1. Join Date
    Jan 2011
    Posts
    61
    System
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Online
    iPerri is offline
    iPhone iMac
    #21

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    well there r 2 ways to get full res.
    use show hidden files and copy your 10.8 mach kernel to your desktop and then run
    bridgehelper 4.0.1 which can be found here: http://www.tonymacx86.com/downloads.php?do=file&id=101
    BEFORE U RESTART REPLACE YOUR 10.8 MACH KERNEL IN THE ROOT OF YOUR PARTITION
    as bridgehelper uses the 10.7.4 mach kernel and if u dont follow that step your system wont boot again.
    that is the easy way, u should get native res to your screen which is 1366x768

    another way, was to delete the NV kexts and Geforce kexts... i believe its bin a few weeks since i tried this. u can also
    change the device id's in the NV100 plist kexts which is a pain but works and id have to do it again to give a more detailed
    description. (i did give up on trying to hack this laptop, i reinstalled windows, until sumone gets the bios unlocked)

    as for the trackpad i donno what to tell u, when i made my usb installer i clicked laptop support in the options of unibeast and
    it worked for the installer then after first boot i used a usb mouse to get to the desktop then installed multibeast and in there
    choose ps2 controller as one of your multibeast options and after reboot it worked. thats all i can tell u for that

    i did get another hdd for my ASUS N56VM that i maybe trying this on again soon and if so i will make vids for people to follow

    here is another post i made on another thread if u didnt see it

    i have the same laptop and bin battling with the install for the past 2 weeks

    does look good so far.. i got ML installed using Unibeast method, also you have to replace the files in the installer needed
    to install ML on to an MBR partition, found here: http://www.osx86.net/view/2902-os_x_...mbr_patch.html
    boot from usb install without flags and install ML on an MBR partition but when install is done you boot from the installer
    again then choose ML partition using the flags -x -v once booted turn off Bluetooth from settings then remove the 3 bluetooth
    kext which cause boot issues. As for graphics you need to remove the NVidia kexts as they cause issues as well. thats as far as i got
    so far, lots of trial and error with lots of methods and kexts. POST any progress you may make to help us all!

    THE BIG ISSUE is that the Bios uses SMART boot that is one reason it needs to be put on an MBR partition as the SMART boot feature
    only sees MBR partitions, even still after installing boot loader SMART boot doesnt see OS X partition :( one thing i've found out is
    that if you can unlock the bios you can change this feature to boot OS X also for better compatiblity with OS X. this feature can NOT
    be changed in the stock bios. Here is a forum thread on how to unlock the bios: http://www.insanlynac.com/forum/in...owtopic=278208
    i've tried this but i am unable to get it to work. not that the method doesnt work, i just cant do it haha
    so if you are able to do it please post a link to your unlocked bios for ASUS N56VM so we can all enjoy with the method
    you used to install it.

    A proper DSDT would go along way also as there are not and kexts yet for wifi or sound, voodoo kexts i've tried have all caused panics
    so if you know someone who will make one.. again post so we can all enjoy

    We can HACK this laptop!


    hope this all helps

  2. Join Date
    Jan 2010
    Posts
    877
    Online
    Obvious Answer Man is offline
    #22

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    For boot0 errors, see MacMan's guide: boot0 Error: The Official Thread
    Pointing out the obvious since 2010.... obviously.

  3. Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    System
    ASUS N46VM
    CPU
    i5 3210m
    Graphics
    Intel HD 4000 / nVidia GT 630M
    Online
    AjiGilee is offline
    #23

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    First:
    You all going have to get the ML installed first.. It is very easy step, there are many ways. You can find way to install by guide from this forum or other hackintosh forum.

    Second:
    If you manage to install it, you will always can boot to ML drive or windows with the installer dvd/usb bootloader.
    Typical problem is boot freeze every time because of the graphics problem, just boot with -x option, delete or move the:
    edited: GeForce.kexts in S/L/E to another location.
    We probably need those kexts later for activating nVidia, but since it is still imposible to use nvdia while there is intel hd running, those kexts are useless (right now).
    And first thing to do if you boot in successfully, install bootloader with tonymacx86 multibeast. So we can boot from harddrive.
    You might experience boot0:error after reboot at this point, solved it first.
    You can also choose Easybeast or DSDT free option.

    Third:
    Intel HD 4000 support natively, so simply by put this string on /Extra/org.chameleon.boot.plist
    <key>device-properties</key>
    <string>[hexadecimal EFI string]</string>
    If you can find Extra folder, simply create one.

  4. Join Date
    Jan 2011
    Posts
    61
    System
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Online
    iPerri is offline
    iPhone iMac
    #24

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    thanks im in the works of tryin this all out.
    i foud a dsdt that is suppose to work so im gonna try it out... ill let u no if it works then post a link.

    also iatkso is releasing a ML version today apparently so if i cant get this to work ill try that as i've had
    good luck with it in the past.

    graphics and network r the 2 biggest issues for me and well i hope this dsdt works for that
    also the voodoohda kexts ive tried cause panics in the past but i found out the sound card is
    alc663 and found a kext for that so ill give that a try as well, as for wifi well there r NO kexts out
    there for it that i can find and to change the card is gonna be a pain as the whole bottom plate
    will have to come off or i wouldve done that already.

    but if we keep this goin im sure we'll get this thing running great and well most of the hardware
    is fairly still new so i expected this put i also expected more support in ML but yeh..

  5. Join Date
    Jan 2011
    Posts
    61
    System
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Online
    iPerri is offline
    iPhone iMac
    #25

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    quick tip..

    i have ML on my Acer in VMWare and i have a 16gb usb stick,
    so i opened the ML app i got from the appstore and installed it to the usb and ran MBeast on it,
    just easier to correct mistakes and make tweats without having the system not boot after reboot and not being
    able to get in to the system and revert those mistakes.

    just take the usb outta the ASUS put it back in the VMWare on my Acer and make whatever changes i need
    without having to restart from scratch.
    i no u can view this drive using MacDrive in windows but trust me this is alot easier and compatible, for most
    changes and pkg installs.

    once i have everything working on that drive to a point that i no is stable i will then install
    it to my main drive of my ASUS.. and if not well my windows drive is still fully in tacked and i dont
    have to spend time after tryin all this to only reinstall windows and all my data..

    just saved me alot of headaches hope u find it useful

  6. Join Date
    Aug 2012
    Posts
    23
    System
    n56vz
    CPU
    i7
    Graphics
    650m
    Online
    barrgoss is offline
    #26

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    I've been updating my posts at Asus N56VZ-S4035V

  7. Join Date
    Jun 2012
    Posts
    14
    System
    Asus k55vm notebook
    CPU
    i7-3610qm
    Graphics
    Intel HD 4000 - GT 630M
    Online
    linarense is offline
    #27

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    Quote Originally Posted by AjiGilee View Post
    There is new Mid 2012 update from apple that might run Ivy Bridge Intel HD 4000 and nVidia cards out of the box.

    http://support.apple.com/kb/DL1542

    The MacbookPro9,1 system was exactly with ivy bridges processors with GT 650M Graphics Card.
    with USB 3.0 fix and a lot more.

    I am going give it a try it tomorrow..
    You might want to try it too, before doing anything after ML successful install.
    This update is for Lion, not for Mountain Lion.

  8. Join Date
    Jan 2011
    Posts
    61
    System
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Online
    iPerri is offline
    iPhone iMac
    #28

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    i had my system booting with no flags like -x before i fried the display so when i get it back
    ill make a guide for everyone, the only issue i have seem to only be my issue and thats wit
    the bios reconizing the OSX partition, i can only get to my ML partition from the installer usb
    ill figure it out.

    i noticed also once u run MBeast and get your system to boot into Normal Mode the Trackpad
    works for those that were asking, cause it doesnt work in safe mode for sum reason.

    so for me i have it all working other then wifi and sound. well sound works but was buggy wit
    voodoo kexts.

  9. Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    System
    ASUS N46VM
    CPU
    i5 3210m
    Graphics
    Intel HD 4000 / nVidia GT 630M
    Online
    AjiGilee is offline
    #29

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    I am very curious with this:

    Boot with -x GraphicsEnabler=Yes, with the NV* and GeForce.kext get me to blank black screen.

    But I notice the system is still running, so I managed to take some screenshots with keyboard sequence.

    Very surprised, both Intel HD and nVidia is actually already recognized OOTB, only the display go black.
    So they are really natively supported by ML with automated switching VGA by the system. The problem is now the display.

    But I am stuck!! with the black screen.

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)-screen-shot-2012-09-01-5.08.52-am.jpgASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)-screen-shot-2012-09-01-5.08.58-am.jpgASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)-screen-shot-2012-09-01-11.46.47-am.jpg

  10. Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    System
    ASUS N46VM
    CPU
    i5 3210m
    Graphics
    Intel HD 4000 / nVidia GT 630M
    Online
    AjiGilee is offline
    #30

    ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)


    Wait a minute... Why the resolution of my screenshots = 1280x1024
    on my laptop should be 1366x768...

    No wonder the screen goes black, it can't show that resolution...

  11. Similar Threads:

Page 3 of 14 First 1234513 ... Last

Tags for this Thread