Recent content by joobuzz

  1. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Now sorted. Enabled IGPU in BIOS. All is good again!
  2. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Big Sur installed successfully on separate SSD. Thanks for all the tips. However I have noticed that Sidecar is no longer working. It was working on OC 0.5.9, but now not working on Catalina or Big Sur. I’m on iMac19,1. Just goes to black screen on iPad. Any suggestions gratefully received.
  3. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Ok. I might give it a go. Thanks. There was some talk of sleep issues with some of the BIOS updates, that's what put me off as sleep had been solid for me.
  4. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Thanks Pastrychef, I'm still on an old version of the BIOS (F9g I think). I presume staying on that will not affect anything either?
  5. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Catalina has been running stable on this build for many months now, and Opencore updated to 0.6.4. I'd like to install Big Sur on a different SSD so to keep my Catalina build, incase anything goes wrong as I need this machine for work....I presume this is straightforward? I assume I follow...
  6. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Sorry to ask a question that may well have been answers already in this thread....I'm on Opencore 0.5.9, all working great. What's the process of upgrading to Opencore 0.6.0? My EFI is very similar to that in post #1, but with modified USBKext with power. Do I simply download the EFI for...
  7. joobuzz

    [SUCCESS] Opus i9 Build: Gigabyte Gaming X Z390 - i9-9900K - Radeon RX Vega 56

    Thanks, I'd just spent the last 20 minutes or so looking through the config.plist and figured switching Enabled to NO for number 10 in the Add section of Kernel would do it. I'm still in two minds about switching to be honest, and won't try it this late at night - I've had too many late nights...
  8. joobuzz

    [SUCCESS] Opus i9 Build: Gigabyte Gaming X Z390 - i9-9900K - Radeon RX Vega 56

    Hi again @tedyun, I searched out your build after all the help you have me with mine. Great writeup. I'm curious about the custom ssdt you installed for the graphics card.... Although there are big benchmark improvements, have you noticed it actually improve anything from day to day? As you...
  9. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Worked! Thanks again!
  10. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Windows and Mac OS are on different drives. I did same as you when installing Windows.
  11. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Hi @tedyun, @pastrychef, @UtterDisbelief and all following this wake from sleep saga...essentially trying to get wake from sleep working without crashing, and getting optimal performance from FCP. Three things have definitely solved my wake from sleep freezing issue. 1. Removing AppleALC.kext...
  12. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Thanks, I'm currently using Clover, haven't tried Opencore (yet)
  13. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Thanks, the weird thing is AppleALC.kext is sitting in the correct folder in the EFI partition of the boot drive, but when I check which extensions are installed in Hackintool, AppleALC is not in the installed list. It's as if the system is not seeing it.
  14. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    UPDATE: Argh....for some reason AppleALC v1.4.9 does not activate audio for me anymore. My USB audio works fine though. Not sure why. I feel like I've spent the good part of a week trying to find the solution to my wake from sleep issue, and filling up this thread in the process! Turns out...
  15. joobuzz

    Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

    Sadly, this morning I had to revert back to the approach @pastrychef recommended....removing Whatevergreen and enabling change GFX0 to IGPU and PEGP to GFX0 in config.plist. This was because for some reason FCPX crashed with your patch installed and wouldn't restart, not even when I rebooted...
Top