App store not working? (Unknown error has occurred) 10.8.2

Discussion in 'General Help' started by coolblue8, Jan 25, 2013.

  1. coolblue8

    coolblue8

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    41
    Mobo:
    GA-Z77-D3H
    CPU:
    Intel i5 3570K 3.4GHz
    Graphics:
    Intel HD4000
    Mobile Phone:
    Android
    Jan 25, 2013 #1
    coolblue8

    coolblue8

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    41
    Mobo:
    GA-Z77-D3H
    CPU:
    Intel i5 3570K 3.4GHz
    Graphics:
    Intel HD4000
    Mobile Phone:
    Android
    I recently completed my hackintosh :D and everything as far as parts work (except for audio, but I bought a USB audio instead which is native).

    I want to use the hackintosh for video editing on iMovie, but the problem is, the app store won't let me log in!

    I log in with everything correct, and it says "Unknown error has occurred"

    I have deleted the ethernetbuiltin boot flag which did not make a difference.

    Any suggestions?
     
  2. srsx

    srsx

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    44
    Mobo:
    Custom
    CPU:
    i5-2500k
    Graphics:
    EVGA 650 Ti Boost
    Mobile Phone:
    Android
    Jan 25, 2013 #2
    srsx

    srsx

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    44
    Mobo:
    Custom
    CPU:
    i5-2500k
    Graphics:
    EVGA 650 Ti Boost
    Mobile Phone:
    Android
    On the same boat 10.7.5. Want to purchase ML
    >:[

    I've tried moving flags with EthernetBuiltIn, switched SMBios' a few times, added my ethernet kext (works :p) and no dice!

    Same error as OP

    Help!
     
  3. bthall

    bthall

    Joined:
    Jan 6, 2012
    Messages:
    427
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    Core i7-3770K
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 25, 2013 #3
    bthall

    bthall

    Joined:
    Jan 6, 2012
    Messages:
    427
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    Core i7-3770K
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mobile Phone:
    iOS
    Try deleting (or renaming if you wish to not lose the file entirely) /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist and rebooting.

    -bth
     
  4. srsx

    srsx

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    44
    Mobo:
    Custom
    CPU:
    i5-2500k
    Graphics:
    EVGA 650 Ti Boost
    Mobile Phone:
    Android
    Jan 25, 2013 #4
    srsx

    srsx

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    44
    Mobo:
    Custom
    CPU:
    i5-2500k
    Graphics:
    EVGA 650 Ti Boost
    Mobile Phone:
    Android
    Hey OP, I just solved this problem. Downloading Mountain Lion now.

    - Update your ethernet kext, make sure it's 100% working

    - Your SMBios serial MUST SHOW THE COMPUTER AT: https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

    If it just reloads the page, the serial will not work. Keep generating serials until it loads a Mac Pro. After I updated my SMBios.plist with a serial that worked there, I removed all of my network interfaces from the control panel, removed my NetworkPrefrences.plist and then rebooted.


    Upon login I could login to app store! :clap:
     
  5. coolblue8

    coolblue8

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    41
    Mobo:
    GA-Z77-D3H
    CPU:
    Intel i5 3570K 3.4GHz
    Graphics:
    Intel HD4000
    Mobile Phone:
    Android
    Jan 25, 2013 #5
    coolblue8

    coolblue8

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    41
    Mobo:
    GA-Z77-D3H
    CPU:
    Intel i5 3570K 3.4GHz
    Graphics:
    Intel HD4000
    Mobile Phone:
    Android
    THANK YOU! Deleted the NetworkInterfaces.plist and although the Wifi shows up as Ethernet, it works! AWESOME!
    :headbang:
     
  6. hotsandwichz

    hotsandwichz

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Fast
    CPU:
    Really fast
    Graphics:
    amazing
    Feb 17, 2013 #6
    hotsandwichz

    hotsandwichz

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Fast
    CPU:
    Really fast
    Graphics:
    amazing
    I had to add the following to org.chameleon.Boot.plist before it would work:

    <key>EthernetBuiltIn</key>
    <string>Yes</string>

    As soon as I added it and rebooted I was able to signin.
     
  7. rudz

    rudz

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    56
    Mobo:
    AsRock Z97E-ITX/AC
    CPU:
    i5-5675c
    Graphics:
    HD 6200
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Feb 18, 2013 #7
    rudz

    rudz

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    56
    Mobo:
    AsRock Z97E-ITX/AC
    CPU:
    i5-5675c
    Graphics:
    HD 6200
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    This worked for me - thanks!

    I thought everything was all right: ethernet was en0 Wifi en1, etc. But App Store did stop working at some point.

    After deleting NetworkInterfaces.plist the system generated a new one, somewhat shorter version - and App store is back to normal.

    Thanks!
    Rudolf
     
  8. themattyg

    themattyg

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-P55A-UD4P F8
    CPU:
    Intel Core i7-860
    Graphics:
    Gigabyte GTX 650
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Xserve
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 1, 2013 #8
    themattyg

    themattyg

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-P55A-UD4P F8
    CPU:
    Intel Core i7-860
    Graphics:
    Gigabyte GTX 650
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Xserve
    Mobile Phone:
    iOS
    Hey everyone,

    I'm having the same problem. Here are the steps I followed:

    bthall: I deleted NetworkInterfaces.plist and rebooted.
    srsx:
    - I have a very recent install of ML, using the Lnx2Mac RealtekRTL81xx kext in MultiBeast. (Should I use the Apple kext?)
    - I verified the Serial Number as a "Early 2008 Mac Pro."
    hotsandwichz: I have EthernetBuiltIn key/value pair in org.chameleon.Boot.plist.

    Would not having a custom DSDT have an effect on the App Store not working?

    Thanks!
     
  9. mfbernstein

    mfbernstein

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte Z87MX-D3H
    CPU:
    Core i5 4670K
    Mac:
    MacBook Air
    Mar 2, 2013 #9
    mfbernstein

    mfbernstein

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte Z87MX-D3H
    CPU:
    Core i5 4670K
    Mac:
    MacBook Air
    I used the LNX2Mac drivers with no difficulty.

    Did you remove all the interfaces in System Preferences -> Network before removing /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist?

    After you reboot, you should add the built-in ethernet interface first in System Preferences, and then any others you may have.
     
  10. jy6221

    jy6221

    Joined:
    Mar 6, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    i7 3770k
    Graphics:
    Evga 660ti
    Mar 11, 2013 #10
    jy6221

    jy6221

    Joined:
    Mar 6, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    i7 3770k
    Graphics:
    Evga 660ti
    Hi,

    Another noob here, been doing lots of research rather bugging everyone here with simple questions, though, can't seem to resolve the app store 'unknown error has occurred' message.

    System:

    GA z77-up5-th
    i7 3770k
    EVGA 660 ti
    16GB 1600mhz vengeance memory
    TPL N900 Wifi Card

    I've done all the recommended actions listed within this thread, i.e., deleted network interfaces etc... I also ran the LNX2MAC driver. I think the issue occurs as i'm connecting over wifi not via ethernet cable.

    Please help! My Hackintosh is almost perfect, would love to have this issue resolved too!
     

Share This Page