Search results

Loading Google Results...
  1. macfanatic

    10.13.4 - Only Some USB Ports Working

    @UtterDisbelief did you manage to get USB-C/USB-Red 3.1 Gen 2 ports working? I know it works via the ASMedia chip, and I have not been able to get this working on my 10.14.3 build. EVERYTHING, I mean literally EVERYTHING else is working. I even did a SSDT patch a la Rehabman, but since it only...
  2. macfanatic

    [Success] Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 + RX 580 8GB + i5-8600K Overclocked

    @dyne Yes I did. F11 is very stable, but F12c is not. I did overclock, but couldn't get past 4.9 GHz @ 1.31V. Any higher voltage or increasing LLC causes the temperatures to skyrocket. I probably will get better results if I delidded but since my machine is mostly for video editing, I decided...
  3. macfanatic

    Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 : No USB-C/3.1 on Mojave 10.14.3

    Hey @P1LGRIM yeah I did enable SIP but what Next would be controlling my ASMedia USB 3.1/C ports? I will try disabling it to see if my USB C ports come alive. @psedog Great build. I do know that the Z390 boards seem to have better OOB USB 3.1 support so your fortune could reflect just having a...
  4. macfanatic

    [Success] Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 + RX 580 8GB + i5-8600K Overclocked

    I have the same board as you and ran into problems with BIOS F12c. I also and downgraded to F11, and it works flawlessly. I chose F11 because I wanted to have future compatibility to install a Titan Ridge Thunderbolt 3 card, which is compatible only forward from F11.
  5. macfanatic

    Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 : No USB-C/3.1 on Mojave 10.14.3

    Hi guys, Recently completed a wonderful build using this motherboard and a i7-8700k overclocked to 4.9 GHz. I managed to get literally everything to work and even created my own custom SSDT to patch 15 USB ports. I previously had issues where I was getting USB 2 speeds on the USB 3 ports using...
  6. macfanatic

    [Solved] Cannot boot from USB drive after EFI partition from bootable SSD copied to USB... What am I missing?

    OK I followed EXACTLY what you asked and here's what happened. When Clover/CBM is on the SYSTEM SSD + MacOS is on the SYSTEM SSD : - MacOS boots up fine whether SIP is OFF (0x67) or ON (0x0) When Clover/CBM is on the USB DRIVE + MacOS is on the SYSTEM SSD : - MacOS boots up when SIP is OFF...
  7. macfanatic

    Stuck at apple load screen

    OK, I would listen to cmn699. He/she knows what's going on a lot better than most others on this forum.
  8. macfanatic

    Stuck at apple load screen

    One more thing, try downgrading your BIOS from your MoBo manufacturer website. I had this problem with my Gigabyte board after I updated the BIOS. I reverted back and poof, it was gone.. Worth a shot.
  9. macfanatic

    Can not boot from USB anymore

    I'm a bit of newbie myself, but if I may offer some suggestions. 1. Did you use Disk Utility to format the empty SSD in APFS before you tried installing? If you didn't MacOS installer may not recognize that the SSD has the drive space you think it does. 2. The fact that you are getting booting...
  10. macfanatic

    [Solved] Cannot boot from USB drive after EFI partition from bootable SSD copied to USB... What am I missing?

    Hey Cmn699, Thank you for your suggestion. Did exactly as you asked. Even went back and verified that my SIP was disabled (0x67), and on the CBM made the changes you suggested. Still, right after the Apple logo and progress bar, I get the black screen, turquoise pixelation and a working mouse...
  11. macfanatic

    Does it make sense to move the entire EFI partition to a separate drive?

    What about during periodic Windows updates? Does it write to the bootloader?
  12. macfanatic

    << Solved >> apfs module start 1334 stuck while booting

    Not sure whether this is the answer you are looking for, but I had the exact same error when the text would just hang. After a lot of experimenting, I figured it was because of my BIOS. Did you update your BIOS by any chance? I ended up downgrading my BIOS by one increment and it immediately...
  13. macfanatic

    [Solved] Cannot boot from USB drive after EFI partition from bootable SSD copied to USB... What am I missing?

    So I'm tweaking my MacOS Mojave 10.14.3 installation and have installed the system on my SSD (including clover bootloader and the Mac OS itself). While I was playing around making changes and experimenting, if something went wrong I didn't want to lose the ability to boot from the SSD so I...
  14. macfanatic

    Does it make sense to move the entire EFI partition to a separate drive?

    I currently have a Hackintosh that I am putting together slowly (i7 8700 Coffee Lake/GA-Z370 Aorus Gaming 5/32 GB DDR4 3200 RAM/AMD Vega 64), and have gotten the MacOS Mojave 10.14.3 loaded and so far appears to be stable. I have been toying with the idea of setting a dual boot system with a Win...
  15. macfanatic

    [Solved]Mojave Install Hangs before even getting to the "Choose your language" screen.

    I'm not sure if you actually posted this response BEFORE I realized that my profile was rubbish. You have a valid point, my apologies. The first screen refers to the very first installer screen on MacOS that asks you to choose the language. I didn't even get there. The system would hang, at the...
  16. macfanatic

    [Solved]Mojave Install Hangs before even getting to the "Choose your language" screen.

    Sorry I realized that my system config is in the signature. Also not sure why the image came up upside down. It's right side up on my desktop.
  17. macfanatic

    [Solved]Mojave Install Hangs before even getting to the "Choose your language" screen.

    Bit of a newbie trying to brave the "Vanilla" method by reading extensively about this, but have run into a major snag. There are so many guides out there using this board and none of them seem to have reported this problem. My kexts are : Lilu.kext, VirtualSMC.kext, WhateverGreen.kext...
  18. macfanatic

    Hackintosh with Dual 27" Cinema Display possible?

    Bedeenje, That's awesome!! Do you get 2560x1440 resolution on each display? I heard that the video card can only output that resolution on its' DVI and that is cannot with its displayport output. Since the LED Cinemas only take MiniDisplayPort I am assuming you have a DisplayPort to...
  19. macfanatic

    Hackintosh with Dual 27" Cinema Display possible?

    Hi guys, I successfully built an awesome hackintosh with i7-2600, 16 GB RAM, GA Z68X-UD3H-B3 motherboard and an HD 6870 1 GB video card. The video card has 2 x DisplayPort connectors, in addition to DVI and VGA. I already have a 27" Cinema Display (non thunderbolt) -- which I bought for this...
  20. macfanatic

    White Screen and Spinning Wheel... No love! Help please!

    I built a system with the following config: i7 2600k ASRock Z68 Extreme3 Gen3 8 GB RAM Galaxy GTX 460 768MB Video Card 160GB Intel SSD I patched my BIOS according to Samisnake's instructions, and installed OS X ML 10.8.2 from the USB drive with Unibeast according to the guides here. However...
Top