Recent content by moog84

  1. moog84

    Very slow boot 10.13.1 HFS on NVME

    I am doing a fast boot so skipping the Clover boot screen. I'd say 30 secs max to login screen. I have since moved back to my Sierra boot though as High Sierra proved unstable for the moment, with some freezes and graphic glitches I wasn't impressed with.
  2. moog84

    Very slow boot 10.13.1 HFS on NVME

    Probably around 30 secs to desktop. Was it a clean install or update? APFS or HFS? I found a clean HFS install is best for stability and also High Sierra seems to be less forgiving with unnecessary kexts carried over from Sierra after updating. With newer builds a lot of stuff work natively so...
  3. moog84

    macOS High Sierra - Installation success but no Audio. help!!!!

    Hey not sure if you are still trying to get audio to work. I gave up and got one of these: https://www.amazon.co.uk/dp/B00IRVQ0F8/?tag=tonymacx86-21 Cheap and works great.
  4. moog84

    [README] Common Problems in 10.13 High Sierra

    Thanks @gulios. I thought the TRIM thing was only for APFS. I cloned my installation on a virgin HFS+ SSD after installation. I managed to fix my slow boot in the end by clearing kexts in Clover and L/E only kept the essentials in S/L/E. Native power managementfix may have helped too. In my...
  5. moog84

    Very slow boot 10.13.1 HFS on NVME

    I I may have confused part of the power management guide as a ACPI patch, my bad. I read and followed tons of these guides over the past days it's all a blur :shifty: Original post corrected.
  6. moog84

    Very slow boot 10.13.1 HFS on NVME

    An update on this if anyone else is attempting clean HS install on NVME. I cleaned up the kexts and seemed to do the trick. For my build High Sierra needs even less kexts and patching than Sierra. My problem was I had kexts in Clover's kexts folder and in L/E. I only have the bare essentials in...
  7. moog84

    Very slow boot 10.13.1 HFS on NVME

    Hi. I just started experimenting with a High Sierra boot on 960 EVO NVMe formatted as HFS. The boot time is very slow, 5 mins maybe more. Boot seems to take a normal amount of time with the Unibeast USB plugged. [UPDATE] For those with slow boot issues or generally anyone who wants to do a...
  8. moog84

    [README] Common Problems in 10.13 High Sierra

    @RehabMan Hi again! I am experimenting with a separate boot of High Sierra on a 960 EVO. The boot time is very slow, 3-5 mins, and I have opted out of APFS. Any ideas? Thanks!
  9. moog84

    Switch from Intel HD 630 to a Nvidia GPU

    @VioletDragon any ideas? I know you're the man for graphics ;)
  10. moog84

    [HELP] Set Ethernet en0 as built-in - To get App Store etc working

    Hi, There are a couple of things I am trying to sort out with my Sierra 10.12.6 build. One of them is getting the Apple services, but mainly the AppStore (not that bothered about iMessages or iCloud at the moment) to work. I have followed every guide on this forum and elsewhere online with no...
  11. moog84

    Switch from Intel HD 630 to a Nvidia GPU

    Hi, I have been running my new build for a few weeks and it's been relatively smooth. I am now ready to add a GPU (ASUS 1060 6GB STRIX) and move away from the Intel 630 on-board graphics. As this has become my main work machine I would like to make the switch with the least possible disruption...
  12. moog84

    [SUCCESS] ASUS Z270 ROG Maximus IX Hero - i7-7700K - 32GB RAM - Intel HD 630

    @JCMunsonII @VioletDragon thanks for your replies. I'm on Sierra at the moment. It's on HDMI, the DP didn't work at all from what I tested. I am still switching between machines as I am slowly transitioning from my 10 year old Mac Pro. Soon that won't be an issue, but being able to switch the...
  13. moog84

    [SUCCESS] ASUS Z270 ROG Maximus IX Hero - i7-7700K - 32GB RAM - Intel HD 630

    @JCMunsonII so I did the CPU management fix and that seems to work. Another thing off the list :) What is a real pain though is a monitor issue I'm having. I have switched off sleep/hibernate completely and not that bothered about it, but the issue I have is that if for instance I switch...
  14. moog84

    macOS High Sierra 10.13 Supplemental Update

    On a fresh build this update came very useful. It seemed to help post-installation run a lot smoother since it was the first thing I did after installation. I initially had a failed attempt on a non-updated Sierra install with a variety of obvious and less obvious issues.
  15. moog84

    [HELP] No signal after switching between monitor inputs

    Anyone? Really surprised that even if I google my issue the first thing that comes up is this thread...I'm I alone in this one? :rolleyes: Is this an on-board graphics thing? Would installing a discrete graphics card stop this from happening? @RehabMan any thoughts in case you encountered this...
Top