried installing multibeasts 6-core cpu driver with no luck. If I...
  6. aymooon

    intel 620 HD graphics with sierra

    I have installed mac 10.12.6 on (lenovo ideapad 510-15ikb) but with no hardware working properly -_- but the most important thing is intel 620 HD graphics cause huge problem in display no thing work smoothly also, i can only boot with cpus=1 which make my cpu as flying copter, i have tried...
  7. samarthagarwal

    [Solved] Works only with cpus=1 | kdp_poll : no debugger device

    Hi, My Hackintosh with Sierra worked perfectly with the support from the forum and specially @P1LGRIM. However, I had multiple boot entries for the UEFI partition for the Hackintosh boot drive which were increasing with every boot. After reading somewhere, I decided to update the BIOS for my...
  8. santi.ramirezv

    GA-Z97x-ud7 - i7-4790k - Restarting issue without cpus=1(4)

    Hi! Sierra 10.12.5 works (Graphics accelerated, audio and USBs working) but still need cpus=4 to not getting restarted after minutes of using the hackintosh. EFI Folder attached. I search for other similar threads but are old and relative to Mavericks and El Capitan. Also don´t know how to...
  9. dualstyle

    Successful install but cannot boot without cpus=1

    Hi guys. My rig is an Asus B150I Pro Gaming Aura WIFI version, I7 6700 (Non-K) LGA 1151, 16GB DDR4 2033, and a Samsung 850 SSD 250GB and I am using Clover to boot up. I am running Sierra without problems (can´t update anything cause it will start giving problems but that´s ok) but can only boot...
  10. Yahu

    macOS 10.12.5 only starts with cpus=1

    Hi, I got a strange problem with macOS installation. Both installation and system boots only with cpus=1. I tried both Voodoo and NullCPU, tried various BIOS settings configurations, various other boot flags. Nothing helps. -- -- -- Some info about my PC: Model: MSI PE60 6QE Motherboard...
  11. hhhooozzzyyy

    I can't boot with all cores (without cpus=1)

    All system works good on one core, but it's just one, not four)) Can someone help me with my problem All information in BugReport CPU: Intel Core-i5 2300 MacOS 10.12.4 Anonymous UUID: 03DEDB97-7DDA-68B3-115E-A8AFDDC49053 Thu Jun 1 19:02:59 2017 *** Panic Report *** panic(cpu 2 caller...
  12. Starkka15

    MSI GE62 6QD Apache Pro (cpus=1)

    Hello, I have successfully installed Sierra on my MSI Notebook alongside Windows 10. I'm blown away by the fact that I have set my smbios to MacBook 13,3 (and it works) but my computer will not boot without cpus=1. I know this has been an issue for others, and I have tried all the fixes I could...
  13. diebolo

    Booting without cpus=1 results freeze at FIPS USER Space POST Success!

    Well, Booting without the boot flag cpus=1 will result in a stuck screen -v: After: it gets stuck (See photo). Boot flags that I use: kernel-dev-mode=1 dart=0 nv_disable=1 I followed RehabMan's guide of Native power management for laptop's but I don't know how to verify success of this guide...
  14. olliethepikachu

    Removing cpus=1 without disabling VoodooHDA, and other fixes (e.g. FixShutdown)

    Hey! I recently set up a Hackintosh but required cpus=1 to boot. Because of that (and that cpus=1 only lets you use 1 CPU), I installed NullCPUPowerManagement and can report success removing the flag except for a few problems: VoodooHDA works but my audio device isn't recognised and Clover...
  15. Dennis121197

    El Capitan only boot with cpus=1

    Hey guys, I hope you can help me out. I've sucessfully installed El Capitan using Clover with cpus=1. I can boot into OS X with cpus=1, too, but I want all 2 cores to be supported and do not know how to do that. I have never used Clover and the last time on Mavericks i used something called...
  16. rmw156

    Not booting through clover after El Cap install (Backtrace: CPUPowerManagement)

    Let me start by saying that I tried to fix this without starting a new thread, but I suck, so here is a new thread. First off, I had a fully functional Hackintosh for the past 5 years. It was stable and I was running Mavericks. Then I decided to upgrade my graphics card to the Evga gtx 980 ti...
  17. CParm

    [Success] El Capitan - Z68X-UD3H-B3 rev1.3 UEFI .U1L

    I built a 10.7 Lion customac in 2011 and it's worked very well since then. Just took the plunge to finally update from 10.7 to El Capitan 10.11 and just wanted to post my build / results for anybody with a similar rig, cause I did get frustrated for a short while and this community is so...
  18. pepper662

    Stuck in the middle with reboot....

    Dear co-users with a hackingtosh, Got a problem. After upgrading from a fine working Yosemite system to the new el capitan OS I got stuck. After passing flawelessly through the setup I came into a horrible reboot loop. I have read a lot on the support forums... So far I have tried a lot of the...
  19. jmoseman

    Crash/Dies after 1 hour without CPUS=1 on 4930K + GA x79 UP4 + 10.10.3

    Would appreciate some advise. Posted an earlier question to the forum regarding some oddities on my build. Pretty nice system. i7 4930k on a GA X79 UP4 board running 10.10.3. Had it running nicely (18K on the benchmark), fluid, everything functioned except audio which i THOUGHT caused the...
  20. d4vinder

    Yosemite build on GA-X79-UP4, FIREWIRE audio device issue multicore

    I followed the original guide by DavidHyde18 here and it works just great! HOWEVER! I have one remaining issue to resolve and its driving me insane. When CPUS=1 flag is entered (either in the Extra .plist or at boot), the sound to my FIREWIRE device works flawlessly, however, to utilise all the...
Top