Recent content by mickelsn

  1. mickelsn

    [SUCCESS] Old Hack, New Tricks II - Upgrading My GA-Z77X-UP5 TH System to Catalina

    Thanks much! I might try giving this a shot this weekend...
  2. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    @joe12south and @CamoViking I have this same problem and have posted a few times on this thread seeking assistance, but you guys are the first who chimed in with the same problem. I've ceased trying to fix it myself. Would love to say I've stopped caring, but who are we kidding...this kind of...
  3. mickelsn

    [SUCCESS] Old Hack, New Tricks II - Upgrading My GA-Z77X-UP5 TH System to Catalina

    Way to go! I've been thinking about trying to take my old machine over to OpenCore as well, but just haven't had the time. Curious to know if you did full USB port-mapping, etc., with this board or if you were able to go with some kind of vanilla arrangement. Any chance you would be willing to...
  4. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    I'm following up in this thread on my OpenCore graphics resolution problem... I've been doing some experimentation with my OC066 config.plist file to see if I could make things look good. Setting Output > Resolution directly (to 3840x2160) seemed to have no effect. Setting Output > ConsoleMode...
  5. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    That property was blank originally in the @CaseySJ OC066 ZIP file; changed it to "Max" and rebooted to zero effect.
  6. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    This is admittedly a low-priority problem and purely cosmetic, but it bugs me and we're all Mac folks who care about attention to detail in GUIs, so here goes: I have a rock-solid Vision D Z490 build thanks to @CaseySJ since this summer. This thread has been awesome. But I've not been able to...
  7. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    I have this card and Handoff/Watch unlock is working pretty well. I did add some third-party antennas for the card...my watch does have to be pretty close to the computer for unlocking which I figure is due to time-of-flight calculations. It's not as distance sensitive for access to Safari...
  8. mickelsn

    [SUCCESS] Old Hack, New Tricks - Mojave on GA-Z77X-UP5 TH System

    Sorry I wasn't able to help you get up and running right away. Just one thought -- if this is for a paying gig, you might want to bite the bullet and get a new M1 Mac mini or something. While I recognize that's a cost, it might be a better one to get up and running quickly with your existing...
  9. mickelsn

    [SUCCESS] Old Hack, New Tricks - Mojave on GA-Z77X-UP5 TH System

    @Ghiri8588 Sorry you're running into trouble. While I've moved on from this generation motherboard and build for my use, and also moved from Clover to OpenCore as my bootloader, let me offer a couple pieces of advice that might help: My approach to doing a build with this generation of...
  10. mickelsn

    [SUCCESS] Old Hack, New Tricks II - Upgrading My GA-Z77X-UP5 TH System to Catalina

    Sorry to hear about the continuing problem. About this point would be where I start doing a new install to a fresh SSD to see if that eliminates the issue.
  11. mickelsn

    [SUCCESS] Old Hack, New Tricks II - Upgrading My GA-Z77X-UP5 TH System to Catalina

    I'm pretty sure it was one of the Ethernet-related kexts that had the problems way back when for a little bit...IntelMausi or something along those lines.
  12. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    I can second this -- ground up install of Big Sur on a freshly-formatted SSD stick. Working great. Need to confirm stability of the system for days (I run mine 24/7 since it has Plex Media Server on it), but no problems to date...
  13. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    Well as it turns out it wasn't from my macOS backup...it was either from the boot disk or the USB stick. I know this because I found out (AFTER formatting my main boot drive) that the backup somehow didn't have the updated EFI folder with the OpenCore deployment. :banghead: So the configuration...
  14. mickelsn

    [SUCCESS] Old Hack, New Tricks II - Upgrading My GA-Z77X-UP5 TH System to Catalina

    Sorry to hear it. You may want to try copying the same fileset to a different server to confirm it's the Mac creating the issue vice something on the openmediaserver box that gets your Mac's network flummoxed. (I don't often get to use that word... :) ) You may also want to confirm you're using...
  15. mickelsn

    Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

    @CaseySJ - One more question...is there a way within OpenCore to see what physical storage device hosts a particular logical volume. When I did my first OpenCore boot from the USB volume, it's showing me an EFI drive alongside the icons for my macOS, macOS backup, and Windows NVMe deployments...
Top