Search results

Loading Google Results...
  1. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Here's a build of 0.7.3 using the USBPorts.kext method instead of ACPI for easier editing:
  2. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    I would check out this: https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/usb/#macos-and-the-15-port-limit The USBInjectall I have in the EFI is disabled by default, but can be enabled to do your own mapping. It's a newer version than what's linked in the guide. BTW I'll probably go back to...
  3. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    I believe it's both. (1-4)
  4. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    If you look at the comments field of the image, it says what ports are what: https://www.tonymacx86.com/threads/success-asus-rog-strix-z490-e-gaming-i9-10900k-opencore.299137/post-2137465 I don't have the front USB C enabled as I could never get full speed out of it, but the rear port is...
  5. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    I don't have an iPad that's new enough (mine is an Air 2, it's pretty old) but Handoff works perfectly for me. If I open Safari on my phone I get an extra icon in the dock immediately that will go to the same site. Works in the opposite direction as well.
  6. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Fresh set of eyes is what it took, I had missed an <array> tag where the drivers are loaded. I also reset nvram for good measure, booting fine now: craig@Craigs-iMac ocvalidate % ./ocvalidate /Volumes/EFI/EFI/OC/config.plist Completed validating /Volumes/EFI/EFI/OC/config.plist in 1 ms. No...
  7. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Haven't tried it yet, I'll probably try again in the morning with a fresh set of eyes.
  8. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Weird, I've never needed it before, maybe something different with this update that requires it.
  9. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    No, didn't try that, I hosed Big Sur once with that so I try to avoid using it.
  10. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    I've already reverted back to 0.7.2, but it's that very first block of text that's maybe 20-30 lines long, that doesn't fill the screen. Then that usually disappears and you start the full screen scrolling, it never makes it to that part. Also I should add that OpenCanopy doesn't appear to be...
  11. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Well I tried to update to 0.7.3 TWICE and I'm failing miserably. The new kexts are fine, I have them loaded now, but when I try to fold in the files from the package, it gets stuck in the booting process EARLY. If someone else is successful, perhaps you can post your full EFI.zip so I can do a...
  12. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    HideAuxiliary is a cosmetic thing to keep your startup screen cleaner. Pressing the spacebar will show all the hidden entries. HFSPlus.efi has been included all along.
  13. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    In the guide they're only saying to change it if you're trying to boot older operating systems:
  14. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    I can change this in the EFI so going forward people don't have this issue during install. :) EDIT: Attached
  15. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Weird, it's working for me as long as I have the HDMI monitor connected while it's booting. Are you using an adaptor or is it straight HDMI to HDMI?
  16. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Here's the latest and greatest 0.7.2. This one has working HDMI audio WITHOUT using FakePCIID. For me the HDMI monitor has to be connected while booting for the HDMI audio device to show up. HDMI video is also working.
  17. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    To get rid of verbose remove the -v from the NVRAM - Boot Args line. For HDMI audio just enable the 2 FakePCIID kexts (they're already in the zip). For Ethernet make sure you don't have the connection set on auto, hard set it to 1000 Gbps or whatever your switch supports. (see 1st post of...
  18. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Maybe give this a shot. This is my latest build with dreamwhite's method of doing the USB map (ACPI instead of Kext) ... maybe it will help:
  19. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Yeah, for now I'm trying to focus on the items where it is clearly the better way, like I would like to nuke FakePCIID once and for all. Right now I still have it there for HDMI audio, going to try and find a better way...
  20. scope666

    [Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

    Updated EFI with more stuff cleaned out and dreamwhite's ACPI files for testing:
Top