Search results

Loading Google Results...
  1. benbumben

    Mojave 10.14.6 not able to install: Forcing CS_Runtime for entitlement

    Hello, I tried to boot on my new setup and get always stuck with following code: Forcing CS_Runtime for entitlement: com.apple.rootless.installgetexceptionlist: failed to open /private/var/db/systempolicyconfigutration/hardeningexceptions.plistcreating RAM disk for var/log I tried different...
  2. benbumben

    Can only boot from UNIBEAST stick -10.14.6 - 9900k - Radeon VII - Z390 Aorus Pro

    Now I upgraded to Catalina and I get a black screen with iMac 19,1, iMac Pro 1,1 and iMac 18,3, but it seams to work with iMac 14,2
  3. benbumben

    Can only boot from UNIBEAST stick -10.14.6 - 9900k - Radeon VII - Z390 Aorus Pro

    Hello, I am trying to boot with my new Z390 Aorus pro and my 9900k MB but it always stops at "PTIDSensors: Started". My EFI folder which is attached worked before on the same setup with a Vega-56. I tried a lot of different BIOS settings but can only boot up from the standard Unibeast USB...
  4. benbumben

    Reboot after shut down 10.14.6 Mojave - 9900k - Z390 Aorus Pro

    Hi, I installed Mojave 10.14.6 on a Gigabyte Z390 Aorus Pro with a I9 9900k and a Vega56 Saphire Pulse. I tried all kind of different UEFI drivers like AptioMemoryFix-64.efi and still no luck. Does anyone have a similar setup running and can provide me with information? I attached my EFI Folder...
  5. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    Now I’m scared! So what do you suggest in my case? I can put up to 8 drives on my card. What kind of raid should I make? And what speeds can I get? Mine is a bit too slow in the moment. Is it possible to use some kind of external case with external power supply? My case is kinda full and the...
  6. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I use 4 x 4TB in RAID 5. so far I´m lucky. Today I checked the speed and it dropped down a lot. Last time I checked it was 450mbs in both direction. now only a bit over 200. what could do this? it did not get more full or anything.
  7. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I never had a failed disk and I am really not looking forward to it. I think it’s possible to get add on led light on the pins of the card but don’t know where to get them. I don’t think my card can blink or makes noise. Never tried it
  8. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    Don't you have the web GUI installed? Then you can see which is the dead one. I mean one if you numbered the disks with stickers like me. here is the WEB GUI: http://www.highpoint-tech.com/BIOS_Driver/HRM/Mac/WebGUI_Mac_v2.11.0_16_10_25.dmg
  9. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    One thing I forgot to mention why I wanted to swap to AMD graphics in the first place was that I had random kernel panics and they where always related to the Nvidia Web-Driver. Very rarely sometimes only once in a week but always und load of Davinci or Premiere. I was really tired of it and...
  10. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I removed the Decklink Card. No difference. And as I wrote before no problem with the Nvidia card. Really strange. I think the Highpoint cards are really amazing. But well don't know why this is a problem. I use the card since so many years (2012) never let me down.
  11. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    Now it really works normal with that storage option disabled. Thanks for your help! Sometimes I guess we don't really have to know why things work. At least it works. :) I did try to update the Vega to 64 but always got an error message. like not compatible bios or so
  12. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    Do you have experience with putting a Vega 64 bios on the 56? I also think about upgrading to a i9 9900k but don’t know if it makes big difference for premiere pro and Davinci resolve.
  13. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    Actually now it’s booting up with storage option disabled. It just takes a while till clover kicks in. I have a vega56 but do you think it makes sense to go for a vega64? I can use the power anyway for video editing. The Highpoint 2720 is still sold but the latest firmware is from 2012 lol. But...
  14. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I tried a lot of settings in BIOS now and made some progress. I found out that when I disable "storage boot option control" it would boot up to the Gigabyte splash screen and nothing else would happen. Normally the BIOS of the RAID controller would come first and say: scanning Divices, which...
  15. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    The wired thing is that I only see graphical glitches when the RAID controller is plugged. Maybe I send the card back and buy another model or a Vega64?
  16. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I tried. Unfortunately no change. I have the feeling the problem is more on the hardware side. The Gigabyte logo is already full of glitches and distorted before clover starts and only when the raid card is plugged in. Also tried different PCI slots meanwhile. No change.
  17. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I don't have the CSM option in BIOS. I attache my EFI folder here. Maybe you can see a problem?
  18. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I don't really know I used the standard MultiBeast settings. I did some further tests. I installed High Sierra on another SSD and tried to boot with RAID card. No luck. Then I plugged back the GTX980Ti and it booted just fine and the RAID was showing up normally. So it not related to Mojave and...
  19. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    I tried writing Kamarang in the Framebuffer field in Clover configurator and updated WEG and Lilu to the latest versions but no change. When I unplug the PCIe card it works 100% fine. I'm wondering if I should just upgrade to a Z390 motherboard and a 9900k. You think it would solve the problem...
  20. benbumben

    [Solved] Mojave graphics problem when PCIe RAID card is plugged

    ok now I did a BIOS update and the "above 4G" option was showing up. I enabled it but no changes. tried it on and off. Strange thing is I have another PCIe card which is not a problem. A Blackmagic Decklink card. Any other suggestions? I guess will have to go back to High Sierra otherwise.
Top