Contribute
Register

Search results

Loading Google Results...
  1. sparc1234

    Bcm94352z | dw1560 causes Windows 10 Lockup / Freeze

    Yes, no issues here..... other than that if the notebook goes to sleep that I’ll need to restart Windows 10 for WiFi to be able to connect to the network again.
  2. sparc1234

    Bcm94352z | dw1560 causes Windows 10 Lockup / Freeze

    I've replaced my card with another (nearly) identical Chinese DW1560 and downloaded the following drivers from the Dell site "Network_Driver_71T5D_WN32_7.35.340.0_A03.EXE" (google is your friend) which is the latest DW1560 Windows 10 driver Dell provides for any notebook. Run the executable...
  3. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    Not yet. I’ve been booting from USB till now and have little time each week to play with this so I’ve not looked into solving it yet. The trackpad is working all but great for now and should probably use Voodooi2c for more MacBook-ish performance. Right now I’m using a Magic Trackpad 2 which...
  4. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    Check: https://github.com/Xigtun/xps-9570-mojave I quickly tried this and it fixes the brightness issues + controls from the very start... I'm not saying that this is 'the' solution to everything but I intend to learn from this person's configuration and integrate it into my own... as it seems...
  5. sparc1234

    Bcm94352z | dw1560 causes Windows 10 Lockup / Freeze

    This does not seem to solve it. Did you download specific drivers somewhere or did you stick to the drivers that Windows 10 comes with for this card ?
  6. sparc1234

    How to fix PM981 in 10.13.3 (17D47).

    It is correctly detected but it will still crash Mojave eventually.. I was able to install Mojave on it directly but the few times I tried it sometimes crashed the installer and always the OS eventually afterwards. Since there have been no additional replies from the original poster I guess it’s...
  7. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    That’s quite a few kext’s that could be in the Clover other folder instead. As ReHabMan suggested it might be a good idea to replace CoreDisplayFixup with whatevergreen. Especially since it will also include the framebuffer patch soon. It avoids having to update too many kext’s before updating...
  8. sparc1234

    Bcm94352z | dw1560 causes Windows 10 Lockup / Freeze

    Hi, Same issue here. Somebody with the same laptop as I have (XPS 15 9570) does have his OEM DW1570 working under Windows 10, with the only issue that it needs to manually reconnect after sleep. This suggests that some Chinese cards work while other cause issues. Does somebody have a direct...
  9. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    That’s not an issue that’s limited to the 9570 and from what I’ve read, people are working on that.
  10. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    Provided as is. Note that you will probably need to change the ig-platform-id to e.g. 0x12345678 before booting and run 'kextcache -i /'. After doing so you can change it back to the current value and things should boot in 4K. I'm running Mojave (10.14 GM). Note that the config is rough (lots of...
  11. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    Updating Clover and adding CoreDisplayFixup fixed it. GPU acceleration is fully working now. Thank you very very much for the help and many useful posts over the past years !
  12. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    To be honest.. I've been searching for over an hour to figure out where I'm defining, that a fake device-id of 0x591b should be injected. Could you perhaps tell me where to look so that I can disable (or if needed change) this value ?
  13. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    Booting is not the problem and never was, but it might proof to be an issue as soon as the needed kext(s) actually load(s). I’m currently trying to figure out where that fake device-id I’m supposedly using is coming from (which makes sense as it indeed defaults to the KBL framebuffer)...
  14. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    It's good to know that the cause of this issue should be solvable then. Thanks for that. The extra 0 was the result of me quickly cleaning up additional several attempts to work out the situation shortly before making the dump. I've corrected it, booted with it and the same result. A fresh...
  15. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    I've had some issues with the build-in PM981 SSD which I've ordered a compatible replacement for. For now the NVME drive is disabled in the BIOS. I'm booting clover from a USB stick and have installed Mojave on an USD attached SSD. As as result I've manually added the Clover folder. For my main...
  16. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    I fear I have had no luck ([IGPU] Graphics driver failed to load: could not register with Framebuffer driver !) with your config.plist. I’m more and more convinced that the issue is due to the Intel ME supposedly being disabled on my motherboard (I know of no way the verify this). Since however...
  17. sparc1234

    How to fix PM981 in 10.13.3 (17D47).

    Do I understand correctly that the PM981 will work correctly (thus reliably), but at a reduced speed when applying the patches in High Sierra and Mojave ? .... or will it cause issues even then ? I’m asking since I’m reading conflicting reports.
  18. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    That would potentially be great !... and very much appreciated :)
  19. sparc1234

    [solved] UHD 630 either not booting or no acceleration on Dell XPS 15 9570 4K

    I've read through the thread and attempted some things, including your debug_22607.zip based configuration. While the system boots and works in 4K it doesn't really 'feel' like any GPU acceleration is active. "VRAM (total)" is still reported as 31 MB and "VRAM (Dynamic, Max)" is blank in System...
  20. sparc1234

    [Solved] NVME slow when booting from it, fast when booting from a SATA HDD

    Hi vipermachine, No I’ve never found a solution and think it’s a design flaw on the motherboard. I’ve added a PCI-e to m.2 adapter and that solved the issue for me. For what it’s worth, the same issue exists when booting Windows, so it’s not related to your MacOS configuration. There is a...

Top