Search results

Loading Google Results...
  1. papadiche

    HDMI audio iGPU OpenCore (Easy) Solution

    Here's my Big Sur EFI with iGPU patched and HDMI Audio working: https://github.com/papadiche/10900K-ASRock-Z490-Phantom-Gaming-ITX-TB3-iGPU Only thing you'll need to do is look at the screenshot, generate a new iMacPro1,1 SMBIOS, and import it into config.plist Hope this helps someone! Cheers
  2. papadiche

    HDMI audio iGPU OpenCore (Easy) Solution

    Solution found here: https://www.tonymacx86.com/threads/applehdahdmi_dpdriver-loading-only-after-unplug-plug-dp-cable.310616/post-2250183
  3. papadiche

    AppleHDAHDMI_DPDriver loading only after unplug/plug DP cable

    Duuuude thank you!!!!! Worked perfectly! ASRock Z490 Phantom Gaming ITX/TB3 – only thing I changed was "layout-id | Number | 11" and we're rocking. Thanks so much for the info!!
  4. papadiche

    HDMI audio iGPU OpenCore (Easy) Solution

    @TripleYoThreat I have the same problem. I wasn't aware of it until my dGPU died and now I've been forced to use the iGPU for the foreseeable future. My monitor populates on the Audio Devices Output list after I plug it in via both DisplayPort and HDMI. Only one or the other produces no audio...
  5. papadiche

    Thunderbolt 3 ITX Motherboards (+ Hotplug)

    Elgato Thunderbolt 3 Dock https://www.elgato.com/en/dock/thunderbolt-3
  6. papadiche

    Thunderbolt 3 ITX Motherboards (+ Hotplug)

    Sounds like an incorrect BIOS setting since TB3 Docks are the tried-and-true way to bypass hot plug issues. Is the cable between the TB3 Dock and the TB3 Port for sure a true Thunderbolt 3 cable and not just USB Type-C? Are you absolutely positive the drive is Thunderbolt 3 and not USB 3.2...
  7. papadiche

    << Solved >> ALC1220 not working on ASRock Z490 Phantom Gaming ITX/ac

    No problem! Do note: The newest version of AppleALC.kext does all this patching for you! All that's necessary is alcid=11 (under boot-args) or layout-id 0B000000 (under DeviceProperties).
  8. papadiche

    << Solved >> ALC1220 not working on ASRock Z490 Phantom Gaming ITX/ac

    SOLVED Motherboard: ASRock Z490 Phantom Gaming ITX/ac with ALC1220 audio codec Figured it out! alcid=1-9 all had a weird volume compression thing happening, though audio worked. alcid=11 worked perfectly for me. Had to make four edits to my EFI. Within config.plist: ... DeviceProperties...
  9. papadiche

    (Solved) Realtek Killer E3000 Ethernet Not Working - use LucyRTL8125Ethernet.kext for Realtek RTL8125

    Does anyone have a compiled V1.0.0d6 version of LucyRTL8125Ethernet.kext ?? Thanks in advance!
  10. papadiche

    << Solved >> ALC1220 not working on ASRock Z490 Phantom Gaming ITX/ac

    Followed the Opencore guide, currently using alcid=1 under layout-id (within the PCI entries portion of config.plist). Using an ASRock Z490 Phantom Gaming ITX/ac. Has the same ALC1220 found on the Z390 Phantom Gaming ITX/ac and found on many other boards. Audio over DisplayPort, HDMI, and USB...
  11. papadiche

    << Solved >> 10.15.5 update error! osstatus error -37 ((HELP))

    Fixed the issue! Make sure that all symlinks in your /Library and /Users folders are perpetually active even in Recovery mode. In my case, my /Users/Shared symlink pointed to a DMG file that mounts on login. Since your user is not "logged in" while in Recovery mode or while Updating, there is...
  12. papadiche

    macOS 10.15.5 Update

    Update did not work for me. Received a "OSstatus error -37" message. Tried changing my SMBIOS and my regular BIOS settings. Third install attempt saw the macOS updater completely obliterate the macOS System partition, leaving the Data partition as an orphan (there is currently no way to...
  13. papadiche

    << Solved >> 10.15.5 update error! osstatus error -37 ((HELP))

    Hardware Intel i9-9900K @ 5.0GHz ASRock Z390 Phantom Gaming ITX/ac OLOy 64GB (2 x 32GB) DDR4 3200MHz MD4U323216DJDA Samsung 960 Pro M.2 (2 TB) Samsung 860 Evo SATA (2 TB) Samsung 860 Evo SATA (4 TB) Samsung 860 Evo SATA (500 GB) BCM94360CD Wi-Fi / Bluetooth Hobbypower NGFF(M.2) Key A/E Adapter...
  14. papadiche

    Catalina 10.15 - random reboots

    Your EFI partition on your boot drive should show the .metadata_never_index file as shown in the screenshot. You can also try deleting the .Trashes, .TemporaryItems, and .Spotlight-V100 folders but that didn't matter for me. You may also try offsetting your CPU voltage to a positive value (or...
  15. papadiche

    Catalina 10.15 - random reboots

    Did you ever resolve your issue? What fixed it? Cheers!
  16. papadiche

    Thunderbolt 3 ITX Motherboards (+ Hotplug)

    Had no idea until now, thanks for the info! Reading about it, seems time will tell. The spec sheet on the website specifically says there are 2x M.2 (Key-M) which I'm sure most users would want to reserve for a couple M.2 SSDs, and the Wi-Fi/BT module is 1x M.2 (Key-E). On its face, that sounds...
  17. papadiche

    Thunderbolt 3 ITX Motherboards (+ Hotplug)

    Yeah it's very recently announced, as was the 10th Gen Intel processors. Last month I went with the Z390 + 9900k after seeing dozens of successful builds. As I've learned with Hackintosh-ing, if stability is paramount in your purchase, wait for others to try it out. For me, that means "buying...
  18. papadiche

    Thunderbolt 3 ITX Motherboards (+ Hotplug)

    Wow true! Added to the list. Great find! Makes me want to buy... :clap:
  19. papadiche

    Catalina 10.15 - random reboots

    Trial-and-error. Reading these forums and r/Hackintosh are great resources. In my case, it took me 3 months to figure out that the laundry list of "mdworker" processes in Activity Monitor would occur before every crash. That meant Spotlight was trying to index all my partitions, including the...
  20. papadiche

    Catalina 10.15 - random reboots

    I had this issue long ago on macOS High Sierra. Fixed it by mounting my main drive EFI's (ensure no other EFI partitions are mounted), and running the following Terminal command: touch /Volumes/EFI/.metadata_never_index You may need to type sudo before the command, but on my machine the normal...
Top