Recent content by maxiedaniels

  1. maxiedaniels

    Z370 Aorus Gaming 5 working great for months, until unplugging for a few days

    I had a pretty perfectly running Z370 Aorus Gaming 5 w Alpine Ridge for the last few months.. hot-swap wasn't working for the Thunderbolt 3, but that's okay. I even got it so unplugging one TB3 port wouldn't disconnect the other (which used to happen before I installed the SSDT's in the hotswap...
  2. maxiedaniels

    [In progress] SSDT for Thunderbolt 3 Hotplug

    Hoping someone can help - only one TB3 device is showing up now, and I didn’t change anything. I’m using the first thread’s premade Z370 SSDT. I have an Aorus Gaming 5. Do I need to make my own SSDT??
  3. maxiedaniels

    Power issue? Thunderbolt options under Peripherals missing (Z370 Aorus Gaming 5)

    After a LOT of tinkering, I tried updating bios from F7 to F11 and clearing CMOS. Thunderbolt is in the menu again. However, I’m still not able to use a second thunderbolt device (whether daisy chained or connected to the second TB port). I suspect it’s an SSDT thing, but I have NO idea what...
  4. maxiedaniels

    Power issue? Thunderbolt options under Peripherals missing (Z370 Aorus Gaming 5)

    I'm trying to figure out why my second TB3 port (or a second daisy chained device on the first TB3 port) won't work.. and now suddenly the Thunderbolt section under BIOS > peripherals is gone!! What happened?? My first TB3 device is still working, so I'm *very* confused.
  5. maxiedaniels

    Second Thunderbolt 3 device suddenly not working..

    I have the Aorus Gaming 5 with the Alpine Ridge TB3 card. I unplugged my whole system last week to get a few things sorted with my room wiring, and now I've plugged it back in and my 'second' TB3 device isn't recognized. Example: Facing the rear panel ports, the right TB3 port works correctly...
  6. maxiedaniels

    Intel Core i7-8700K - no AVX support?

    I'm not exactly sure what AVX is, I'm assuming some sort of virtualization thing, but I'm trying to run some new software (Native Instruments Massive X) that requires AVX. I'm getting an error saying my system doesn't support it. Is it a BIOS thing or does my processor actually not support it...
  7. maxiedaniels

    Gigabyte RX 580... still no fix?

    Whoa. Disabling CSM fixed it. Not only that, but now my boot screens are way higher resolution + the system just seems to be running a lot smoother now.. thank you!!! What is CSM?!
  8. maxiedaniels

    Gigabyte RX 580... still no fix?

    I'll try the CSM thing. But my system is a Gigabyte Gaming 5, UEFI yes. So, it's not old...
  9. maxiedaniels

    Gigabyte RX 580... still no fix?

    Does anyone have any other solutions to try? I've read about other people using this card with no issues! I don't want to use the IGPU, it defeats the purpose of getting this card in the first place. I tried NoVPAJpeg.kext, I tried the SMBIOS change, nothing seems to stop it from happening.
  10. maxiedaniels

    [In progress] SSDT for Thunderbolt 3 Hotplug

    Hoping someone can help me out.. I have the GB z370 Gaming 5 w Alpine Ridge card, and was trying to see if I could get hot plugging working. My setup went from manageable to worse. I use a thunderbolt drive enclosure, and a thunderbolt audio device. The thunderbolt audio device gets switched...
  11. maxiedaniels

    Gigabyte RX 580... still no fix?

    Is there still no fix for graphics issues with the RX580? Specifically, Photos freezing up the computer with a bunch of GPU dump errors. I've seen lots of threads on it, and I've seen suggestions to try Lilu and WhateverGreen, but nothing has fixed it for me. Super bummed, as I thought the RX580...
  12. maxiedaniels

    Closed / New thread created Random Freezes / YELLOW screen of death after upgrade to RX 580.

    Damn, I'm getting tons of GPURestarts yet I have my card reporting correctly as a RX580, so I guess it's not the same issue?
  13. maxiedaniels

    RX580 build, GPURestarts, graphics hanging for 4-5 seconds at a time

    My build has been working great for weeks, and then suddenly this week I had to restart twice because my system was hanging for 4-5 seconds at a time, with only a few seconds in between to move my mouse, get to console, and see what was happening. Turns out it's a whole lot of...
Top