Search results

Loading Google Results...
  1. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    Hi, Rehabman. I find my sound with the AppleHDA patcher. Thank you very much.
  2. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    Sorry for confusion. It's my first time to hackintosh. The audio ALC 255 is detected correctly, but no sound. At first, I don't know what kind of reason is relevant to the issue (maybe HD530 and the undetected hdmi codec). I search the forum, but no similar solution to the dummy of the detected...
  3. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    Sorry for missing your point. :banghead: The I add the shell build cache result.
  4. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    audio_codecdetect.command shows the result: HDMI audio codec(s) Intel: 0x80862809 Onboard audio codec Device: Not supported Realtek: 0x10ec0255 I google the HDMI codec 0x80862809, and it's codec ID for Skylake display audio codec. Is the codec id supported for hackintosh currently? In...
  5. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    The patched-AppleHDA.kext and CodecCommander.kext are installed to the /S/L/E. Still not lucky. Maybe HD 530 still not support the audio in 10.11.4.
  6. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    I add it to the clover/kexts/other. Is it right? I use the Display-port. Is it related to the problem?
  7. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    Thanks again for the help. I download the AppleHDA for Yosemite from insanelymac. I hope it still be valid for 10.11. Then, install it to /S/L/E. The correct ACPI patches should be patched-DSDT file. The audio is recognized, but no sound.
  8. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    "audio_codecdetect.command" shows that Onboard audio codec Device: Not supported Realtek: 0x10ec0255
  9. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    Your questions make me clear about the audio problem. I only have the IGPU HD 530, which doesn't work before the update of 10.11.4, and the audio also not works. After updated to 10.11.4, IGPU works by increasing DVMT=96MB and I still have no sound. I guess the dummy could be solved via [fix]...
  10. osx01

    [solved] Dell 3543 Laptop - Realtek ALC3234 isn't being detected

    I have made the HD 530 full work, but for some reason, the audio ALC3234 still not work. Although it can be recognized with the patched AppleHDA.kext and DSDT file, it still can't play music. For the 10.11.4, I have add the dummyHDA fix line to the patched AppleHDA, according to [fix]10.11.4...
  11. osx01

    help, BIOS extract for modify DVMT memory

    BIOS rom file obtained. Still thanks.
  12. osx01

    Skylake Intel HD 530 Integrated Graphics Working as of 10.11.4

    [Resolve boot screen garble] saves my HD 530. But it shows some defects at the top-left of the Figure below: right apple bar disappears, but still click-available. Mod the DVMT pre memory to 0x3, the problem is solved. :headbang: Thanks so much for this amazing Mac.
  13. osx01

    [Fix] Resolve boot screen garble

    Thanks for this Patch. It saves my HD 530. But it shows some defects at the top-left of the Figure below: right apple bar disappears, but still click-available.
  14. osx01

    help, BIOS extract for modify DVMT memory

    Hi, guys. As the update of 10.11.4, the HD 530 seems be fully working. For me, I try many settings like (Inject/intel, ig-platform-id) and patch in hd530 full works, but all fails for my HD 530. I should miss a step of modifying the DVMT memory before installing the OS X. As mentioned in the...
  15. osx01

    Update 10.11.4 Intel HD 530

    I have used the BIOS utility from DELL's website to change the video memory to 64MB in win 10, then it shows the "Dedicated Video Memory" to be 128MB. Clover is update to the latest version 3389. It does not work in 10.11.4.
  16. osx01

    Update 10.11.4 Intel HD 530

    Sorry for intruding the discussion between you and jake2141. 0x191b0000 is for In jake2141's case. In my case, I can't inject the ig-platform-id, which results in the black screen. When I not inject the ig-platform-id, the system automatically detect IGPU as HD4600 with ig-platform-id...
  17. osx01

    Update 10.11.4 Intel HD 530

    Hi, Rehabman. After updating the system to 10.11.4, I expect to the HD 530 working with the injected ig-platform-id. However, injecting the ig-platform-id leads to the black screen. I can only boot with the setting (Inject/Intel, ig-platform-id)=(True, None) and IORegistryExplorer shows "AAPL...
  18. osx01

    Skylake Intel HD 530 Integrated Graphics Working as of 10.11.4

    10.11.4: Kernel support for Skylake Systems without 'APIC Fix', no need for piker's patch. :?:One of my question: In general, how to patch the display_port for the hackintosh? It seems that the most of full support cases of the HD 530 are via HDMI.
  19. osx01

    Skylake Intel HD 530 Integrated Graphics Working as of 10.11.4

    For the (inject-intel, ig-platfrom-id) = (true,0x19120000), it shows the same information as http://www.insanelymac.com/forum/topic/311494-os-x-el-capitan-10114-skylake-intel-hd-graphics-general-discussion/?p=2225662, in which the hd 530 with HDMI works. For me, the hd 530 with displayport...
Top