Recent content by luthepa1

  1. luthepa1

    CMOS reset on wake from sleep

    Hi All, Well its time to bite the bullet and seek help as I cannot find a solution to my problem. I've read multiple topics here on tonymac86 and other popular sites that google finds but nothing seems to work for me. Its weird. I have tried the following; 1) Number of clover configs with...
  2. luthepa1

    Kernel Panic msg shown on login after every reboot/shutdown - USB2 HUB?

    No, didn't fix the issue. However besides getting this message on login the rest of the system works absolutely fine. And it only happens after a shutdown/reboot to which I normally sleep my computer and so I barely ever see this error message. I have only sleep my computer for last 2 weeks...
  3. luthepa1

    Kernel Panic msg shown on login after every reboot/shutdown - USB2 HUB?

    Ok, So I have made progress and stopped the USB HUB 2.0 kernel panic on shutdown. I found out it is the GenericUSBXHCI.kext v1.2.11 causing the problem. Now I have somehow got a version of GenericUSBXHCI.kext that says its v1.3.0b2 but installing it into /Library/Extensions or into Clover...
  4. luthepa1

    Kernel Panic msg shown on login after every reboot/shutdown - USB2 HUB?

    Thanks for your help P1LGRIM but unfortunately still same problem. See attached pic 1. But here is something interesting maybe. As mentioned I tried changing the SMBIOS to iMac 13.1 and have left it like that. Yet the details dump by macOS says I have boot flag -xcpm which is not true...
  5. luthepa1

    Kernel Panic msg shown on login after every reboot/shutdown - USB2 HUB?

    Hi All, I have had an issue for last 2 days that I cant get on top of since upgrading from Sierra 10.12.6 to High Sierra 10.13.2. Every time I log in I get 2 error messages; 1) "Your computer was shutdown because of a problem" (with the 60sec count down to reopen apps or cancel) 2) and a "Your...
  6. luthepa1

    F1 2016 Glitch

    Nope. Not yet. I still think it's the game itself. When looking at the console logs the are a lot of errors to do with thread management on the CPU. To many wake ups per second. But then it's not the only app that does it (e.g Google Chrome). So if it's not the game need to think what is it...
  7. luthepa1

    F1 2016 Glitch

    Correct me if I'm wrong but the MBP 13" 2016 only has intel graphics? no discrete gfx right?
  8. luthepa1

    F1 2016 mac issues on Geforce GTX 970 SSC

    Well that's interesting!!! I opened the F1 2016 game loader menu/screen that I guess is made by Feral Interactive (see atched screen shot). I just left it there, did not load the game and then after about 15mins it crashed! So now I have a crash log to investigate and looks even more like its...
  9. luthepa1

    F1 2016 mac issues on Geforce GTX 970 SSC

    I get exact same issue as Qwertyu55 except I am running Nvidia GTX 970 on hackntosh macOS 10.12.5. So based on Qwertyu55 comments I am thinking it must be the game, not the video drivers. What version of F1 2016 is everybody running? I'm on v1.0. Notice that there is v1.0.1.
  10. luthepa1

    F1 2016 Glitch

    Hey Qwertyu55, Did you ever find a solution? I got the exact same issue and with a GTX 970.
  11. luthepa1

    Wake from sleep CMOS corrupt issue that seems unsolvable

    Thanks. I understand. Just explaining how a FakeSMC.kext ended up in my /S/L/E folder. So no attachments in my first post? I see them attached. Maybe not showing for public?
  12. luthepa1

    Wake from sleep CMOS corrupt issue that seems unsolvable

    Thanks! Yes I noticed in last macOS version that they seem to move to /L/E to keep things isolated from the core system install I assume. Finding a FakeSMC in my /S/L/E just shows how long I have been upgrading vs fresh install. I have updated my first post attaching the ioreg file. I also...
  13. luthepa1

    Wake from sleep CMOS corrupt issue that seems unsolvable

    Ok I found an old FakeSMC in /S/L/E and removed it. So not seeing FakeSMC conflicts anymore like in the attached verbose mode. Rebooted and then it hangs at [PCI configuration]. SO I went and enabled npci=3000 in config as I used to have this setting enabled pre-sierra. Now it hangs on same...
  14. luthepa1

    Wake from sleep CMOS corrupt issue that seems unsolvable

    I tried the attached config.plist you made but it hangs at boot. See attached pic. Interestingly it seems I have 2 FakeSMC's installed :(:(:(:(
  15. luthepa1

    Wake from sleep CMOS corrupt issue that seems unsolvable

    It must be otherwise I would have had kernel panic on boot when trying Mac Pro 5,1 since I have kext patch for AppleTyMCEDriver.kext in Clover configuration. Plus I have custom edit boot menu entries that works with the titles I give it. So it must be loaded. What do you find is wrong with...
Top