Recent content by mkary

  1. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    I Found the problem the following commands are making the problem: defaults write com.apple.AppleGVA gvaForceAMDAVCEncode -boolean yes defaults write com.apple.AppleGVA gvaForceAMDKE -boolean yes I set them back to NO and left the other commands to YES and now the Quicktime is working...
  2. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    I've reverted my old EFI and Quicktime still isn't recording so it's not the configuration itself. I did try the new framebuffer but I've got 120 000 Geekbench 5 score, and after i reverted it i again receive 142 000. I reset the NvRam after each change.
  3. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    I had some time testing things out and there's a huge improvement of title animations, 4k video imports etc. huge thanks for that :) However Quicktime screen recording stopped working. I don't know if it somehow connected to the new EFI but when I hit stop recording icon the icon disappears...
  4. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    I've begun the topic with my latest configuration, but I'll update my profile :) And in my boor-arguments I'm using agdpmod=pikera Thanks for the help in advance. I really appreciate it.
  5. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    I hade previously help for the USB mapping was done from a forum guy a long time ago. I cannot remove the Intel card, because I'm using it on my Windows OS. I've done ResetNVRAM.efi but not between the audio device change path. Also, currently I'm using 6800xt, and the RX580 is now gone from...
  6. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    Thanks for your reply. After reading your remarks I can now report the following update. 1. I've added HfsPlus.efi 2. I've removed shikigva=80 boot argument. 3. I've executed the commands you've mentioned. I suppose this is a lifetime execution, right? 4. The framebuffer-patch-enable and...
  7. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    Aren't there any suggestions?
  8. mkary

    Final Cut Pro optimizations?

    Hello, My config is the following: CPU: i9-9900 k - Overclocked to 4.9 GHZ Ram: 64 GB GPU: Powercolor 6800 xt Motherboard: Aorus Z390 master SSD: Samsung 970 Evo Plus Cooling: Noctua Nh-d15 I make 142 000 metal test score. I was previously with AsRock RX 580 and I can't find a major update...
  9. mkary

    Slow Boot after Monterey upgrade

    I have two 970 Evo Plus and I'm not planning to change them anytime soon. I checked the firmware and it is the latest version. What are my options? Wait for fix, or simply revert to BigSur?
  10. mkary

    Slow Boot after Monterey upgrade

    After upgrading to Monterey the boot stucks 3 times and takes much longer time to boot rather than BigSur. I just upgraded O.C. to 0.7.5 but it still loads very slow. I'm having Samsung 970 Evo's hope that someone helps :)
  11. mkary

    << Solved >> Update to O.C. 0.7.3 -> stuck to Apple Logo

    The Driver section was indeed causing the problem, thanks a lot, problem solved :)
  12. mkary

    << Solved >> Update to O.C. 0.7.3 -> stuck to Apple Logo

    Tonight I tried updating my O.C. to the latest version. Done this a couple of times before using OCC compare and ProperTree to sync the config.plist files and updated all Kexts. Today I hit a wall and now I'm stuck on the Apple Logo and nothing is loading. I'm updating my log file and my...
  13. mkary

    FCPX - BottleNeck or Bad Configuration?

    Are there any ideas?
  14. mkary

    FCPX - BottleNeck or Bad Configuration?

    I've been using my Hackintosh for almost 6 months successfully. Final Cut Pro is working well. Currently I'm using Radeon RX 580 and the workflow is satisfying, I'm considering upgrading to 6900xt. When I render video it took quite a lot. My GoPro footage is 4k 30fps, 17 minutes video took 1...
  15. mkary

    << Solved >> After Bios Update Hackintosh is not starting

    I deleted the Realtek Audio Driver in my Windows and now everything is back to normal. It was installed via my Gigabyte Update center, and this is why it coincide with the Bios Update. Problem Solved :)
Top