HD 3000 VGA in 10.7.1 on GA-Z68X-UD3H-B3 i5-2500K

Discussion in 'Graphics' started by thefsb, Sep 18, 2011.

  1. thefsb

    thefsb

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    249
    Mobo:
    Z97X-UD5H rev. 1.0
    CPU:
    4690K
    Graphics:
    HD 4600 IGP
    Sep 18, 2011 #1
    thefsb

    thefsb

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    249
    Mobo:
    Z97X-UD5H rev. 1.0
    CPU:
    4690K
    Graphics:
    HD 4600 IGP
    HD 3000 VGA in 10.7.1 on GA-Z68X-UD3H-B3 i5-2500K

    I've read a few threads looking for help on HD 3000 graphics for Lion and Sandy Bridge but I'm still stuck. Here's what I've done so far:

    Bios
    Started with Optimized Defaults, then:
    On-chip Frame Buffer Size: tried with "384MB+2MB for GTT" and also 480
    Onboard VGA: tried "Auto" and "Always Enabled"
    Init Display First: tred "Onboard" and whatever the default was.
    ACHI SATA
    64-bit HPET

    Installed 10.7.1 using Gordo74's guide.

    MultiBeast 4.0.2 options selected:
    UserDSDT with DSDT-GA-Z68X-UD3H-B3-F8.aml
    System Utilities
    Realtek ALC8xxHDA
    AppleHDA Rollback
    IOAHCIBlockStorageInjector
    3rdParty eSATA
    FakeSMC w/ Motherboard Plugins
    Lnx2Mac's RTL81xx driver
    64-bit Apple Boot Screen
    64-bit GraphicsEnabler=No
    Mac Mini System Definition
    Chameleon RC5 Default theme

    Issue: stuck with 1024x768 graphics. System profile says for Graphics: No Kext Loaded.

    Chimera's Video Info report looks good, identifying the memory allocated, the device name and listing about 21 different available modes with specs and 18 without.

    My monitor has only D-Sub VGA connector but Mac Mini doesn't use that port at all. I could try hooking the machine up to our projector in the living room to see what happens but I doubt there's any benefit to that.

    Any suggestions?
     
  2. FullMelt

    FullMelt

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-H67N-USB3-B3
    CPU:
    Intel i5-2500k@3.30ghz
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Sep 18, 2011 #2
    FullMelt

    FullMelt

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-H67N-USB3-B3
    CPU:
    Intel i5-2500k@3.30ghz
    Graphics:
    Intel HD 3000
    i was just about to post about this.i have the same problem everything looks good in system information except my graphics..it says no kext loaded and only 64mb shared memory.my board is GA-H67N-USB3-B3 using VGA port.
     
  3. thefsb

    thefsb

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    249
    Mobo:
    Z97X-UD5H rev. 1.0
    CPU:
    4690K
    Graphics:
    HD 4600 IGP
    Sep 18, 2011 #3
    thefsb

    thefsb

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    249
    Mobo:
    Z97X-UD5H rev. 1.0
    CPU:
    4690K
    Graphics:
    HD 4600 IGP
    Now that I think of it, it's been years since Apple gave us a VGA port except via a miniDVI or miniDP adaptor. Maybe I need a DVI to VGA adaptor. Or an LED Cinema Display with miniDP to DP adaptor.
     
  4. FullMelt

    FullMelt

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-H67N-USB3-B3
    CPU:
    Intel i5-2500k@3.30ghz
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Sep 19, 2011 #4
    FullMelt

    FullMelt

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-H67N-USB3-B3
    CPU:
    Intel i5-2500k@3.30ghz
    Graphics:
    Intel HD 3000
    i got mine to work :D ....my monitor has dvi and vga ports.i used a hdmi to dvi adapter and it went from hanging apple screen to booting up.still not working with the vga port,hope someone figures it out would be nice to use the vga port.
     

Share This Page