Search results

Loading Google Results...
  1. MeloManiac

    << Solved >> i7940x sudden overheating/temp spikes

    Oh, that's great to hear!
  2. MeloManiac

    << Solved >> i7940x sudden overheating/temp spikes

    Yeah. OR switch the CPU for the i9-10940x. Officially that supports 256GB of RAM.
  3. MeloManiac

    << Solved >> i7940x sudden overheating/temp spikes

    Yes must have been those two. OK I use Clover and don't want to experiment and go to OpenCore right now. But latest Clover have a lot of those quirks as well so maybe I could get away with sticking to Clover and NOT patching the BIOS.. :) Will try looking around a bit more and see if that is...
  4. MeloManiac

    << Solved >> i7940x sudden overheating/temp spikes

    I have a question, I know it might not be easy to answer..:) I remember back in 2020 when I built the hackintosh, I had to patch the BIOS file of the X299 Sage mobo to get it booting at all. I just wonder if this is still necessary today? If not, I could update to latest BIOS and see if it...
  5. MeloManiac

    << Solved >> i7940x sudden overheating/temp spikes

    Thanks! Will try pulling out the RAM again and see how it goes.
  6. MeloManiac

    << Solved >> i7940x sudden overheating/temp spikes

    Hi. I don't think this is BECAUSE I am running a hackintosh, but recently my ASUS X299 Sage + i7940x config has started doing these seemingly random CPU heat/power usage spikes out of nowhere. Tried to boil it down to some apps or something, but it has nothing to do with CPU load. I can barely...
  7. MeloManiac

    Intel 660p NVMe often runs at half/low speed

    Hi. This has been puzzling me for a while, and I can't seem to find a solution: Often my 660p Intel NVMe drive, hosted in an m.2 slot on my ASUS X299 Sage motherboard will benchmark to around 700mb/sec in Blackmagic Speed Test, whereas it sometimes more than doubles that at 1700mb/sec (which I...
  8. MeloManiac

    Security update 2021-003 Catalina

    Hi. I haven't been able to find anything about this update here, which has been out for quite a while. Anyone who applied it and is it safe to do? Running Clover here.
  9. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Ha! Sorry guys for putting you through this. HDMI out works when I choose a new cable into the same monitor I use for TB input. Embarrassing... but you also got my Clover config a bit leaner and learned me something about USB as well so it wasn't all in vain. Thanks!
  10. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Right. I can see that here, but this is how it apparently looks in the new Clover, in mine it isn't quite as userfriendly so the patches aren't "translated" into what they really do. But judging by the order it looks like it's the "com.apple.driver.AppleGraphicsDevicePolicy" patch I applied that...
  11. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Hi again. I tried booting into Windows 10 and can't get the HDMI connection registered there either. So maybe it's something banal like a bad HDMI cable, although it's brand new. Will have to try a different monitor with the same cable + a new cable to the TV. Wow, never experienced that before...
  12. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Displayport to HDMI connector seems to work though... :) So although it would be cool to get HDMI working don't lose sleep over it :D Thank you so much for your help so far though!
  13. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Hmm I don't have the Vega black screen patch from what I can tell? Will try adding the boot argument and see if it helps. Also, as suggested I haven't actually tested if the HDMI port works in Windows. Will do that as well.
  14. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    It's an MSI RX 570 Armor 4G OC.
  15. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Thanks. But as far as I understand the USBPorts.kext requires a bit of work with Hackintool? It is what generates it? Based on me testing all USB ports and such, right? I use USBInjectall right now and most ports are working. There are a couple that are not, but no biggie.
  16. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Edhawk, thanks a lot! I will try to see if it helps, but what you suggests, removing those FB and ports number entries etc. was how it looked before I tried making the HDMI port work! So I don't think this will help, unfortunately. But will also look at the USB ports kext. Which one should I go...
  17. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Hi Edhawk. Thanks a lot for chiming in. Mainly the fix was to circumvent a check for which gfx implementation the Mac I have chosen (which is iMacPro1,1 - I did this because it CPU-wise seems to be the closest to what I have, Intel 9940x, although iMac of course has discreet graphics which I...
  18. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    Thanks. Unfortunately CSM on or off doesnt make a difference here.
  19. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    It might be more likely to get a Displayport=>HDMI cable/adaptor working... I only need one DP output.
  20. MeloManiac

    << Solved >> RX 570 - HDMI not working

    It doesn't. It has three DP + one HDMI.
Top