Search results

Loading Google Results...
  1. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Alright I looked into the hidden /etc directory and I can confirm the "RC Scripts" files in question are not there. So strange as I could have sworn I installed them.
  2. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Casey, I'm Enabling Native NVRAM on my system. When I "Remove Clover RC scripts (if installed) by typing these commands in Terminal: (be very careful)" the terminal comes back at me with "File not found" on all of the RC Scripts. Must I change directory in the terminal before executing...
  3. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    CaseySJ, Thanks for the suggestions. As soon as I temporarily moved my "EFI/Microsoft" folder into "EFI/Clover/Microsoft" the UEFI OS boot option became visible in the BIOS Boot order options and via F12 on a cold boot. Some version of this issue has shown up on my rig before and it...
  4. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Just updated my BIOS to ver. 8. Now, suddenly, I can't find the UEFI OS on my Samsung 960 EVO. Clover is definitely installed there, and my "Windows 10 Boot Manager" shows up and boot just fine. I'm able to boot into Clover and my Catalina install using my backup drive thankfully. Why can't I...
  5. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I have a bootable clone on SSD. It's backed up and updated I assure you. (having learned the hard way some time ago..)
  6. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Ploddles in for the save!! Thank you. That did it. I'd be lost without the help from this group..
  7. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I tried that and the machine stalls at the Splash Screen. I'm 100% back at r4961. Ready to try the update again, just trying to figure out what went wrong the 1st time. Since failure renders my machine unbootable I'm hesitant to try again till I understand where I went wrong. I really think...
  8. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    All these kexts are copied to EFI/CLOVER/KEXTS/OTHER as per the "Catalina Fresh Install.zip" . I'm sure you're not suggesting I put them in both locations. Sorry I know this is confusing (especially for me..).
  9. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Would I be better off with this section of Step 3, Bullet #9 in the Catalina Mini-Guide to update Clover for the update?
  10. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    So if I do follow " Step 1, Bullet #4 in the Catalina Mini-Guide to update Clover." it says to match this screen from the installer which is what is installing "AptioMemoryFix.efi" to my new clover install. I'm thinking now I shouldn't follow Bullet #4 so precisely?
  11. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I moved Lilu, AppleALC, Whatevergreen & VirtualSMC kexts out of L/E back to EFI/CLOVER/kexts/other. I am wondering if my problem stems from some leftover old kexts in L/E? Here's a screenshot. I'm thinking I can ditch the old "USBInjectAll.kext" at least..
  12. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Alright I followed along to the best of my abilities and crashed at the Splash Screen where I received the message "Legacy AptioMemoryFix detected". I tried removing that from the "CLOVER/drivers/UEFI" folder and it then would stall at the Splash screen upon boot. I restored my EFI from a...
  13. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I'm assuming that I would in fact select "Install RC scripts on target volume" when following Step 1, Bullet #4 as I'm not installing to a USB drive but updating my actual boot drive. Correct? Thanks Again CaseySJ.
  14. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I'm running CLover r4961 and am looking to get current (5103) and know there have been some changes I need to be aware of before updating. I've looked thru the threads on this post but was wondering of there was any guide somewhere I may have missed for this update as I know things have moved...
  15. Lensjocky

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Yes, I did resolve my SATA issues, but it's been so long now I can't quite remember how. I did install a 4-Port SATA 6G PCI Express 2.0 Host Adapter back in March of 2019 so that could have been it. I do have far too many SATA devices on my rig, but everything is running well so I'm not going...
  16. Lensjocky

    New DRM enabling method for systems with AMD GPU

    Yeah Apple TV worked great, no doubt. The Music App, not so much.. I was able to recover my "Music" Library with the help of a TimeMachine backup. Perhaps after I update my bootable clone startup disk I'll mess with it again. Live and learn.
  17. Lensjocky

    New DRM enabling method for systems with AMD GPU

    No I didn't change my SMBios. I simply used the boot arg as instructed. Trying to use a "TimeMachine" backup to undo the drm/privilege changes that "shikigva=16" made to my system. Any thoughts on which folder or folders I should restore? I tried the obvious "user/Music" folder and that...
  18. Lensjocky

    New DRM enabling method for systems with AMD GPU

    Yes it's actually wreaked absolute havoc on my "Music" Library. I've had to restore the "Music Library" on my system 375gb worth and have lost all my custom made "playlists" from the last several years. If I ever want to sync my iPhone again I'll have to allow "Music" to remove and restore all...
  19. Lensjocky

    New DRM enabling method for systems with AMD GPU

    Just tried this (iMac 19,1) and it works great. Only trouble is my iTunes library is now empty. I have several thousand cd rips on an external drive and even if I reset my "Music Media Folder Location" in prefs they fail to show up. Any thoughts? Fixed: (I think) Ughhh I had to re-Import 375gb...
Top