Search results

Loading Google Results...
  1. MusicMan

    Big Sur vs Monterey (Music Production)

    About 4 months ago I jumped from Catalina to Monterey and have zero issues regarding music production. I dig it. But I switched from Clover to Opencore. Can’t speak to Clover.
  2. MusicMan

    << Solved >> Booting alternates between Recovery mode and OpenCore picker (which fails)

    Solved by booting into Recovery Mode and re-installing Monterey. Took a two tries to install... and then macOS took two tries to boot, but then it was buttery smooth after that. if you get stuck just try a few times and sometimes it may just magically work.
  3. MusicMan

    << Solved >> Booting alternates between Recovery mode and OpenCore picker (which fails)

    My rig was working great except for some random crashes, so I wanted to remove AppleGFXHDA.kext. I followed this guide and now I can't fully boot: 1. OpenCore boot picker comes up, I select partition, boot only lasts a moment before rebooting and going straight into Recovery. In verbose, here...
  4. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    @zakinster, @skittlebrau or anybody, can you tell me how to do it this "correct way"? A dummy kext or patch in config.plist? Edit: Here is my Kernel>Block section, and I used Hackintool to Rebuild KextCache and Repair Permissions, but HDMI audio still appears under Audio MIDI Setup (Sony TV)...
  5. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    This exact thing was happening to me, but is still happening on Monterey with OpenCore. Only during graphics-intensive things like gaming or video conferencing. It's driving me nuts and Gigabyte doesn't do Advanced RMA (only regular) so I might just have to buy a new motherboard, which may not...
  6. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    @CaseySJ @jiffyslot I'm happy to report that I fixed the issue. After trying many hardware and Opencore-related fixes, I decided to just watch Activity Monitor until it crashed, and determined that it was the classic mediaanalysis_d issue. Since it takes 6-7mins of idle to kick in, I confused...
  7. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I've actually spent a couple weeks running Windows (cumulatively... most sessions are a few hours but some are a few days) and haven't had a single crash. Edit: I just let Windows run idle for 80 minutes and no crash. Then I realized Sleep was off, so I turned it on and it woke from sleep just...
  8. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I'll check these today. I don't but I have a Windows boot drive... I can run Memtest or ideally something easier :) Seasonic Focus PX-850 (850W 80+ Platinum), bought in 2020. Seasonic sent me an Advance RMA.
  9. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    This is a fresh install of Monterey (never clover or a previous OS), although I did copy/paste some apps over from my previous hard drive, which was Catalina+Clover. If you think it could be an app, I can close everything and see if it still happens. I'm also getting a replacement PSU today...
  10. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Thanks so much @mustang.dvs ! This thread is huge. I wonder if anyone can help me. So with both @CaseySJ 's Opencore EFI and the one by seven-of-eleven, I'm having the same issue: Computer is fine when being used, but when left idle for 15mins, it freezes. Then, it either restarts after a...
  11. MusicMan

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I have the same hardware but I want to run Opencore — is there a recommended EFI I can use? TIA! Opencore 0.8.3, Monterey 12.5.1, iMac19,1, Gigabyte Z390 Designare, Sapphire Vega 64, 9900k, Kingston HyperX Predator 64 GB (4 x 16 GB) DDR4-3600, no overclocking, BIOS F9i, Crucial MX500 edit: I...
  12. MusicMan

    GPU Restart Crashes w/ Vega 64

    Thanks for your response @Middleman ! Ok, I did just get an RMA accepted for my PSU, so that's nice. So I don't need to go through this process here?: https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/universal/sleep.html#preparations Because I'd love to skip adding all that junk if I don't...
  13. MusicMan

    GPU Restart Crashes w/ Vega 64

    The last several crashes I've had were when I stepped away for 30min... so when my computer was sleeping.
  14. MusicMan

    GPU Restart Crashes w/ Vega 64

    I'm on the latest OC unfortunately! On Windows I ran both PRIME95 and Furmark stress tests with the requested settings for 10min with no issues. Then on macOS I ran just PRIME95 for 23 minutes before it crashed, and it made GPURestart crash logs, even though the GPU wasn't being stressed! So...
  15. MusicMan

    GPU Restart Crashes w/ Vega 64

    My mac crashes randomly, I can't find a pattern. There's a .gpurestart log each time. Attached are the logs from the most recent crash. I wasn't even on the computer. Can anyone make sense of these? This is happening on two different installs: Catalina w/ Clover and now Monterey w/ Opencore...
  16. MusicMan

    USB ports stop randomly

    Sorry, the red highlights in my screenshot were done by Casey not me, so disregard those. As you can see, he only has 2 patches and you listed 6. Right now I have all 6 enabled, I assume that's ok? Anyway, the crashlogs are showing GPURestart. I'm curious if it's because I'm using a TV instead...
  17. MusicMan

    USB ports stop randomly

    Hi @Edhawk I'm going through your recommendations another time. I'm at the ACPI section in Post #3 and noticed your Patches differ a bit from Casey's in his golden build thread. I'm curious if you remember why that is. Here's Casey's Thanks again! Nathan
  18. MusicMan

    USB ports stop randomly

    Okay I'm using Casey's Golden Build USBPorts kext (thank you!). Despite this, the crash just happened twice more and I'm starting to think that it's actually the graphics card freezing, which is why I'm not seeing any USB device input (mouse, keyboard and others) react on screen. I've been...
  19. MusicMan

    Vega 64 Random Black Screen + 100% Fan Speed Issue

    Didn't help. I also tried a Sapphire 5700 XT and am still having issues. Very strange.
  20. MusicMan

    Vega 64 Random Black Screen + 100% Fan Speed Issue

    @mattklahn it's only for Windows, you'll need a Windows installation (which should always be on a separate hard drive from your macOS install) @PyroPlazma I'm having the same issue as mattklahn, so I'm trying your idea. I'm optimistic because I read that Seasonic PSUs specifically can't handle...
Top