Recent content by Azial

  1. Azial

    [Solved] Recovery and Preboot Partition missing on boot screen

    With the next macOS Update (in this case the supplemental update), the partitions are now visible again.
  2. Azial

    Greenish artifacts in FCP

    I think it has something to to with the intel graphics acceleration. In the console, I get very often GVA error: IORegistryEntryCreateCFProperty failed for display number X, IOVARendererID property not found and GVA error: Flow_QT0::physicalAcceleratorDispose, m_physical_accel_created == false...
  3. Azial

    Greenish artifacts in FCP

    Hi, after the recent updates to 10.13.2 and Final Cut Pro 10.4, rendered videos or optimized converted media become just a bunch of greenish pixel mud! I was trying to use DaVinci Resolve, but it crashes always when viewing clips upon import. Also, Safari causes the system to completely...
  4. Azial

    [Solved] Recovery and Preboot Partition missing on boot screen

    I had some trouble with the 10.13.2 update and I had to roll back a couple of times using the recovery and timemachine backups. Eventually I got back everything to work, but now there is only the system partition shown on the clover boot screen. The only things hidden by clover are...
  5. Azial

    Sierra build doesn't recognize boot drive anymore

    In the BIOS, you can set the boot priority / order. The default order is determined by the SATA plug number on the Mobo. I therefore suggest plugging the system drive to number 0.
  6. Azial

    How to get rid of High Sierra installer

    Yeah, sry, my Preboot partition is also not mounted, it is just "there". I never saw that in 10.12 was a synthesized disk. All the partitions were on disk0. disk0s1 was (and still is) EFI, disk0s2 was the Recovery, disk0s3 was the system. So you say that the virtual disk thing is not a bug, its...
  7. Azial

    Aura sync hardware hack

    So, I bought the Asus ROG Strix GeForce GTX1080Ti-11GB. It runs nice, but there is this one annoying thing...the Aura sync colors! In Windows, you can install a tool from Asus to change the color, blinking scheme and so on. However, the software is for Windows only and the card is not...
  8. Azial

    How to get rid of High Sierra installer

    Thx for the reply RehabMan. This is a cosmetic trick, but is there a clean solution to close/unmount the preboot partition? I tried: $ diskutil unmountDisk /dev/disk1 Unmount of disk1 failed: at least one volume could not be unmounted If I boot from the preboot partition, I just end up on the...
  9. Azial

    How to get rid of High Sierra installer

    I have a similar problem. I managed to install 10.13 to the point after the 3rd reboot during the installation, but in the last third of the progress bar, nothing happend anymore. When I booted with -v, this was the last I saw: When I booted from the normal system partition, to my surprise...
  10. Azial

    Update Directly to macOS High Sierra

    I had to install the OsAptioFix2Drv-64 in order to get the installation started. Now I'm stuck after the 3rd reboot of the installation almost at the end of the progress bar. In verbose mode, this is the last I'm seeing. Any ideas where the problem might be? Edit: I just aborted and booted...
  11. Azial

    Black screen during boot with Display Port

    Thanks for the info! I kind of solved the Monitor problem: I can set the DP streaming from DP 1.2 to DP 1.1 in the monitor settings. Unfortunately, then I only get 60 Hz instead of the 144 Hz :-(
  12. Azial

    Black screen during boot with Display Port

    In the BIOS, the PCIe1 Slot is selected and I have the graphics card in the PCIe 16x slot (which I think is the same. I found it somewhere in the MoBo manual). In the clover options menu I have: Boot Args: dart=0 kext-dev-mode=1 rootless=0 nvda_drv=1 Which is strange, because in the...
  13. Azial

    Black screen during boot with Display Port

    The GTX 780 TI needs the webdriver to work anyway, so yeah, it's installed.
  14. Azial

    Black screen during boot with Display Port

    Hi, I followed the main installation guide to setup my system. Everything worked good so far with my old Monitor, which had DVI. Now I have a new Monitor which can only be connected via DisplayPort, HDMI/MHL and Mini-DisplayPort. Using the HDMI cable, I can see everything like with the old...
  15. Azial

    Enabling TRIM botches everything why???

    The solution from Cindori don't work for me. If I try setting the nvram boot arguments, I get this: nvram boot-args=kext-dev-mode=1 nvram: Error setting variable - 'boot-args': (iokit/common) general error I followed the guide anyway, but I had to use 'sudo' for every command and after reboot...
Top