1. Join Date
    Apr 2012
    Posts
    156
    System
    g770 (g470/g570 kexts)
    CPU
    i3
    Graphics
    hd3000
    Online
    willpower101 is offline
    Android Phone iPhone
    #1

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    No matter what flags I use, I can't get the 4440s to boot to the installer.
    Always hangs on IOBluetoothHCIController Start Completed
    (sometimes hangs on mac framework successfully initialized.)

    I reset the bios.
    Changed the value you mentioned.
    Used the boot flags and tried a variety of others.

    I'm using 10.8.0 on a 4440s with a SANDY bridge i3 processor (That was working fine on my g770)
    Using unibeast 1.7.0 and don't want to download 10.8.3 installer right now because with my internet connection it would take 5 hours. So I'm using the 10.8.0 saved in my apps folder on the other laptop.

  2. Moderator
    Other  
    Join Date
    May 2012
    Posts
    46,135
    System
    Intel DH67BL/HP ProBook 4530s (Clover)
    CPU
    Core i7-2600K/Core i3-2310m
    Graphics
    Intel HD 3000
    Geekbench Score
    11641
    Online
    RehabMan is online now
    iPhone MacBook Air
    #2

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Quote Originally Posted by willpower101 View Post
    No matter what flags I use, I can't get the 4440s to boot to the installer.
    Always hangs on IOBluetoothHCIController Start Completed
    (sometimes hangs on mac framework successfully initialized.)

    I reset the bios.
    Changed the value you mentioned.
    Used the boot flags and tried a variety of others.

    I'm using 10.8.0 on a 4440s with a SANDY bridge i3 processor (That was working fine on my g770)
    That points to some kind of graphics issue (everything booted ok, you just don't see result on your laptop display). You might try plugging in an HDMI monitor. It is something that "-x" (safe mode) should take care of. You could also try removing /S/L/E/AppleIntelFramebufferCapri.kext from your Unibeast USB.

    There probably isn't that many people who have tried 10.8.0 on the ProBook 4x40s.
    I recommend using 10.8.3. It is all that is supported by the ProBook Installer for 4x40s anyway.

    Using unibeast 1.7.0 and don't want to download 10.8.3 installer right now because with my internet connection it would take 5 hours. So I'm using the 10.8.0 saved in my apps folder on the other laptop.
    I don't think you have a choice. Might as well start downloading now...
    Laptop#1: (Clover) HP ProBook 4540s D8C12UT (1080p), i5-3230m, BIOS F.50a: OS X 10.10/Windows 7/Windows 8.1
    Laptop#2: (Clover) Lenovo U430 Touch, i7-4500U: OS X 10.10/Windows 8.1
    Desktop: (Clover) DIY Intel DH67GD, Core i7-2600K, Dell U3011+U2001FP: 10.10/10.7.5/Windows 8.1/Windows 10(TP)
    Projects || Blog

  3. Join Date
    Apr 2012
    Posts
    156
    System
    g770 (g470/g570 kexts)
    CPU
    i3
    Graphics
    hd3000
    Online
    willpower101 is offline
    Android Phone iPhone
    #3

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    10.8.3 finally and not working either.

    hdmi does the same thing.

    Is /S/L/E/AppleIntelFramebufferCapri.kext removal the only other thing that could be preventing boot at this point?

  4. Moderator
    Other  
    Join Date
    May 2012
    Posts
    46,135
    System
    Intel DH67BL/HP ProBook 4530s (Clover)
    CPU
    Core i7-2600K/Core i3-2310m
    Graphics
    Intel HD 3000
    Geekbench Score
    11641
    Online
    RehabMan is online now
    iPhone MacBook Air
    #4

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Quote Originally Posted by willpower101 View Post
    10.8.3 finally and not working either.

    hdmi does the same thing.

    Is /S/L/E/AppleIntelFramebufferCapri.kext removal the only other thing that could be preventing boot at this point?
    What boot flags are you using?
    Laptop#1: (Clover) HP ProBook 4540s D8C12UT (1080p), i5-3230m, BIOS F.50a: OS X 10.10/Windows 7/Windows 8.1
    Laptop#2: (Clover) Lenovo U430 Touch, i7-4500U: OS X 10.10/Windows 8.1
    Desktop: (Clover) DIY Intel DH67GD, Core i7-2600K, Dell U3011+U2001FP: 10.10/10.7.5/Windows 8.1/Windows 10(TP)
    Projects || Blog

  5. Join Date
    Apr 2012
    Posts
    156
    System
    g770 (g470/g570 kexts)
    CPU
    i3
    Graphics
    hd3000
    Online
    willpower101 is offline
    Android Phone iPhone
    #5

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Quote Originally Posted by RehabMan View Post
    What boot flags are you using?
    Tried:

    -v -x PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No
    -v PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No
    -v -x PCIRootUID=0
    -v -x npci=0x2000 PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No

    edit
    And just tried verbose by itself as well. Still hung up on the ioblutoothhcicontroller :(

  6. Moderator
    Other  
    Join Date
    May 2012
    Posts
    46,135
    System
    Intel DH67BL/HP ProBook 4530s (Clover)
    CPU
    Core i7-2600K/Core i3-2310m
    Graphics
    Intel HD 3000
    Geekbench Score
    11641
    Online
    RehabMan is online now
    iPhone MacBook Air
    #6

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Quote Originally Posted by willpower101 View Post
    Tried:

    -v -x PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No
    -v PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No
    -v -x PCIRootUID=0
    -v -x npci=0x2000 PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No

    edit
    And just tried verbose by itself as well. Still hung up on the ioblutoothhcicontroller :(
    Does the laptop have Radeon switchable graphics? If so, have you disabled it in BIOS?
    Laptop#1: (Clover) HP ProBook 4540s D8C12UT (1080p), i5-3230m, BIOS F.50a: OS X 10.10/Windows 7/Windows 8.1
    Laptop#2: (Clover) Lenovo U430 Touch, i7-4500U: OS X 10.10/Windows 8.1
    Desktop: (Clover) DIY Intel DH67GD, Core i7-2600K, Dell U3011+U2001FP: 10.10/10.7.5/Windows 8.1/Windows 10(TP)
    Projects || Blog

  7. Join Date
    Apr 2012
    Posts
    156
    System
    g770 (g470/g570 kexts)
    CPU
    i3
    Graphics
    hd3000
    Online
    willpower101 is offline
    Android Phone iPhone
    #7

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Nope. No onboard

  8. Moderator
    Other  
    Join Date
    May 2012
    Posts
    46,135
    System
    Intel DH67BL/HP ProBook 4530s (Clover)
    CPU
    Core i7-2600K/Core i3-2310m
    Graphics
    Intel HD 3000
    Geekbench Score
    11641
    Online
    RehabMan is online now
    iPhone MacBook Air
    #8

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Quote Originally Posted by willpower101 View Post
    Nope. No onboard
    Try this:
    - download https://github.com/RehabMan/HP-ProBo.../Mini-SSDT.aml, copy to USB /Extra/ssdt.aml
    - download https://github.com/RehabMan/HP-ProBo...-SSDT-IMEI.aml, copy to USB /Extra/ssdt-1.aml

    Try booting then with only 'GraphicsEnabler=No PCIRootUID=0' (-v optional)
    Laptop#1: (Clover) HP ProBook 4540s D8C12UT (1080p), i5-3230m, BIOS F.50a: OS X 10.10/Windows 7/Windows 8.1
    Laptop#2: (Clover) Lenovo U430 Touch, i7-4500U: OS X 10.10/Windows 8.1
    Desktop: (Clover) DIY Intel DH67GD, Core i7-2600K, Dell U3011+U2001FP: 10.10/10.7.5/Windows 8.1/Windows 10(TP)
    Projects || Blog

  9. Join Date
    Apr 2012
    Posts
    156
    System
    g770 (g470/g570 kexts)
    CPU
    i3
    Graphics
    hd3000
    Online
    willpower101 is offline
    Android Phone iPhone
    #9

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Followed exactly. Should I try renaming ssdt-1 to ssdt?

    outpute is:

    MAC Framework successfully initialized
    using 16384 buffer headers and 10240 cluser IO buffer header
    []

    Then just the cursor, not flashing. No output on hdmi either.

  10. Moderator
    Other  
    Join Date
    May 2012
    Posts
    46,135
    System
    Intel DH67BL/HP ProBook 4530s (Clover)
    CPU
    Core i7-2600K/Core i3-2310m
    Graphics
    Intel HD 3000
    Geekbench Score
    11641
    Online
    RehabMan is online now
    iPhone MacBook Air
    #10

    Trouble booting installer 10.8.0 with ProBook 4440s


    Quote Originally Posted by willpower101 View Post
    Followed exactly. Should I try renaming ssdt-1 to ssdt?
    No. The order in which SSDTs are loaded doesn't matter.


    outpute is:

    MAC Framework successfully initialized
    using 16384 buffer headers and 10240 cluser IO buffer header
    []

    Then just the cursor, not flashing. No output on hdmi either.
    Hmmm... Have you verified that this laptop runs Windows or Linux correctly?
    Laptop#1: (Clover) HP ProBook 4540s D8C12UT (1080p), i5-3230m, BIOS F.50a: OS X 10.10/Windows 7/Windows 8.1
    Laptop#2: (Clover) Lenovo U430 Touch, i7-4500U: OS X 10.10/Windows 8.1
    Desktop: (Clover) DIY Intel DH67GD, Core i7-2600K, Dell U3011+U2001FP: 10.10/10.7.5/Windows 8.1/Windows 10(TP)
    Projects || Blog

  11. Similar Threads:

Page 1 of 4 123 ... Last