1. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11
    Online
    lifer86 is offline
    #1

    My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Thanks Tony for this and all your guides. I have gotten 10.6.2 working (mostly) on my system with an ASUS P7P55D, i5 750, ATI 4890. Also my processor is overclocked to 4GHz and works splendidly.

    Using your ATI Boot CD, I booted the installer using safe mode, and was able to install successfully. In order to get QE/CI working with my 4890, I used the QE/CI Exotic package from netkas, that you can download here.

    http://forum.hardmac.com/index.php?showtopic=7253

    Just try to install it, and it will need to update some things then restart, and run the package and restart again. Voila! That's it!

    The remaining problem is getting audio to work, there seems to be no solution for this motherboard that I can find. I read on insanelymac that some people have had limited success with VoodooHDA and nothing else works. The board has a VIA 1828S chip for the onboard audio.

    I hope that helps anyone who might have a similar system to mine. If anyone has any suggestions as to the audio problem, or questions about installing with the 4890 fire away.

    EDIT: Changed the Link. Added some info.

  2. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Online
    Sirius19 is offline
    #2

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Hi Lifer,

    Thanks so much for your guide

    Unfortunately I tried your link and it does'nt work for now. Is the right one ?

    By the way you confirm that everything works fine except the sound ? The system speed is right ?

    Thanks again Lifer

    Sirius

  3. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11
    Online
    lifer86 is offline
    #3

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    The system speed runs fine as far as I can tell. The clock is not going fast or anything. Everything seems to be fine other than sound. I have working ethernet, usb, and firewire that I have tested. I updated the link to a link to the forum post where I found it because for some reason with the % signs and such the link didn't wanna work on it's own.

  4. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11
    System
    Macbook Air
    CPU
    1.7GHz i5
    Graphics
    Integrated
    Online
    henrikdk is offline
    iPhone MacBook Air Mac Mini
    #4

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Hello lifer,

    I'm running 10.6.2 with much of the same hardware. P7P55D, i5, Intel SSD, but nVidia 9600GT.

    Regarding sound, I'm successfully using the latest VoodooHDA, but it only works if you boot in 32 bit mode (<string>arch=i386</string>) in the com.apple.boot file.

    I'm pretty new in this field, and have only been running this system for a week. The only thing that doesn't run perfect is the ethernet. Sometimes the bonjour messes up between my hackintosh and my ubuntu avahi / netatalk box.

    Best regards

    Henrik

  5.   
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,952
    System
    Gigabyte Z77X-UD5H
    CPU
    Core i7-3770K @4.2-4.4GHz
    Graphics
    Galaxy GeForce GTX 660 Ti
    Geekbench Score
    15902
    Online
    thelostswede is offline
    Android Phone
    #5

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Ok, a few things, 1. have you set up your drives to AHCI 2. is the optical drive SATA and connected to a SATA port that connects to the Intel chipset 3. are you using a retail disc?

    I've had problems with several downloaded ISO images that just reboots as soon as the install is meant to start and the CPUS=1 and busratio=20 commands did nothing to help that. I don't have an ATI graphics card, but I've run into several odd problems of which most seemed to be disc related rather than hardware related.
    Core i7-3770K, Gigabyte Gigabyte GA-Z77X-UD5H-WB WiFi (not using the Wi-Fi card), Galaxy GeForce GTX 660 Ti, 8GB of Kingston HyperX Memory at 2133MHz, 60GB Corsair Force GT SSD for OS X, a bunch of other drives, a Pioneer DVD writer and a few bits that don't work in OS X...

  6. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11
    Online
    lifer86 is offline
    #6

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Henrik, thanks for the advice. I put the i386 flag into the com.apple.boot file and installed the newest VoodHDA. It appeared to have installed correctly (I had a volume control and it was showing different inputs and outputs in the system menu), but whenever I boot into OSX I hear a pop sound from the speakers, and I then I don't get any sound. I still won't even get any sound if I reboot back into Windows. The way to get it back is to completely shut down the computer and unplug the computer. I saw someone on a different forum that had the same problem.

  7. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    5
    Online
    Wingus is offline
    #7

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    @broodofqueen - The problems you are having are most likely related to the ATI 4870 graphics card. I also have a 4870 and I had to go through a lot of extra steps to install Snow Leopard. Fortunately, it *is* possible, and it runs very well now that it's installed. I explain in a little bit more detail in a different topic: viewtopic.php?f=7&t=30

    For me, it was the Qoopz kernel that was causing the problem. Using a different kernel on the BootCD may fix this. If I get a chance tonight, I'll try rolling my own BootCD based on my working kernel.

  8. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    76
    System
    Asus p7p55d
    CPU
    i7 860
    Graphics
    asus pcie 8400GS 512 mb silent
    Online
    Sirius199 is offline
    #8

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Quote Originally Posted by thelostswede
    Ok, a few things, 2. is the optical drive SATA and connected to a SATA port that connects to the Intel chipset 3. .
    Could someone tell me how do we know if our optical drive is connected to the intel chipset ??

    Thanks guys once again I really appreciate this thread
    My Build: i7-860 - Asus p7p55d (14.08) - Asus 8400GS 512MB silent - 2-UAD1/1-UAD2 cards - Lynx L22 sound card - Logic Pro9

  9. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11
    System
    Macbook Air
    CPU
    1.7GHz i5
    Graphics
    Integrated
    Online
    henrikdk is offline
    iPhone MacBook Air Mac Mini
    #9

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Lifer86: Hmm.. Weird.. I also get the popping sound, and the sound then works. Both the green jack input in the back of the motherboard and the frontpanel is working. I don't know what you can try then.

  10. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    76
    System
    Asus p7p55d
    CPU
    i7 860
    Graphics
    asus pcie 8400GS 512 mb silent
    Online
    Sirius199 is offline
    #10

    Re: My Installation with ASUS P7P55D and ATI HD 4890


    Thanks broodofqueen for the input on this one.

    Just wanted to know if There is something special to consider with the install discussed in this thread if I use a GeForce 8400GS graphic card instead of the ATI 4890 since I want a noiseless card.

    By the way is there someone who could give and exact step by step guide in order to have success with the install if possible?



    Thanks again guys
    My Build: i7-860 - Asus p7p55d (14.08) - Asus 8400GS 512MB silent - 2-UAD1/1-UAD2 cards - Lynx L22 sound card - Logic Pro9

  11. Similar Threads:

Page 1 of 3 123 Last