1. Join Date
    Jul 2013
    Posts
    67
    Online
    jontah is offline
    #11

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    Actually all of it. Even -f and UseKernelCache=No and npci=0x2000 (which already is in my boot plist)

    I appreciate the answers so far.

  2. Join Date
    Jul 2013
    Posts
    67
    Online
    jontah is offline
    #12

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    For some reason it just keeps restarting OVER and OVER again so I get back to the startup (with the motherboard logo etc and Chameleon bootloader/loading OSX thingie.

    It just refuses to enter the freaking USB partition. It keeps startings when typing anything of these.

  3.   
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    675
    System
    GA-Z77-DS3H 16Gb
    CPU
    Intel 3570k
    Graphics
    Nvidia GTX 660
    Online
    defbref is online now
    iPhone
    #13

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    Are you booting of the USB? not from your previous chimera install on your PC?

  4. Join Date
    Jul 2013
    Posts
    67
    Online
    jontah is offline
    #14

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    I'm setting the USB as primary boot target and I'm still not reaching it, so I have to press F8 a couple of times until I can choose the USB to boot up manually. Then I get 2 choices "USB" And "Mountain Lion". Here I type all those things such as -f -x -v npci=0x2000 etc. Then I press enter while having the "USB" highlighted/selected.

    And it only reboots all the time. If it doesn't reboot I'm stuck at the apple logo without ANYTHING happening or loading at all.

    It just is a white background with a grey apple logo in the middle. Nothing more nothing less.

    Oh yeah, I've also tried to change it to the X.M.P profile #1 as said in the guide, still doesn't work.

    thanks.

  5.   
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    675
    System
    GA-Z77-DS3H 16Gb
    CPU
    Intel 3570k
    Graphics
    Nvidia GTX 660
    Online
    defbref is online now
    iPhone
    #15

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    Using a USB 3 or USB 2 port? Try USB 2 port if you are using a USB 3, failing that just try a different port.

  6. Join Date
    Jul 2013
    Posts
    67
    Online
    jontah is offline
    #16

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    I did use a USB 3.0 port, I now tried a USB 2.0 port, but still the same :/

  7. Join Date
    Jul 2013
    Posts
    67
    Online
    jontah is offline
    #17

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    typing -x npci=3000 got me further.. now the loading circle is atleast shown, but its getting stuck there and getting no further.

    EDIT:

    adding -f aswell to -x npci=3000 keeps the loading circle spinning atleast without getting stuck. But nothing happens at all. It just spins forever and ever. And the loading wheel seems to get stuck from time to time on the way aswell..

    No message is showing up though, just spinning around loding forever

  8.   
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    675
    System
    GA-Z77-DS3H 16Gb
    CPU
    Intel 3570k
    Graphics
    Nvidia GTX 660
    Online
    defbref is online now
    iPhone
    #18

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    use -v as well so we can see whats going on, instead of a white screen you will get logs

  9. Join Date
    Jul 2013
    Posts
    67
    Online
    jontah is offline
    #19

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    Quote Originally Posted by defbref View Post
    use -v as well so we can see whats going on, instead of a white screen you will get logs
    OK I just did that too.

    The last of hte log says:

    using 64-bit bootache playlist
    BootCacheControl: Unable to open /var/db/BootCache.playlist: 2 No such file or directory
    Kext loading now disabled.
    Kext unloading now disabled.
    Kext autounloading now disabled.
    Kernel requests now disabled.

    EDIT: found this thread: BootCacheControl: Unable to open /var/db/BootCache.playlist: 2 No such file or directory.

    And tried what user "JakeDales" said:

    "I fixed my issue by Using the strings -v -x GraphicsEnabler=Yes npci=0x2000 to boot

    Hope this helps anyone who had this issue.

    But instead I'm using npci=0x3000, and now also trying to add -f but I still get the same error :/ Also tried this combo with GraphicsEnabler=No ofcourse.. I really don't know how to get this to work.. seriously ;o can't even reach the installer lol.

  10. Join Date
    Jul 2013
    Posts
    67
    Online
    jontah is offline
    #20

    Updating from Mountain Lion to Mavericks on my hackintosh? (see parts) working?


    Quote Originally Posted by jontah View Post
    OK I just did that too.

    The last of hte log says:

    using 64-bit bootache playlist
    BootCacheControl: Unable to open /var/db/BootCache.playlist: 2 No such file or directory
    Kext loading now disabled.
    Kext unloading now disabled.
    Kext autounloading now disabled.
    Kernel requests now disabled.

    EDIT: found this thread: BootCacheControl: Unable to open /var/db/BootCache.playlist: 2 No such file or directory.

    And tried what user "JakeDales" said:

    "I fixed my issue by Using the strings -v -x GraphicsEnabler=Yes npci=0x2000 to boot

    Hope this helps anyone who had this issue.

    But instead I'm using npci=0x3000, and now also trying to add -f but I still get the same error :/ Also tried this combo with GraphicsEnabler=No ofcourse.. I really don't know how to get this to work.. seriously ;o can't even reach the installer lol.
    In fact I can't reach ANYTHING that's on a USB or other drive or something.. I can only boot up into ML and that works perfectly after alot of sweat, tears, blood and tweaking.. I was getting weird freezes at times. But changing from npci=0x3000 to npci=0x2000 in boot plist got that away.

  11. Similar Threads:

Page 2 of 4 First 1234 Last