Search results

Loading Google Results...
  1. Enzo.F

    Install Monterey help

    OK, I've cleaned my efi and got back to the Dortania guide for creating a clean config.plist. The install of Monterey did succeed! Really neat. Now heading to improve hardware specific settings and drivers. Thanks for now!
  2. Enzo.F

    Install Monterey help

    The reboot point is in the attachments. What do I have to change?
  3. Enzo.F

    Install Monterey help

    Thanks for your advice! Much appreciated! Okay, so can I use the USB Inject All that I'm using in the Clover 5104 boot that is working for Catalina? EDIT: Sorry, yea, as you were saying: "It works in both Clover and OC."
  4. Enzo.F

    Install Monterey help

    Hi all, Thanks in advance for any help! I'm on Catalina with clover 5104. Now I have an USB with macOS Monterey install. I've succesfully booted into the installer and after the first installment steps the install wants to reboot. This is the point where it does not advance forward. I...
  5. Enzo.F

    Thunderbolt: No drivers are loaded

    Dear members, I've installed a JHL7540 Thunderbolt card in my computer. Now Hackintool shows the device but System Information says "Thunderbolt: No drivers are loaded." How do I load drivers for this card. Do I need to use Kexts or do I have to change SSDT? I'd be very happy to read helpful...
  6. Enzo.F

    I have a strange boot failure

    I've created a bootable USB drive with UniBeast and booted with this USB. Then I restored a backup from my EFI that I knew it workst. Thanks for all replies, nice and gentle community!
  7. Enzo.F

    I have a strange boot failure

    Thanks for both answers. This is the point where my display shuts off.
  8. Enzo.F

    I have a strange boot failure

    I'm a happy user with Catalina and Clover 5104 but lately I've found strange things. Onboard audio did not work anymore. There were updates for some kexts and my graphics were glitching in boot. Now it does not boot anymore. See the message attached. Does any one have a clue? I want to switch...
  9. Enzo.F

    From 5104 to 5128 no success

    Thank you very much @Feartech
  10. Enzo.F

    From 5104 to 5128 no success

    Do you mean that I should uninstall Clover and abandon it and learn how I can do without Clover and only use OpenCore? Is this my path to discover?
  11. Enzo.F

    From 5104 to 5128 no success

    I see, I've read about it in the tutorial to move from Catalina to BigSur. But it is quite cryptic how it is done and I did not get exactly what I have to copy / paste from / to. Any how to's and explanation on the quirks? Thanks for your effort and info, @Feartech No prob about the jump on...
  12. Enzo.F

    From 5104 to 5128 no success

    I'm on Catalina and prior updating to BigSur I want to update to the new clover version. I've tried various options: Installing a clean clover 5128 into a second EFI partition. I see the choose screen and When I want to start booting macOS Catalina it only shows the Apple logo but does not...
  13. Enzo.F

    TUF Z390 PLUS Gaming working with two major issues

    I only set the settings described in the guide for Catalina, found here. Be aware to switch off the Rapid Storage Technology. My macOS seems to not find this helpful. I'm on a M.2 NVME SSD harddisk. Good luck.
  14. Enzo.F

    TUF Z390 PLUS Gaming working with two major issues

    WiFi is, in my case a bit mysterious. I seem to be not able to find any clue in the bios on the WiFi capability. So I assume it needs an antenna or some extra addition.
  15. Enzo.F

    TUF Z390 PLUS Gaming working with two major issues

    posted my EFI in post above this one.
  16. Enzo.F

    TUF Z390 PLUS Gaming working with two major issues

    Be advised that my clover boot screen has only 3 seconds before booting proceeds. Hope it helps. I'm having iGpu on my Intel Core i5 9600k switched off in bios. I'm using Ati Radeon RX570. Questions, ask them!
  17. Enzo.F

    TUF Z390 PLUS Gaming working with two major issues

    @brunoaduarte I've succesfully installed macOS Catalina. I'm pretty pleased how everything works now. I even had a GTX780 besides the Radeo RX570. The sad thing is that macOS does not support Cuda (nVidia) any more.
  18. Enzo.F

    macOS 10.15.4 Supplemental Update

    I had to clear NVRam as @drimer stated in post #180 at boot. After that the install ran smoothly in 7 minutes.
  19. Enzo.F

    Stuck on getting Radeon RX570 to work in Catalina

    still won\t let me in Catalina.
  20. Enzo.F

    Stuck on getting Radeon RX570 to work in Catalina

    Terminal tells me: Volume on disk0s1 failed to mount If the volume is damaged, try the 'readOnly' option Clover Configurator does not give me a message back why it is not possible and Efi Mounter 3.1 exits with error -1000. So, yes, you are right, I don't know how to mount it, sorry @theruck
Top