1. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    19
    System
    t500
    CPU
    i7
    Graphics
    hd3000
    Online
    albm88 is offline
    #11

    Lenovo W530 Help


    One more question though. Is there any way to keep the bios settings as discrete graphics? I have my system dual booting, so it would be good to use the power of my graphics cards when I can!

  2. Join Date
    Mar 2011
    Posts
    39
    System
    Lenovo W530
    CPU
    i7-3720QM
    Graphics
    HD 4000, Quadro K1000M
    Geekbench Score
    9646
    Online
    Tecnifighter is offline
    iPhone MacBook PowerBook
    #12

    Lenovo W530 Help


    You could try discrete graphics, but it may not boot. If it boots, I don't think it would make a difference for OS X. I've been using HD 4000, because I want to get graphics acceleration working and there's no way to do that for the k1000/k2000 cards on OS X.

  3. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    21
    System
    Lenovo W530
    CPU
    i7 3720QM, 64
    Graphics
    Intel HD 4000, NVIDIA Quadro K1000M
    Online
    ThinkFast is offline
    iPhone MacBook Pro
    #13

    Lenovo W530 Help


    Quote Originally Posted by ThinkFast View Post
    Thank you very much for everything!! This weekend I will try everything you said and I'll let you know!
    Once again thanks for your time!
    I changed the two things on BIOS but when i get the white screen with the apple logo, then it turns into black and nothing happens..

  4. Join Date
    Mar 2011
    Posts
    39
    System
    Lenovo W530
    CPU
    i7-3720QM
    Graphics
    HD 4000, Quadro K1000M
    Geekbench Score
    9646
    Online
    Tecnifighter is offline
    iPhone MacBook PowerBook
    #14

    Lenovo W530 Help


    At the chimera boot screen, before you press enter to select the usb type
    Code:
    GraphicsEnabler=No
    otherwise, the bootloader will use the wrong graphics settings and try to display on a different screen (that may or may not exist). Enter that boot flag to install and then on the first boot. After you change the string in your org.chameleon.boot.plist this will be the default action and you won't need to enter it again.

  5. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    19
    System
    t500
    CPU
    i7
    Graphics
    hd3000
    Online
    albm88 is offline
    #15

    Lenovo W530 Help


    Quote Originally Posted by Tecnifighter View Post
    At the chimera boot screen, before you press enter to select the usb type
    Code:
    GraphicsEnabler=No
    otherwise, the bootloader will use the wrong graphics settings and try to display on a different screen (that may or may not exist). Enter that boot flag to install and then on the first boot. After you change the string in your org.chameleon.boot.plist this will be the default action and you won't need to enter it again.
    Sometimes you might run into problems even with the graphicsEnabler=No setting, usually a -f flag also helps with that, though Im not sure why

  6. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    19
    System
    t500
    CPU
    i7
    Graphics
    hd3000
    Online
    albm88 is offline
    #16

    Lenovo W530 Help


    Quote Originally Posted by albm88 View Post
    Sometimes you might run into problems even with the graphicsEnabler=No setting, usually a -f flag also helps with that, though Im not sure why
    Have you guys by any chance had trouble with USB? I find that my computer locks up any time I insert a USB device

  7. Join Date
    Mar 2011
    Posts
    39
    System
    Lenovo W530
    CPU
    i7-3720QM
    Graphics
    HD 4000, Quadro K1000M
    Geekbench Score
    9646
    Online
    Tecnifighter is offline
    iPhone MacBook PowerBook
    #17

    Lenovo W530 Help


    Do you have USB 3.0 enabled in BIOS? USB 3.0 seems to have problems in OS X.

    I've noticed that if USB 3 is enabled and I plug a device into my a blue (3.0) port, it isn't recognized. If I plug something into the black (2.0) port it works and then the 3.0 work to. I haven't had any lockups related to it though so maybe its a Mountain Lion thing.

    I think mulitbeast has something for 3.0 support, but I haven't checked to see if it would work for the W530.

  8. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    21
    System
    Lenovo W530
    CPU
    i7 3720QM, 64
    Graphics
    Intel HD 4000, NVIDIA Quadro K1000M
    Online
    ThinkFast is offline
    iPhone MacBook Pro
    #18

    Lenovo W530 Help


    I have USB 3.0 off in BIOS,
    I did not use USB 3.0 in Multibeast,
    When I insert a USB it recognizes it so far.

    I don't want to mess with the settings and lose everything again

    I found a way here to fix HD 4000 graphics but i am not sure if it'll work or not. Haven't tried it!!

  9. Join Date
    Mar 2011
    Posts
    39
    System
    Lenovo W530
    CPU
    i7-3720QM
    Graphics
    HD 4000, Quadro K1000M
    Geekbench Score
    9646
    Online
    Tecnifighter is offline
    iPhone MacBook PowerBook
    #19

    Lenovo W530 Help


    I don't want to mess with the settings and lose everything again
    I use Carbon Copy Cloner (an older free version) to copy my Mac HD to a secondary partition. Then I test new things on that partition and just delete it if anything goes wrong.

    I found a way here to fix HD 4000 graphics but i am not sure if it'll work or not. Haven't tried it!!
    I've tried that and haven't gotten it to work on Lion (details here). Maybe it will work in Mountain Lion. If you want to try, copy your 'org.chameleon.boot.plist' and name it 'org.chameleon.boot.plist.old'. Then add the following to the original:
    Code:
    <key>device-properties</key>
    <string>7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000003006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31</string>
    .

  10. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    21
    System
    Lenovo W530
    CPU
    i7 3720QM, 64
    Graphics
    Intel HD 4000, NVIDIA Quadro K1000M
    Online
    ThinkFast is offline
    iPhone MacBook Pro
    #20

    Lenovo W530 Help


    Yeah, I will try to see if it works!!

    Your microphone works or not?

  11. Similar Threads:

Page 2 of 8 First 1234 ... Last