Mavericks - Success GA-Z77X-UP5 TH & GTX670

Discussion in 'General Help' started by gts_215i, Oct 23, 2013.

  1. gts_215i

    gts_215i

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    37
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    GTX 670 AMP 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Oct 23, 2013 #1
    gts_215i

    gts_215i

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    37
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    GTX 670 AMP 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Success....

    Had a few problems with the Fusion Drive, but using latest versions of software seemed to fix it.

    Everything working well, with the exception of iMessage - tried all the fixes listed for 10.84 and 10.85 - but still not working.
     
  2. BoJaques

    BoJaques

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    4
    Mobo:
    Not Built Yet
    CPU:
    i7 -3770k
    Graphics:
    Not Built Yet
    Oct 23, 2013 #2
    BoJaques

    BoJaques

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    4
    Mobo:
    Not Built Yet
    CPU:
    i7 -3770k
    Graphics:
    Not Built Yet
    Same board...same issues. Please reply if you find a fix.

    Thanks!
     
  3. gts_215i

    gts_215i

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    37
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    GTX 670 AMP 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Oct 24, 2013 #3
    gts_215i

    gts_215i

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    37
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    GTX 670 AMP 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Initially everything I tried wouldn't enable iMessage -

    Turn computer on this morning & it is working...

    funny thing it didn't work 6 hours ago though. (no changes)

    I still have FileNVRam 1.1.2 in my /extra/modules folder - no other changes !

    No password reset !

    Face Time also appears to be working, but will test further later.
     
  4. thesleepwalker

    thesleepwalker

    Joined:
    Sep 3, 2013
    Messages:
    1
    Oct 24, 2013 #4
    thesleepwalker

    thesleepwalker

    Joined:
    Sep 3, 2013
    Messages:
    1
    i
    I have the same config as yours but i have serious problems to boot for the HDD with mavericks.
    I tried some issues but it doesn't work and i have to boot with usb in the best case and in other cases it freeze with some kernels at the apple boot screen.
    Can you please give me your multi beast config to try it ?
    thanks.
    friendly
    cyril
     
  5. Middleman

    Middleman

    Joined:
    May 11, 2011
    Messages:
    655
    Mobo:
    ML 10.82 Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH / Lion 10.7 Asus P8Z68-VPRO
    CPU:
    Intel Core i7-3770 3.4Ghz / Core i5-2500 3.3Ghz
    Graphics:
    MSI GTX560Ti
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 24, 2013 #5
    Middleman

    Middleman

    Joined:
    May 11, 2011
    Messages:
    655
    Mobo:
    ML 10.82 Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH / Lion 10.7 Asus P8Z68-VPRO
    CPU:
    Intel Core i7-3770 3.4Ghz / Core i5-2500 3.3Ghz
    Graphics:
    MSI GTX560Ti
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
  6. gts_215i

    gts_215i

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    37
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    GTX 670 AMP 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Oct 24, 2013 #6
    gts_215i

    gts_215i

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    37
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    GTX 670 AMP 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    To Be Clear My Setup -

    GA-Z77X-UP5 TH
    GTX670
    TL-WDN4800
    IO Gear 4.0 Bluetooth Dongle / Belkin 2.1 Bluetooth Dongle
    Microsoft Mouse USB Dongle
    Logitech C920 Camera
    BOSE USB Audio
    LG DVD Drive
    & Some Cheap Nasty USB 3 Header - Card Reader (Native)

    Bios setting are optimised default with the following changes
    "Wake On LAN - Disabled"

    Boot Priorites - 1xUSB, DVD, P0 (SSD - 1/2 Fusion Drive), P3 (Windows SSD),
    All other drives / ports disabled.
    Hard Drive order P0,P3, Disabled....

    I also the run CPU and Memory at different voltages etc.. (over clocked)
    I run 4.9 over clock and 1600 mhz memory - it is what Gigabytes Autotune has suggested.

    Multibeast Settings are
    DSDT Free,
    Un-tick everything possible
    Select DSDT Free - 898 Audio
    & Intel Ethernet

    Boot loader Chimera 2.2.1

    Standard definition - Mac Pro 3,1

    No other selections are made the compulsory Fake SMC cannot be unselected.

    I'm using Fusion Drive so, copy the extra folder and Boot files to the SSD and HDD (As per the Fusion Guide)

    This has been the same setup for Lion, Mountain Lion and has been faultless since day one.
    All updates are automatically installed, sleep has always worked.

    The USB connections are fussy "as to which port they will work in without problems", but that is pretty easy to work out.

    Any different system definition I have tried, has provided problems in one way or another, the latest was video not working in iTunes or safari.

    Zero kernel panics in over a year and only 1 crash (windows) due to a suspected high temp problem
    .
    The card reader sometimes doesn't power up, others have said they needed to relocate the usb header - but I found simply unplugging the PC from the powerpoint for 30 seconds does the same trick.

    Only thing I know that doesn't work is the iTunes HD Video content.

    I haven't tried the multiple screen in Mavericks, (using the Apple TV) but will do in the near future.

    Hope that helps..

    Edit: Attached screen shot of my org.chameleon.Boot.plist
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2013-10-24 at 11.33.20 pm.png  (183.1 KB, 376 views)

Share This Page