Recent content by rwillett

  1. rwillett

    Z97X UD5H Black Motherboard BIOS Settings - BIOS Pictures

    Not upgraded to Bug Sur. If I do, I'll do a fresh install on a spare SSD and copy data over. This is my normal way of working. Changing the system def worries me though. I did look at this a month or so ago and couldn't get a definitive answer on what to do. Will stay with current OS as...
  2. rwillett

    [GUIDE] Remove extra Clover BIOS boot entries & prevent further problems

    I wanted to say thanks for this. I've spent the best part of the day pulling my hair put to find this issue and clearing out the UEFI entries worked. Appreciate it. Rob
  3. rwillett

    Cannot update apps from App Store in Mojave 10.14.4

    I had a similar issue that the Mac App store would not update five applications. It just stopped working after 24/9/20 for some reason. No idea what had changed at all. Signed out of the App Store, signed in again, rebooted etc etc. All the things you did and with much the same effect :) Had...
  4. rwillett

    [Solved] Very slow clover booting on High Sierra HFS+

    Just wanted to say thanks as well, my slow boot has been bugging me for months.
  5. rwillett

    Weird booting problem after upgrading to Clover 5099 (and then back down)

    After a week of messing around and trying all sorts of combinations of SSD's, USB's Mojave and Clover, I've finally managed to get my very first SSD working again without the MB refusing to boot. There appears to be some sort of interaction with my Gigabyte Z97X-UD5H motherboard and a recent...
  6. rwillett

    Weird booting problem after upgrading to Clover 5099 (and then back down)

    I'll check but since it happens on three disks now, I suspect its the MB.
  7. rwillett

    Weird booting problem after upgrading to Clover 5099 (and then back down)

    @Big-W (?) Thanks for the reply. The SSD is an Samsung 960 Evo. I also have the same issue with a Crucial 512GB M4 SSD, so it's not SSD related. What I think is happening is that something on the install is changing a hidden flag/value in the BIOS and that rebooting with no bootable disk is...
  8. rwillett

    Weird booting problem after upgrading to Clover 5099 (and then back down)

    Yep, you're right. It was Clover 4769 I started with. I'm writing this on my Hack now and once it's booted, its fine. It's just this weird issue where you have to get it to state there is no boot disk present, then power up, then reattach the disk and it works.
  9. rwillett

    Weird booting problem after upgrading to Clover 5099 (and then back down)

    Hi, I was preparing my Mohave system for an upgrade to Catalina. My first thing to do was upgrade Clover to a more recent version. so I 1. Made a full backup of the boot disk (a 1TB Samsung SSD) with Carbon Copy Cloner. 2. Downloaded Clover 5099 as Clover Configurator stated the 5100 wasn't...
  10. rwillett

    AMD and Nvidia graphic cards at same time

    Ooohhh thats news to me. Mind you my post was three years old so it has taken Apple an awful long time to do this :clap:
  11. rwillett

    Anybody else actually measured their power usage as opposed to calculate it?

    @percussive, @pastrychef I ended up buying a reconditioned 1KW APC Smart UPS. The company puts new batteries in and they are around 1/2 the price of new. I have a Freenas server and a ESXI server connected, but not my Hack. They take up 18% of the battery according to the panel. I pulled the...
  12. rwillett

    Anybody else actually measured their power usage as opposed to calculate it?

    @pastrychef The FreeNAS runs a couple of other things as well in Jails. I had a Dell T110i server going free, so I did what I could. I used to have Symbology NAS with some of low powered Marvel chip. Utter rubbish. Also it's a single Xeon, I have double Xeons on the shelf but no idea why I...
  13. rwillett

    Anybody else actually measured their power usage as opposed to calculate it?

    @pastrychef Thanks for the update. Reassuring that the numbers do make sense. Tomorrow I'll check the FreeNas box 6 x 4TB Iron Wolfs on a single Xeon. The VMWare is i4770, 32GB but all SSD so I'm expecting that to be in the 150W range, interesting to see what the FreeNas box comes in at. All...
  14. rwillett

    Anybody else actually measured their power usage as opposed to calculate it?

    Hi, I need to get a UPS for home, I have a Hack, a FreeNAS box and VMWare ESXI Server. I also have three monitors, some local networking and other odds and sods. Rather than try to work out what my consumption is on my hackinotsh, I thought I'd buy a little power meter that I plug my Hack into...
  15. rwillett

    GPU for 6 monitors

    I'd avoid XFX cards. If you look through the threads on the 280X cards, most issues are related to XFX cards. Keep the receipts
Top