Search results

Loading Google Results...
  1. nineniner

    Open Core doesnt show second boot drive

    Just realized it also stopped showing my windows drive as a boot option too.
  2. nineniner

    Open Core doesnt show second boot drive

    I had clover working with an internal NVME and an external USB SSD both running Catalina. I installed open core and updated the NVME install to Big Sur. It worked, but now my external SSD with Catalina doesnt show up as a boot option (but it is visible in finder and disk utility when I boot into...
  3. nineniner

    New Apple Silicon Macs: MacBook Air, MacBook Pro, and Mac Mini

    Intel has gone down the shitter hard and quick the past 5 years, but at least they are now very diverse and progressive! https://www.intel.com/content/www/us/en/diversity/diversity-2015-annual-progress-report.html
  4. nineniner

    [Solved] Weird/Unstable SSD write speed

    I bought a WD Blue NVME (the bersion that does 2000 speed, not 500), and everything seems to work now.
  5. nineniner

    Black Screen | No Ethernet - MSI Z490-A PRO

    I dont use onboard graphics, but for the ethernet issue, assuming you are using the lucy kext, the kext doenst work on its own. You have to go to network / advanced/ hardware, and change it to "custom" and choose "1000tbase" or whatever the 1000 option is, and save.
  6. nineniner

    [Solved] Weird/Unstable SSD write speed

    Same issue. I have tried different motherboards, different cpus, different RAM, different SATA cables, clean reinstalled like 5 times, tried clover and open core, tried Mojave and Catalina, SSDs and NVME, and same MFing problem. The read speed is fine, but the write speed STARTS good for a few...
  7. nineniner

    A really slow SSD write speed

    Me too. I have 2 Sandisk plus 240gb drives, and one drops as low as 3MB/s write and the other drops to 30MB/s write in AJA. They score 400-500 in windows.
  8. nineniner

    MSI Z490 Tomahawk + i7-10700k / Catalina 15.5.5 / OpenCore

    My OS was already installed before using open core. I already had a working clover config, and updated my mobo and CPU because clover wasn’t working.
  9. nineniner

    FIX for boot hangs after BIOS update (ACPI PATCH)

    I have a similar board, but the z490 version (msi z490-a pro) with a 10700k. I can boot after tweking many of the open core config settings (virtual map true false, etc until it boots), but it is very laggy once booted (finder takes like 2 minutes to open when I first load). Could this patch...
  10. nineniner

    MSI Z490 Tomahawk + i7-10700k / Catalina 15.5.5 / OpenCore

    Here is my EFI. I removed the MBL, serial, and UUID.
  11. nineniner

    MSI Z490 Tomahawk + i7-10700k / Catalina 15.5.5 / OpenCore

    Update: I thought my hack was working fine now after redoing the open core from the website instructions, but there is still some slight jittering / lag in performance. When I boot, it lists a few errors and then boots in successfully, and I wonder if those errors are related. Is there no way to...
  12. nineniner

    MSI Z490 Tomahawk + i7-10700k / Catalina 15.5.5 / OpenCore

    I had 2 issues. First, the “no Ethernet is connected” issue I mentioned. Second, the computer stuttered and lagged every 5 seconds or so, and scored abysmally in geekbench. I ended up making my own open core efi using the instructions in the open core site, and that stopped the stutters. Then...
  13. nineniner

    << Solved >> Changing mobo and CPU on current build (9400 to 10700k). Do I need to make any clover changes?

    I guess I didn’t clarify. I upgraded the CPU and the motherboard (it came yesterday), and the answer is that clover apparently doesn’t work with comet lake, and I had to use an open core efi to boot. It was very laggy and stuttery (dragging windows and scrolling through browsers etc stuttered...
  14. nineniner

    MSI Z490 Tomahawk + i7-10700k / Catalina 15.5.5 / OpenCore

    I’m using an msi z490-a Pro with 10700k. Clover is not working at all, but using an open core efi folder from someone is working. Now I am trying to get lucy kext to work. It loads the Ethernet device in “network”, but says “no Ethernet cable is plugged in” even though it works in windows. Will...
  15. nineniner

    << Solved >> Changing mobo and CPU on current build (9400 to 10700k). Do I need to make any clover changes?

    Do I need to make any changes, or will it just work?
  16. nineniner

    4k TV does 30hz in Mojave, but 60hz in windows

    I have a Roku TCL 4k TV. It has an HDMI 2.0 port that can do 4k60 (ps4 works, windows works). In fact, even Mojave works, but only if i unplug and replug the hdmi cable every bootup, then it switches to 60hz. I have an rx 580. Any way to get it to work automatically?
  17. nineniner

    New AMD Radeon VII on my Hackintosh

    So whats the latest word on VII compatibility? Any brands to go for or avoid? Which one is quietest? Do they work out of the box in latest Mojave, or is Catalina needed?
  18. nineniner

    What config settings for i5 9400f CPU?

    I have halt enabler on (dont know what it is) so I guess Ill turn it off. I also have the "change GFX0 to IGPU" on. Do I turn that off since I dont have IGPU?
  19. nineniner

    What config settings for i5 9400f CPU?

    In my 6 years of hackintoshing, I have never learned what settings and when in the clover config in the CPU section. Do I "generate PStates"? "Generate Cstates"? What about the C states mentioned by themselves "C6" etc? Do I use "PluginType=1"? If so, which one? There are 2 separate sections...
Top