Recent content by wordsworth03

  1. wordsworth03

    Z690 Chipset and Alder Lake CPUs

    Hey everyone, I understand that the native Iris graphics are currently not supported, but is it possible that it might be supported in the future?
  2. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Ah, I see! Thanks again for your help. I’ve been watching the Alder Lake thread and everyone’s progress is exciting!! Keep up the awesome work!
  3. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Awesome - that did the trick, thank you! However, now when connecting via HDMI, the monitor is only running at 30hz. Is there a workaround for this or is this the max via HDMI with the UHD630? Would I need to get a USB-C to DP cable? 30hz is unbearable!
  4. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Hi @CaseySJ, I had a quick question. If I want to remove my RX 580 and switch to the iGPU, how do I go about doing that? I’m currently on OC 0.7.4 and Big Sur 11.6. Is it as simple as switching the config.plist? I tried changing that (while the graphics card was still in the system) and it...
  5. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Ok, I did the manual update and OC Picker does say 074 so it's up-to-date despite HackinDROM showing "OC Beta?" still. I assume it's a bug that'll get worked out? Anyway, thanks for your help, CaseySJ! Looking forward to the official release of Monterey!
  6. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Just tried that and it's still showing "OC Beta?"
  7. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Whew, well I fixed the last issue and was able to reboot into the system by replacing a file by accessing the MacOS EFI through Windows. Now, back to the HackinDROM issue, I did update to 2.0.4 but it still says "OC Beta?" for the version and I can't update (currently on OC 0.7.3). Currently...
  8. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Ugh, I think I royally f’d up my system. I tried to manually update but now I can’t even get to the OC picker screen on boot and get an Invalid Loadoptions error right after the BIOS bootup screen. I can’t even boot from my backup drive because I can’t get to the picker. I do have a dual boot...
  9. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    @CaseySJ I am trying to update from OC 0.7.3 to 0.7.4 with the latest HackinDROM (2.0.4), but when I open HackinDROM and mount my EFI, it says my OC version is "OC Beta?" (with the question mark) and says it is up to date even though it's an older version. Have you seen this error before and if...
  10. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I tried both and neither did anything, though I was still able to type in my password and login successfully.
  11. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Hi @CaseySJ, Just wanted to update regarding my boot issue. As a summary, my system will go blank after the boot process when the login screen is supposed to appear on cold boots (just shut down for a period of time, not with the PSU off). When I do a warm reboot, the login screen will...
  12. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Thank you! And again, thanks for all of your hard work - the community is grateful for someone like you!
  13. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I'm running Catalina 10.15.7, OC 0.6.4. We discussed the boot issue earlier in this thread but couldn't find a resolution. The issue is that on cold boots (not turning off the PSU, just if the computer has been shut down for a while), once the boot process is complete and the login screen...
  14. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    Hi @CaseySJ, I switched from Clover to OC but I was considering switching back to Clover due to booting issues. If I have a bootable backup, can I simply replace the EFI folder and add back the kexts in /L/E and be good to go? Or are there other steps I would need to take? Thanks you for all...
  15. wordsworth03

    [SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

    I had this exact same issue when i upgraded to OpenCore from Clover and I cannot figure out for the life of me what the problem is. I asked @CaseySJ about this recently but we couldn’t really find a resolution. A temporary fix I found was that I disabled internal graphics in the BIOS but this...
Top