Search results

Loading Google Results...
  1. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I successfully did an in-place upgrade using macOS Software Update to go from Mojave 10.14.6 to Big Sur 11.2. Updates to 11.3 and 11.4 have been without issue, just like a regular Mac. I’m still thrilled at how easy it’s been. I’ve kept current with the latest release of OpenCore before doing...
  2. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Successfully installed the Big Sur 11.3.1 security update. (OC 0.6.9)
  3. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Thanks - that worked! (I set OCC to 0.6.9 Development Version - I didn't see "Release" as an option.)
  4. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Just completed the update from 0.6.8 to 0.6.9 using HackinDROM 1.3.5, per your guide in the previous post, @CaseySJ I left all the HackinDROM settings as-is. At re-boot, the Gigabyte splash screen showed this message: OCS: Failed to parse string field as value with type boolean and <Auto>...
  5. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Successfully upgraded from 11.2.3 to 11.3 yesterday. Despite CaseySJ's reassurance, a successful in-place upgrade from Mojave 10.14.6 a couple weeks ago, and a successful update from OC 0.6.6 to 0.6.8, I was still a bit skittish: Right before I switched from Clover last month, a Mojave security...
  6. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Anything I need to do to prepare for Big Sur 11.3? Any reason to not do an in-place update? I'm running CaseySJ's 0.68 Open Core EFI on 11.2.3.
  7. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    It's Open Core Configurator. For direct, manual editing of config.plist, you can use ProperTree, but OCC is more convenient.
  8. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Via Ethernet, my hackintosh gets in the high 800s or low 900s both directions. WiFi test from my iPad is attached - 436 down, 444 up. If you have a vanilla Clover EFI with no special kexts or customizations, switching over could be straightforward. In short, you transfer system vitals into the...
  9. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Do I recall correctly from a post a few pages back that you’re booting via Clover? If so, I recommend giving OpenCore a try. I just switched to CaseySJ’s EFI a few weeks ago, and it’s running great. I followed the conversion guide and used his EFI as-is. However, I did have to do a fresh...
  10. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    RESOLVED: The solution was in the display's on-screen menu system. See below. No changes to the EFI needed. My display (NEC EA274WMi) has built-in speakers which I like to use when I don't want to turn on my pro audio gear. Audio over HDMI works, but I'd like to switch to DisplayPort for the...
  11. bobmeister

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    After recently switching from Clover to OpenCore, I discovered I no longer need my custom USBPorts kext. At first I brought over my custom map, but then when updating from OC 0.6.6 to 0.6.8 I did a test boot without it. I was delighted to find all the ports worked. CaseySJ explained that this...
  12. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    Happy to help! Am I ok running the last SV you posted, or should I download from the web? Hmmm...I've never used that drive to boot any other OS (and have never booted this machine in Windows - I don't even have a copy!). I played with Linux once, two years ago, for half a day, but that was...
  13. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    Corrected in OCC. Restarted, reset NVRAM, checked again in OCC and HackinDROM - System UUID appears correctly in both. Great! Aargh! Sorry for the dumb mistake, and thanks very much for the help. :oops: :oops: :oops: One more question: in HackinDROM's drive list, one of the five internal...
  14. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    Thanks for this, but how do I fix it? When I transferred the Clover info into CaseySJ's OpenCore 0.6.6 EFI, I'm certain I didn't change anything else in his config.plist. The only other thing I've done since then is upgrade to his 0.6.8 EFI, and that's when I used the HackinDROM web tool to...
  15. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    Got it - thanks! So it's normal to see those four letters in the HackinDROM app instead of system UUID. Why do you say it wasn't imported properly? It looks fine in Platform Info > DataHub, and my system seems to be running without any problems.
  16. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    The system UUID looks fine in OCC, as does the MLB, ROM, etc. I didn't see "Removed by HackinDROM" anywhere in the DataHub>Generic page. Re: the 18,3 System Product Name, yes, this is a migrated system from Clover, just a couple of weeks ago. CORRECTION: I transferred platform info from...
  17. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    I did the following before seeing @Inqnuam's post #197: I clicked "Confirm" even though I couldn't choose a Motherboard. Then I generated the Report Archive (attached) per your instructions.. When I went back to the first screen, the Motherboard pop-up menu worked! So there appears to be a...
  18. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    I can't select the motherboard. When I click on the arrows to get the pop-up menu, nothing happens.
  19. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    I'm new to this. Can you explain how? (Sorry!)
  20. bobmeister

    HackinDROM App testing (not website)

    As described in my last post, it opens now. It's not fully functional, but it opens. Inqnuam has said the issue isn't on my end, and my experience with literally dozens of apps the past two weeks supports that.
Top