alc898

  1. gandalf2003

    << Solved >> Z77X-UD5H Audio on Catalina with Clover

    Hi all, Gigabyte Z77X-UD5H - i7 3770K - RX570 - Fenvi T919 I wanted to move to opencore for months. I just upgraded my Mojave hack under clover with a fresh Catalina install following Dortania's guide and opencore 0.7.6 debug. Everything went smooth but sound (alc 898). Maybe because I used...
  2. iaomw

    MultiBeast 10.4 failed to install drivers, especially ALC898

    MultiBeast 10.4 destructed my drivers, there are more than one problem. I didn't count on them. The audio for ALC898 is totally gone. Please bring back MultiBeast 10.3. I need it to save my audio. DH77DF+3770s+GTX1060 with macOS 10.13.6 / Clover 4458
  3. valinor61

    [Guide] How to fix non working audio alc898 driver with applealc

    First of all I am using CLEVO P65xRS series laptop and my layout-id is 65 if yours is different try to find your own layout id https://github.com/acidanthera/AppleALC/wiki/Supported-codecs I open that guide because I find that fix accidentally and there are no other thread on anywhere If you...
  4. sachabest

    P9X79 Deluxe Audio on Sierra

    For anyone trying to get onboard audio to work on an Asus P9X79 Deluxe (or pro, ls, whatever), here's what you have to do: Prerequisites to understand: Your board has a Realtek ALC898 chipset You likely tried to install the MultiBeast provided enabler, and it failed. No output devices show up...
  5. alyssontecinf

    Problem with Multibeast Install

    I'm building my hackintosh in 2017/06/28, with the specifications down: Mobo - G1 Sniper B5 Ram - 24GB Corsair Vengeance Pro Video Card - Nvidia GTX 560 SE Audio Card - Realtek ALC898 Network Card - Intel® Ethernet Connection I217-V Chipset - Intel B5 Express After installation, I did have...
  6. adyhonor

    ALC898 Audio On Board Don´t Work only HDMI Help !!

    Guys can yours Help me !!, i have a problem in my Sierra Hackintosh, i´m sucess in enable HDMI audio with VodooHDA and the sound works great on my monitor soundbox, but i can´t use my rear sound enter on my motherboard, i want use a externa soundbox and dont works with P2 plug in onboard Audio...
  7. VictorBabooden

    [ALC898] Internal speakers working, mic and headphones not.

    Hi guys, I'm happy with my new Sierra build, I just miss some little things to have it 100% working. The most annoying is the audio, only internal speakers are working fine. My internal mic and the headphones are correctly recognised in sound sys prefs, but they are not working: no input, no...
  8. daanblokpoel

    No audio Realtek® ALC898

    Hello, I installed the driver for the ALC898 from Multibeast. But I don't have audio. It says that it can't find any audio devices... Schermafbeelding 2017-02-05 Om 21.34.31 by daanblokpoel posted Feb 5, 2017 at 9:36 PM I can't figure this out. Please someone help me... Kind Regards, Daan...
  9. sepoto

    Installing the ALC 898 on macOS Sierra.

    I read the sticky that says to mount my EFI partition and run the ALC-120 script to enable sound on my Gigabyte UD7 running GTX 640 graphics. On a fresh installation of macOS I mounted the EFI partition with diskutil mount disk0s1 at the terminal and ran the script selecting the ALC898 hardware...
  10. sepoto

    ALC898 Audio Installation on macOS Sierra.

    I have a Gigabyte UD7 w/ dual thunderbolts running Intel HD4600 integrated graphics. I recently upgraded the machine to macOS Sierra which is booting normally and for the most part working well. I am in a spot of trouble trying to install the kext for the ALC898 6 port integrated sound card...
  11. faggus

    ALC898 not working in 10.10.5 new install...

    I installed yosemite on an ASUS Maximus V Gene board using raid 0. I'm booting the latest clover from a usb stick because i don't want to change the config.plist file on the EFI partition of 3 raid drives every time i want to experiment with new kexts... so, i made a backup of the stock...
  12. freirg

    No Codec with ALC898 on El Capitan

    Hi guys, i have a Realtek ALC898 that used to work flawlessly with Yosemite, and doesn't work at all with El Capitan. Here is a DPCIManager screenshot... And one form IO Registry Explorer... Where IOHDACodecDevice under HDEF@1B is blank. I'm using the original AppleHDA.kext, layout-id=1 with...
  13. brimur

    EFI Audio guide for dummies?

    Hi guys, since I upgraded to Yosemite a while back I just can not get on-board audio (Realtek ALC898) to work when I boot from Clover. :banghead: If I use a USB headset I can get audio but the on-board is not detected. If I do a non EFI boot into Yosemite using Chameleon I can see Internal...
  14. ResentedPoet

    Major sound problem with Yosemite. Not sure how to fix...

    Hi, I upgraded to Yosemite recently and along the way I decided to upgrade to Clover and UEFI booting. After getting everything except sound working, I decided to see if I could patch the AppleHDA.kext file and get native sound working on my ALC898 mobo. Well, that didn't work and short time...
  15. pepper662

    Sometimes sound sometimes no sound.

    Dear Tonymaccers, I've got quite a small but annoying problem with my young hackingtosh. I do not quite know where to find the solution because the problem does not always occure. Maybe one of you geniuses can help me. Since the moment I've build my mac I have the strange problem that...
  16. calberttj

    X79-UP5-WiFi ALC898 No Audi Device Yosemite

    Hello everyone! I would like to see if anyone else has been able to fix a issue or if it is still unresolved. I am running Yosemite 10.10 on the following Hardware: GA-X79-UP5-WIFI Motherboard GTX770 Graphics i7 3930k CPU 32GB 1600Mhz RAM 256GB Crucial SSD During install i used the...
  17. jgbsound

    P9X79 Pro Install of Mavericks (this was just an upgrade from Lion) seems to work except the RealTek

    Forgive me but I'm not clear on what to do. I had audio for a while under Lion, then it randomly disappeared. Cut to me updating to Mavericks and still I have no audio. I did find something that seemed pretty dense in regards to how to enable audio but, for the life of me, I'm unable to...
  18. someperson

    ALC 898 No Audio After Sleep 10.9.3

    Hi all, So whenever my computer falls asleep, I lose the audio. When I restart it, it's back. My motherboard is a gigabyte Z87X-UD5H, which means I use the ALC898 driver. It's getting annoying that my computer falls asleep and wakes up with no audio. Can somebody please help? Thanks,
  19. VroepVroep

    Low gain ALC898

    Hey all, so, I got my whole hackintosh up and running, inckuding the audio. I used the modified AppleHDA and HDAenabler method included with Multibeast. Thing is, whatever output I try on my Gigabyte GA-X79-UD3 the output levels are very low (the black jack seems to produce the loudest...
  20. CorbiH

    ALC898 (GA-Z87X-UD3H) Mountain Lion: permanent Audio problems

    Hey, About 1 Month ago my Hack started with about 1 sec. crackling Audio every 3-5 Minutes. As semiprofessional audio guy i waited for my new scarlett 2i2 audio interface which i thought might solve the Problem. But even worse after 3-5 Minutes the music starts to slow down while getting...
Top