1. Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    System
    Lenovo Y550P - 10.7.4
    CPU
    i7-820QM @ 1.73GHz
    Graphics
    NVIDIA GeForce 240M
    Geekbench Score
    7218
    Online
    xTRICKYxx is offline
    Android Phone iPhone eMac
    #1

    Black Screen Mountain Lion Installation


    Hello, I cannot find anyone who has gotten around this yet.

    I have a Lenovo Y550P and I have a feeling a wide variety of notebooks and desktops alike may experience this.

    So, after trying several different USB thumb drives, re-downloading ML from the Mac App Store twice, and trying several different boot flag combinations, I give up. I just spent $20 on this and I really want to get it working.

    Hardware:

    i7-820QM
    NVIDIA GeForce GT 240M
    480GB Corsair Force 3 SSD
    8GB DDR3 RAM

    Issue: With or without -v flag, it boots the installation successfully (I believe) yet my screen is completely black. I have hooked up my laptop via HDMI to see if my external monitor would work.
    I tried GraphicsEnabler=No -v -x PCIRootUID=0
    Also, GraphicsEnabler=No -v -x PCIRootUID=1

    I have replaced nearly every component on this machine except for the CPU and GPU to be compatible thus far. Here is a video of the final seconds on a verbose boot: Mountain Lion 10.8 UniBeast black screen installation - YouTube

    I have made sure I followed all the steps in the guide.

    Anyone with this similar issue or outside advice? I have gotten this laptop from 10.6.8 to 10.7.4 with relative ease and now I can't even boot the installer for ML.
    i7-820QM
    8GB DDR3 1333 RAM
    NVIDIA GeForce GT 240M 1GB GDDR3
    Corsair Force 3 480GB SSD
    10.7.4 -> Struggling to get to 10.8
    /Lenovo Y550P/

    iPhone 4 iOS 6 B3

    Galaxy Nexus GSM 4.1.1 Jelly Bean

  2. Join Date
    Jul 2012
    Posts
    74
    System
    Lenovo G460
    CPU
    Intel Core i5 520M
    Graphics
    Nvidia GeForce 310M
    Online
    ssdp_20072 is offline
    #2
    did u try without GraphicsEnabler=No?

  3. Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    System
    Lenovo Y550P - 10.7.4
    CPU
    i7-820QM @ 1.73GHz
    Graphics
    NVIDIA GeForce 240M
    Geekbench Score
    7218
    Online
    xTRICKYxx is offline
    Android Phone iPhone eMac
    #3
    Yes. Still a black screen.
    i7-820QM
    8GB DDR3 1333 RAM
    NVIDIA GeForce GT 240M 1GB GDDR3
    Corsair Force 3 480GB SSD
    10.7.4 -> Struggling to get to 10.8
    /Lenovo Y550P/

    iPhone 4 iOS 6 B3

    Galaxy Nexus GSM 4.1.1 Jelly Bean

  4. Join Date
    Jul 2012
    Posts
    74
    System
    Lenovo G460
    CPU
    Intel Core i5 520M
    Graphics
    Nvidia GeForce 310M
    Online
    ssdp_20072 is offline
    #4
    Do u use a DSDT?? A dsdt with proper graphics edits and solve the problem.

  5. Join Date
    Jun 2012
    Posts
    87
    System
    Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 U1H; OS X/Windows 7 Dual Boot
    CPU
    Intel SB i7 3.4 2600k
    Graphics
    Sapphire Radeon 6780 1 GB
    Online
    singj is online now
    iMac MacBook MacBook Pro
    #5
    I had the same issue - the installation appeared to boot correctly, but then the display lost signal and went to sleep. If I pressed RETURN in the dark, the USB drive would get all busy so I'm pretty sure the system didn't actually hang.

    I'm running the UEFI beta bios on my Gigabyte board so my installation was already devoid of any sort of graphics enabler - my 550Ti card was supported natively both in the UEFI BIOS and Lion.

    I tried typing in simply PCIRootUID=0 before hitting ENTER to boot from the Unibeast installation drive, and the black screen problem went away. I didn't use any of the other flags / commands you list here.

    Good luck!

  6. Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    System
    Lenovo Y550P - 10.7.4
    CPU
    i7-820QM @ 1.73GHz
    Graphics
    NVIDIA GeForce 240M
    Geekbench Score
    7218
    Online
    xTRICKYxx is offline
    Android Phone iPhone eMac
    #6
    Thanks. I'll try that. My 240M is natively detected so its confusing.

    PCIRootUID=0 by itself worked!!!! Thank you!!!! I swear I tried this by itself before....
    i7-820QM
    8GB DDR3 1333 RAM
    NVIDIA GeForce GT 240M 1GB GDDR3
    Corsair Force 3 480GB SSD
    10.7.4 -> Struggling to get to 10.8
    /Lenovo Y550P/

    iPhone 4 iOS 6 B3

    Galaxy Nexus GSM 4.1.1 Jelly Bean

  7. Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    System
    gygabite
    CPU
    ati
    Graphics
    ati
    Online
    victor985 is offline
    #7

    Black Screen Mountain Lion Installation


    thx

  8. Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    System
    Asus P5E
    CPU
    Intel Q6600
    Graphics
    Nvidia 9500GT
    Online
    hoogends is offline
    #8

    Black Screen Mountain Lion Installation


    Thanks guys

    Had same troubles as poster.
    PCIRootUID=0 by itself did the trick here too......


  9. Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1
    System
    10.7
    CPU
    2.81 i7
    Graphics
    GT250
    Online
    jesperandreassen is offline
    #9

    Black Screen Mountain Lion Installation


    Quote Originally Posted by singj View Post
    I had the same issue - the installation appeared to boot correctly, but then the display lost signal and went to sleep. If I pressed RETURN in the dark, the USB drive would get all busy so I'm pretty sure the system didn't actually hang.

    I'm running the UEFI beta bios on my Gigabyte board so my installation was already devoid of any sort of graphics enabler - my 550Ti card was supported natively both in the UEFI BIOS and Lion.

    I tried typing in simply PCIRootUID=0 before hitting ENTER to boot from the Unibeast installation drive, and the black screen problem went away. I didn't use any of the other flags / commands you list here.

    Good luck!
    PCIRootUID=0 worked for me as well!
    Thank you very much singj

  10. Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1
    System
    Thinkpad
    CPU
    i5
    Graphics
    Nvidia
    Online
    Rezabrya is offline
    #10

    Black Screen Mountain Lion Installation


    Can I ask everyone how exactly I'm supposed to put this edit in? My screen also turns off on my Lenovo Thinkpad T430 when I try and boot from the Unibeast drive...

  11. Similar Threads:

Page 1 of 2 12 Last

Tags for this Thread