Contribute
Register

alc887

  1. Domigames

    Realtek ALC887 doesn't show in MultiBeast

    Hi there, This is my first Hackintosh and I have a problem with MultiBeast. I got a "GIGABYTE GA-H110M-S2H" Mainboard with a "Realtek ALC887" Audio Chip inside. But Multibeast doesn't show it in the Audio Drivers. Does anyone know why that could be? Thanks for every answer. LG, Domi :)
  2. aeroxy

    GA-Z97-HD3 Realtek ALC887 stopped working with Lilu (1.3.1) + AppleALC (1.3.4) + Layout(1, 2, 3, 7, 11, Detect, null) Mojave 10.14.3

    GA-Z97-HD3 Realtek ALC887 stopped working with Lilu (1.3.1) + AppleALC (1.3.4) + Layout(1, 2, 3, 7, 11, Detect, null) Index Refs Address Size Wired Name (Version) 16 0 0xffffff7f80d19000 0x12000 0x12000 org.netkas.driver.FakeSMC (1759) 38 1 0xffffff7f82e76000 0x21000 0x21000 as.vit9696.Lilu...
  3. Moataz

    Audio ALC887 on gigabyte ga-b75m-d3h

    I can't ever fix audio i tried all solutions, but i don't know what i can do to solve it, motherboard is gigabyte ga-b75m-d3h Audio ALC887 - 3 port pink/blue/green i am using multi screen HDMI AMD HD6670 HighSierra i can't fix HDMI or HDA Audio :( please help
  4. poles

    How to edit CodecCommander.kext for ALC887 to fix no audio after sleep/wake problem

    After upgrading from High Sierra(10.13.4) to Mojave(10.14.1) once again I lost audio on sleep/wake. Previously I have used @RehabMan 's OS-X-EAPD-Codec-Commander for ALC1150. But as that profile was defined there I faced no problem. But how can I create a profile for ALC887? I mean I don't know...
  5. christian088

    Mojave on Gigabyte i3 8100 + RX580 8 GB (AUDIO WORKS)

    Hello everybody, I just installed Mojave on my Desktop and I managed to get the sound working on both 3.5mm jack as well as HDMI. However, there are some caveats, but more on that later. I don't wanna spoil the fun, you have to suffer by reading through my chaotic post :D BUILD: CPU: Intel i3...
  6. moonlight16

    Multibeast install failure

    I'm trying to use Multibeast to install the Realtek ALC887 codec. After attempting to install, I get a screen "The Installation Failed". One observation. It didn't matter if I had the EFI mounted or unmounted before attempting install. Here are the details: macOS version 10.13.5 MultiBeast...
  7. frostycake

    Audio ALC887 not working

    I've tried everything(AppleALC+lilu.kext,realtekALC.kext, multibeast, all possible guides, tried all codes in clover) but still can't manage to get audio to work. Should I try to clean install High Sierra again, but with AppleALC+lilu.kext? Motherboard:Gigabyte B250M-D2V-CF Thank you in advance.
  8. Middleman

    [SUCCESS] Asus Z370 Prime P + i7 8700 + Samsung 1TB 960 EVO NVMe + Nvidia GTX 1050

    This is a guide for installing OSX Sierra 10.13.4 onto the Asus Z370 Prime A boot using a Samsung 1TB 960 EVO PCIE NVME and a Nvidia GTX 1050 Ti card. If you don't have a NVME card or a Nvidia card this guide can still work for you - simply bypass those steps. COMPONENTS Asus Z370 Prime P...
  9. gawronix

    ASUS TUF z370Pro gaming GTX1050Ti No HDMI SOUND

    Hello I need help all working fine but no hdmi sound. I add my config. Plz help me.
  10. mgregrs

    [SUCCESS] HighSierra, i5-4590, MSI H81l (ALC887, RTL8111G, HD4600)

    Hi All, After a few tests with ElCapitan and Sierra, used before with that little Motherboard I was thinking about High Sierra clean install... and after few tries -> Success :D I was thinking about my fist Hackintosh and It was much more difficult than this time so... with some more details...
  11. nilsnils1

    Beginner - Audio Driver Problems

    Hi, After installing OS 10.12.6 I started up MultiBeast (latest version) and selected the drivers for my MB. After restarting Network and Audio still weren't working. But there were no errors or fail messages whatsoever. Now I managed to install the RealtekRTL8111.kext with KextBeast and got the...
  12. justproxydo

    ALC887 Low Audio

    Hello. So I have an MSI h110m pro-d motherboard with ALC887 audio codec. I installed applehda.kext and made audio inject 1. Sound works on every port but the volume is very low. Max volume sounds like its very low. Any help? Thanks
  13. Ahnaf

    ALC887 No Output Device Found

    I'm new to hackintoshing and just installed macOS sierra 10.12.4 on my PC. Got everything working except the sound. My motherboard uses the ALC887. Tried installing the kext provided with multibeast. It's still not working for some reason. I'm including a screenshot of the installed kexts. PC...
  14. nevon

    No Microphone ALC887

    Hello everyone, I have successfully installed macOS Sierra on my desktop machine. Everything works good except my microphone. I have tried the rear and front but no one worked. My build: CPU: i7 3770k MB: ASUS P8H77-M GPU: Gainward nVidia GTX 760 SSD: Kingston 256GB I'm using UEFI Boot mode...
  15. thomasbl83

    Sierra HDMI Audio Working, but now internal not.. Sierra

    HI all. I've installed Sierra (10.12.4) on Asus Z170m-E D3. All is working well, and after initial install I had internal audio working well, via headphones. I'm using GTX650 via HDMI. Initially, HDMI audio was not working, but after installing Vanilla Apple HDA, HDMI audio is great. But...
  16. andrai886

    Realtek ALC887 not working

    Hello, Managed to install OS X Sierra on my Hackintosh successfully but there is one single problem remaining. My sound card doesn't work which is a Realtek ALC887. File: audio_codecdetect.command_v2.2 HDMI audio codec(s) Onboard audio codec Realtek: 0x10ec0887 Name: Realtek ALC887 Audio ID: 1...
  17. akashbanerjeeab

    Need Help with Audio and CPU Core count

    Hi, I setup my Hackintosh about a month ago, and on discovering that there were no drivers available for Pascal cards, I just kept it as is, and used Windows(DualBooted Win & Sierra), at that time I couldn't get my audio to work, so I kept it for later when drivers were available for my 1060, so...
  18. SwagBrah

    Front Panel Audio Not Working

    Hello, I've been struggling with this for the past few hours and I just don't get this. I've opened my case to see that there are 2 front panel audio connectors. One being "Audio" (just AUDIO, no HD in front of that), other being "AC97". However, I suspect it's meant HD Audio, otherwise...
  19. DonaldBC

    SUCCESS - SIERRA - Part I (i5/6600/3,3GHz/LGA1151 + ASUS H170M-Plus - SAMSUNG EVO SSD 960 M2 500GB)

    tonymacx86's Build: Core i5-6600- ASUS-H170M-Plus - 16GB RAM - SAMSUNG M.2 SSD Components ASUS H170M-Plus https://www.amazon.com/dp/B014F7BM3M/?tag=tonymacx86com-20 Inte Core i5-6600 Skylake CPU https://www.amazon.com/dp/B0136JONRM/?tag=tonymacx86com-20 Samsung 960 EVO 500GB M.2 NVMe SSD...
  20. Antoniopap

    Asrock Z97 Anniversary Audio Driver Help

    Hi guys! I completed my hackintosh. I got the ethernet and gpu to work fine. All I have left is the audio. My mother board is the Asrock Z97 Anniversary. This is the link for the specs of the motherboard: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97%20Anniversary/ As you can see, the audio is: 7.1 CH HD...
Top