xps m1330 with new unibeast method - install freezes

Discussion in 'Lion Laptop Support' started by royalmarine, Nov 1, 2011.

  1. royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    Nov 1, 2011 #1
    royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    hi guys, trying this unibeast method on my laptop.
    its a dell xps m1330
    core 2 duo
    on-board graphics.

    I've set ahci mode in the bios,
    i get to the installer, format my drive, start the installation, but then it freezes.

    I've tried the options at the boot loader such as single user, verbose mode, ignore cache.
    but it still freezes during install. the hdd activity light doesn't show any hdd activity either once its frozen. mouse and keyboard stop too.


    any suggestions?
     
  2. royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    Nov 1, 2011 #2
    royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    think i might have solved this myself... i didn't cop that integrated graphics were not supported...

    -v GraphicsEnabler=No seems to have got past the part where it stalls
     
  3. royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    Nov 1, 2011 #3
    royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    nope still freezing :( :banghead:

    anyone any suggestions ?
     
  4. Unwesen

    Unwesen

    Joined:
    Nov 17, 2010
    Messages:
    58
    Mobo:
    Z68XP-UD4 10.6.8
    CPU:
    i5-2500k
    Graphics:
    ATI 6450 1GB
    Classic Mac:
    SE
    Mobile Phone:
    Android
    Nov 4, 2011 #4
    Unwesen

    Unwesen

    Joined:
    Nov 17, 2010
    Messages:
    58
    Mobo:
    Z68XP-UD4 10.6.8
    CPU:
    i5-2500k
    Graphics:
    ATI 6450 1GB
    Classic Mac:
    SE
    Mobile Phone:
    Android
  5. siddharthmenon

    siddharthmenon

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    XPS
    CPU:
    Core 2 Duo
    Graphics:
    nVidia
    Nov 5, 2011 #5
    siddharthmenon

    siddharthmenon

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    XPS
    CPU:
    Core 2 Duo
    Graphics:
    nVidia
    I have a Dell 1530 with similar freeze issue.


    Somehow I managed to install Lion, now when I boot it works fine but its unstable. It freezes anytime for no reason. Do you think I am having same problem ?
     
  6. royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    Nov 5, 2011 #6
    royalmarine

    royalmarine

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    20
    Mobo:
    Asus Z-97A
    CPU:
    core i5-4690k @ 4.11GHz
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
    Hi enwesen which install method did you use? did you go clean install for lion or snow leopard -- lion upgrade?

    any info on how you got it working would be amazing as I'm still struggling to get this to install :/
     
  7. z3n33

    z3n33

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Messages:
    8
    Nov 5, 2011 #7
    z3n33

    z3n33

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Messages:
    8
    I had the same problem with my m1530. I just kept trying and eventually it held off freezing long enough to install. It actually still froze near the end but somehow when I restarted the lion disk was bootable and it worked. Took like twenty tries though.. learned a bunch of Objective-C in the meantime.
     
  8. siddharthmenon

    siddharthmenon

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    XPS
    CPU:
    Core 2 Duo
    Graphics:
    nVidia
    Nov 6, 2011 #8
    siddharthmenon

    siddharthmenon

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    XPS
    CPU:
    Core 2 Duo
    Graphics:
    nVidia
    So no freeze after post installation ? Did you install any special Kexts after install ? For me I managed to install Lion after many tries but it still freezes randomly when I am using it.
     
  9. z3n33

    z3n33

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Messages:
    8
    Nov 7, 2011 #9
    z3n33

    z3n33

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Messages:
    8
    No, I haven't had any freezes since the OS installed. Your situation is very strange. Did you change anything before it started freezing, or has it been doing that ever since the install?

    Here is a link to my \Extra and \Systems\Extra\Extentions folders:
    http://dl.dropbox.com/u/40384224/m1530 Lion Folders.zip
    They include all kexts necessary to make all the hardware work as well as sleep and restart. If you use them, make sure to use them fully, not just bits and pieces, or you might get kernel panics from conflicting kexts. Hopefully they fix your problem, otherwise I'm not sure what the cause could be.
     
  10. cltw666

    cltw666

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    3
    Nov 11, 2011 #10
    cltw666

    cltw666

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    3
    hello. I have the same problem. It boots from the usb and froze. I will try to put it overnight and see if it works. :banghead:
     

Share This Page