Recent content by jimborae

  1. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    Turns out I had my Brcm kexts in the wrong order, which is important, apparently. Also for my Asus BT400 it seems work better with the specific firmware injector kexts & associated BrcmFirmwareRepo.kext.
  2. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    So is anybody using an Asus BT400 bluetooth dongle? I can't get mine to work reliably and my Logitech G603 mouse seems to refuse to connect most of the time. I've tried using the BrcmPatchRAM 3 & associated kexts but it still refuses to load the right firmware so either I'm doing something...
  3. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    Wierd, OK when I have some time this weeekend I'll try making a new one based on your latest Page 90 EFI and let you know the result.
  4. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    Sure here you go, it may need something else changing as once I replaced my your USBPorts kext with mine it seems to have done something to the OC graphical boot menu and there are whole load EFI icons in the boot menu.
  5. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    There is an issue with your USBPorts kext though. I just replaced yours with mine & internal port that wasn't working is now working again.
  6. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    yep that is much better! No crackles and volume seems normal
  7. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    OK so followed your instructions & bluetooth via the ASUS BT400 dongle now seems to be working much better, both keyboard & mouse connected for the time being. Sound - Internal sound now completely non functional, it's not even showing as an option. Only monitor DisplayPort & USB DAC are...
  8. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    When you've changed the layout ID repost & I'll try again :thumbup: Re bluetooth, I usually have more success with an Asus BT400 dongle, but even that seems flakey atm, so not sure what's going on. M2 adaptor is out of the question for me due to my NVME card.
  9. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    OK so results as follows: 1. Sleep works 2. Network port works 3. Sound very quiet & crackles at full volume (I normally use a usb dac anyway) 4. Bluetooth just as flakey as before . Only one device can connect at a time and then it will usually lose connection after a few minutes and require...
  10. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    That's one very pretty bootloader compared to the usual cli looking OC we get. :) Need to test the other bits & bobs but at least it's booted.
  11. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    Hold my beer again please! ..:)
  12. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    Failed to boot "OCUI:Failed to load images Halting on critical error"
  13. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    The only other possible explanation is that I was using Clover Configurator to mount the EFI and that it was mounting the wrong one. Even though I was triple checking that I was pointing it to the correct one. Hmmmm thinking about it that could be more plausable. ...... :) So yes definitely...
  14. jimborae

    [Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

    Well I can't explain it any other way. The Test SSD desktop environment is completely different, not set up iCloud or user accounts or any of the PlatformInfo data etc so that's how I know it was reading the wrong EFI. But as you say all good now. :) So yes definitely ready to try OC 5.8.
Top