alc892

  1. bluezimmer

    ALC892 Mojave HDMI No audio from internal speakers

    Hi Guys, I built my customac with Mojave following the installation guide here and it seems to be running smoothly except for the audio. All of the output devices show in system preferences, and I can get sound from bt headphones and the front headphone port but not from internal speakers or...
  2. SteelScyther

    Microphone noise on Mojave 10.14.6 using AppleALC

    Hi everyone, I'm having an issue with noise/interference on a modmic through a 3.5mm jack. I've got my hackintosh set up to use AppleALC (after a lot of battling) and everything seems to work OK apart from sound through my headphones being a bit quieter than usual (which isn't an issue) and my...
  3. manuel1404

    Solved > Audio doesn't work after L/E kexts installation

    Hi guys and thanks for help. I had configured my hackintosh well also for audio (ALC 892 on msi Z390M Mortar). I had 5.1 out (green+black+yellow), headphones (front) out and multiple HDMI out. It was very well since I have the idea of installing kexts on L/E instead of EFI/Clover/Kexts/Other. I...
  4. Graaanityy

    [Success] Catalina on GA-Z87-D3HP, i5 4570, GT 740

    Motherboard: Gigabyte GA-Z87-D3HP CPU: Intel i5 4570 @ 3.20GHz GPU: Gigabyte GT 740 2GB GDDR5 Audio: Realtek ALC892 RAM: 2x4GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz HDD: TOSHIBA MQ01ABD050 (was built in PS4 console before) Ethernet: Intel I217V Gigabit Ethernet Kexts I...
  5. LinkinPark879

    Sound broken when switch monitor connection port DP to HDMI

    Hi, for same reason, I have connect monitor with hdmi port, instead of DP port. Before that, with DP port, everything work fine as well as the sound. But after switch to HDMI port, the voice is cracking, look likes some frame lazy. I recorded some section in music for better elaboration: origin...
  6. legatimatteo

    ALC892 audio doesn't work - macOS Catalina 10.15.3

    Hi, I tried to install Mac OS on my computer, but audio doesn't work. mobo : z390 MSI Tomahawk (Realtek alc892) Clover Version: 5103 Kext Installed: - AppleALC 1.4.6 - Intel Mausi - Lilu - USBInjectAll - VirtualSMC In audio settings there are no devices found
  7. razorflashmedia

    Gigabyte Z390 M / i5 9600K / Samsung 960 EVO m.2 / RX 560

    Previously had an GA-Z270-HD3P i5-7400 , SSD 860 EVO 250GB SATA3, / GTX 1050 TI But wanting an upgrade, I cooped up the following specs: MB: Gigabyte Z390 M CPU: i5 9600K SSD: Samsung 960 EVO m.2 Graphics: RX 560 Ethernet Card: BCM94360CD BCM94331CD to PCI-E 1X Adapter Journey: - made the...
  8. meendoo

    [Short guide] macOS 10.13.6 + i7 8700 + GTX 1080ti + Z370m D3H

    First I'd like to thank everyone in the tonymacx86's forum. You guys are doing a great job sharing successful experiences and difficulties, as I'll do now. They save some good time! So, first of all I'll try to keep this thread simple and if you need any extra info I'll be glad to help. You can...
  9. N1k1

    ALC892 on Mojave 10.14 not working - no device

    Hi folks, I just updated to 10.14 and got a "no output devices found" under the sound panel with the settings app. I'm on a GA-Z170-X with ALC892 audio chipset. Attached is my current clover plist config file. Thx P.S. It works with VoodooHDA-2.9.0-Clover-V12
  10. MrMarnic

    AppleALC ALC892 no sound

    Helo guys, I tried tried to enable the Audio on my laptop with the AppleALC. I installed the AppleALC.kext and the Lilu.kext in Clover/kexts/other and set the layout-id in Clover to 1. I also patched the dsdt with the IRQ patch. All audio devices are recognised but they make no sound. Only at...
  11. inadavz

    ALC892 No Audio Devices on Mojave (H97M-D3H)

    Hey guys, I've reinstalled to Mojave today (after having Sierra for a long time) and I can't figure out how to fix the audio. My motherboard uses ALC892, its an H97M-D3H board. [i5 4460-GTX750Ti if it matters somehow] I've tried using KextBeast with the kext I have on my old Hackintosh install...
  12. stussyct

    ALC892 audio disappears randomly on High Sierra

    I'm running macOS High Sierra 10.13.4 (with security update). On Sierra (10.12) I had no issues with ALC892 audio on my ASUS P8Z68-V PRO GEN3 motherboard. But since High Sierra (10.13) my audio stops working randomly and I have to reboot. This happens for no reason whatsoever. I would be...
  13. Karl-Hungus

    Can't find ALC892 directory in high sierra

    I'm sorting out my HDMI Audio and the last time I used Lilu.kext and AppleALC previously, I needed the ALC892 directory inside /Clover/Kexts/Other in order to run audio_cloverALC-130_v0.5.command and audio_cloverHDMI-130_v0.8.command. Anyway, I just installed ALC892 using Multibeast HighSierra...
  14. rna23

    ALC892 audio problems in 10.13.3

    Hello, for a limited time I need to use my integrated audio and it behaves erraticaly. After boot it usually works fine for a few minutes and than sound stops. Time to time sound appears and diappears without an obvious reason. Does anybody have a similar experience and a solution for that...
  15. komica77

    Realtek ALC892 strange random problem

    Hello, I have strange problem with sound (Realtek ALC892) on High Sierra 10.13.1 Used audio_cloverALC-130_v0.3.command to install audio. And randomly have working sound but after shutdown or reboot sound is distorted. And again after few reboots/shutdowns all is OK with sound. This is very...
  16. Hitokiri

    [HALF-SUCCESS] Sierra | NVme | GTX 1080Ti | No video/audio playback

    Hi everyone ! I just installed my first hackintosh and I should say some aspects went pretty well. First, here's my build : - Mobo : Gigabyte GA-H270M-D3H - CPU : Intel Core Kabylake i7-7700K Processeur 4,20 GHz - Graphics Card : MSI GTX 1080 Ti GAMING X 11G - RAM : Ballistix Sport LT 64Go...
  17. jorsh

    Extremely low audio after wake-up | z270m ALC 892

    Hello guys, I recently upgraded my build (fresh install) and I'm having some audio issues with my new motherboard and Sierra When the computer comes back from sleep the audio is extremely low, at first, I thought I had no audio at all, only if I crank up the volume I can hear it barely. I...
  18. Gogen

    Asus Sabertooth X79 No Audio at all

    Hi. I could install macOS Sierra successfully on my Asus Sabertooth X79 build (quite old right now). But I couldn't make audio work. I would apreaciate any help. Thank you very much.
  19. RaZ0rZzX

    No audio devices ALC892 High Sierra

    Description of audio problem I did a clean install of High Sierra last weekend and noticed that sound was not working anymore. After following Toleda's before you install guide and AppleHDA Realtek audio guide with cloverALC method I still see no audio devices in my settings. OS X...
  20. AbhikLodh

    HDMI Audio showing in System Information But No Audio

    I recently purchased a new monitor and it had a pretty neat feature. On top of hdmi audio, it has a headphone pass through so I won’t have to plug in my headphones in the back (cos my front panel audio is not present...long story). I followed the top pinned post from toleda in HDMI Audio...
Top