Search results

Loading Google Results...
  1. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    Don't believe guys here have patched dell bios.
  2. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    IOPCIFamily FIND 483D0000 0040 REPLACE 483D0000 0080 AND LEAVE MATCH OS EMPTY this might help also ….. when in clover boot screen press F11 - to clear nvram and if you are using EHC renaming patches try disabling these
  3. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    had started to write last post earlier but only got back to it now. add '-v' and 'debug=0x100' to your boot flags if you start crashing at boot - it will keep the panic code on screen so you can review did you try with just …._xcpm_core_scope_msrs that should allow you boot - at least so...
  4. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    no harm to try them before upgrading - you can always disable them if they don't help make sure you clone your working drive before updating - don't do what I did and end up with nothing booting. not sure what changed from version to version but I had more than 2 patches for 10.14.0. made a bit...
  5. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    last few trys were with Catalina - mainly as I could only get 10.14.6 i'll stick with dp for time being as it doesn't look to have hindered you have you done any more with kernel / kext to patch apart from what was already set from the original 10.12 in clover you used? I know I used patches...
  6. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    yes , that seems to be the most common issue with 5810 and going back in versions also. i'll have a another try this weekend .... getting stuck at ' +++++++++++++++++++ ' and then reboots / which is an improvement on couldn't allocate …… if only slightly .once I have a route to reach installer...
  7. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    not too familiar with hackintool , I used rehabman's method for custom ssdt previously . hackintool approach looks a simplified version - nothing wrong with that if it suits. would think kernel patches required for correct power management and usually requires usb to be right also. cant really...
  8. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    If still omitting WhateverGreen , add it in 1.3.4 look at your usb - could be part of the problem ….. try this added to kexts to patch - you should have usbinjectall.kext already Name: com.apple.iokit.IOUSBHostFamily Find: 83FB0F0F Replace*: 83FB3F0F Name...
  9. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    That's what I would use - I installed using that previously from scratch on 10.14.0 with clover 4700 although with different graphics. You should have a better shot at correct power management and underlying items with that. Just my opinion so others here may feel differently.5,1 worked also i...
  10. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    Still not working for me ….. I know previously - I didn't use 14,2 smbios but works for you so should be enough to reach the installer at least. had a look thru your drivers and kexts - you have two memory fixes in there ,typically you shouldn't use both together but again if it works it works...
  11. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    Great stuff , have been doing trial and error with every combination of aptio memory fix and best I can get is reboot loop @ +++++++++++++++++++++++++++++++++++ free2000 does nothing for me but I know I used it previously ? get boot loop with osxaptiofixdrv and aptiofix or combinations with...
  12. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    I popped out the cmos battery last night , reset bios . Still not reaching installer - must be 10.14.6 causing the issue. hopefully you get a chance to test Catalina installer - I made usb installer with 10.15.1 Going to try again later today .... if I can reach installer I'll upload what...
  13. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    downloading 10.14.4 at the moment..... don't understand it either . i know i didn't use imac smbios last time but i'll stick with what worked for you did you install to hdd or ssd - do anything with formatting before booting usb installer ? use any maxmem flags ?which sata port are you booting ...
  14. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    I've not managed to boot installer either.... Mojave or Catalina Dell Bios A32 Load Defaults - uefi boot , allow legacy , sata to achi , serial port disabled , vt-d disabled , mem map i/o over 4gb disabled . Lots of COULDN'T ALLOCATE RUN TIME ...... / Had mojave working previously on A25...
  15. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    Mojave version is 10.14.6 so i'll have to try for 10.4.4 next time I have access to a mac. Bios is set as you have it , will try disabling mem map i/o - have seen others with this enabled / disabled so not a big deal to try with both anyway. Since my mac access is limited i'll make a Catalina...
  16. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    I actual deleted the nvidia flag since i'm on amd - i'll add back nvdisable=1 ,
  17. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    Not at home just now , but clover version 4961 ( not nvram emulated ) straight from downloads here. Not sure of the Mojave version - 10.14.4. or maybe 10.14.6 ,was whatever came via the app store link yesterday I'll take some screen caps of bios settings later - I did uncheck vt-d etc , serial...
  18. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    not getting anywhere with this now …. if you get a chance would you upload copy of your drivers 64 uefi folder and kexts folder i'll take a look again tomorrow. thx.
  19. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    kernels to patch has edits for Sierra and Broadwell , not sure how that lets you boot Mojave installer with a haswell cpu? that's very odd. i'll give it a go now.
  20. Úll Mac

    [Solved] Dell T5810(E5-1630v4, C610/X99) could NOT boot into installer

    ok , and which config.plist did yo use
Top