Recent content by MacVideoPro

  1. MacVideoPro

    (Help) Dell Latitude 5400 Mouse and Audio issues

    Hello cvega48, Are you booting from an internal PCIe NVMe SSD ou standard SATA hard disk? Is it configured in AHCI or "RAID" (Intel Rapid Storage which is often the default from Dell) I also have a Dell Latitude i5-8265U and so far I can only boot macOS from an external USB drive as the...
  2. MacVideoPro

    Can't boot into windows after using OpenCore

    Hello, I have a quadruple boot hackintosh with macOS Catalina, Windows and Ubuntu on one disk and macOS Big Sur on the second disk. I am using OpenCore/OpenCanopy as the boot loader on the first disk. - Catalina and Big Sur are a no brainer as they are automatically detected by OpenCore. - As...
  3. MacVideoPro

    Setting up graphics acceleration for Intel HD 4600

    Hello Rehabman, I read a number of articles linking vPro the the Intel Management Engine like this one. My understanding at this stage is that the Intel Management Engine required processor features and BIOS support. In an other thread you mentioned that the HD4600 acceleration required MEI...
  4. MacVideoPro

    Setting up graphics acceleration for Intel HD 4600

    Hello OlehSoroka, I realise that your post in 20 months old and I wonder if you have solved your problem with your i5-4460 based system. I am working on a system with the same i5-4460 processor on High Sierra and I either get a display but no accelerated graphics (when...
  5. MacVideoPro

    SUCCESS BUILD: Mac osx Sierra - Z97-A - i5-4460 - HD4600

    Hello mauroalpha, Does your system work with HD4600 accelerated graphics under High Sierra? I am working on a system with the same i5-4460 processor and I either get a display but no accelerated graphics (when AppleIntelFrameBufferAzul.kext is not loaded) or no display but accelerated graphics...
  6. MacVideoPro

    Lenovo M93p HD4600: no graphic display and can't inject EDID

    Hello RehabMan, I truly appreciate your taking the time to look into my issue. I have to admit that injecting an EDID was a bit of a desperate attempt as I was running out of ideas… Now that you pointed out the missing MEI, this all makes sense: no MEI = no Azul acceleration = no display and...
  7. MacVideoPro

    Lenovo M93p HD4600: no graphic display and can't inject EDID

    Hello BreBo, Thank you for your time and advice. So: ALREADY - config.plist/Graphics/Inject/Intel=true DONE - config.plist/Graphics/ig-platform-id=0x0d220003 DONE - config.plist/Devices/FakeID/IntelGFX=0x0 NO OPTION IN BIOS - BIOS DVMT-prealloc 64mb DisplayPort - digital connection to your...
  8. MacVideoPro

    Lenovo M93p HD4600: no graphic display and can't inject EDID

    Hello all, I have a Lenovo M93p with an Intel Q87 chipset and an i5-4460 processor. I did a fresh install of High Sierra 10.13.6 (Unibeast) and post install with Multibeast, everything works… except the screen. Unless I prevent the AppleIntelFrameBufferAzul.kext and...
  9. MacVideoPro

    [TOOL] [Generate Proper Problem Reporting Files]

    Hello Black.dragon, Great tool thank you. May I suggest that you also mask the CustomUUID in SystemParameters? Cheers, MacVideoPro
  10. MacVideoPro

    Guide: Gigabyte 9-series H97-D3H with core i5-4460 3.2 GHz

    Hello All, my Gigabyte 9-series H97-D3H / i5-4460 3.2 GHz has now been performing flawlessly for over three years as a server loaded with 6 disks, macOS 10.12 server. To the questions above, as a server, I have to admit that I don't care so much about sleep (it is always on or audio...
  11. MacVideoPro

    [Solved] Boot stalled at Gigabyte splash screen

    Hello All, After months of unsuccessful attempts, I have finally managed to bring the GA-B85M-D3H motherboard back to life by reflashing the BIOS. Since I couldn't reach the Gigabyte setup screen and the embedded flashing tools, I used a CH341A based USB EEPROM Flash hardware with an...
  12. MacVideoPro

    kextd stall, (240s): 'GFX0' infinite loop

    Hello BreBo, Thank you for your help. I tried Lilu + IntelGraphicsFixUp both in L/E and in EFI/Clover/kexts/Other without any difference. When I let the system boot all the way (waiting over 5') and connect via screen sharing, the system doesn't have any EDID data (ioreg -l | grep...
  13. MacVideoPro

    kextd stall, (240s): 'GFX0' infinite loop

    Hello All, I am still investigating the "kextd stall" and found out something interesting/surprising. When the boot process stalls at 'kextd stall… (60s)', the systems is visible on the network and I can access its file sharing. If I wait more than 4 minutes so that the 'kextd stall' repeats...
  14. MacVideoPro

    kextd stall, (240s): 'GFX0' infinite loop

    Hello Raffilosophy, Did you make any progress on your kextd stall 'GFX0' issue? I have almost the same problem here, except that the time out is 60s instead of 240. I have Lenovo M93p mini tower. Iy features an Intel Q87 chipset with a i5-4460 processor: I do not have any additional card. I...
  15. MacVideoPro

    RTL8169 and rtl8102e

    Hello RehabMan, I am digging out this old topic to find out if this was resolved. I am trying to use a Realtek 8169SC based Ethernet PCI card on a hackintosh under High Sierra with Clover. I tried with your RTL8111 kext embedded in Multibeast High Sierra in L/E: No success, extension not...
Top