1. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    9
    System
    Gigabyte Z77
    CPU
    I7
    Graphics
    NVIDIA 5600 Ti
    Online
    Michaellang is offline
    #151

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Quote Originally Posted by toleda View Post
    The only way to see 5.1 passthrough working is the DolbyDigital display on your receiver. Questions:
    1. What audio solution is installed?
    2. What is your DolbyDigital source (attach MediaInfo report)?
    3. What player (XMBC/Plex work with Force Digital set)?
    4. What player/audio device?
    5. What Receiver?
    1.: I want to get AC3/DTS over my AVR (Denon 3806) via optical cable (onboard SPDIF/ Gigabyte X77Z UP5 TH).
    2.: Playersoft is VLC or XBMC (prefered). Media is DVD/BluRay copy on HD.
    3.: I prefer XBMC. How do i get "Force Digital"??? What i have to do in setup?
    4.: ? see 3.
    5.: see 1.

    I only get 2 chanel dig.out. My receiver only shows "Dolby PLII". On my real Mac i get DD5.1 or DTS without problems. It must be possible to get the same on my hackintosh...

    Thanks for help!

  2. Moderator
      
    Join Date
    May 2010
    Posts
    12,658
    System
    Z87I Deluxe
    CPU
    Core i7-4770K
    Graphics
    HD7750 + HD4600
    Online
    toleda is offline
    iPhone iMac MacBook Pro Mac Mini 512k LC PowerMac
    #152

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Quote Originally Posted by Michaellang View Post
    1.: I want to get AC3/DTS over my AVR (Denon 3806) via optical cable (onboard SPDIF/ Gigabyte X77Z UP5 TH).
    2.: Playersoft is VLC or XBMC (prefered). Media is DVD/BluRay copy on HD.
    3.: I prefer XBMC. How do i get "Force Digital"??? What i have to do in setup?
    4.: ? see 3.
    5.: see 1.
    Answers not helpful.
    1. What audio is installed on your system, AppleHDA.kext (MultiBeast/ALC898 with or without dsdt or other), Voodoo (MultiBeast/Voodoo or other) or, if neither, what?
    2. Use MediaInfo to get the exact audio format from the media file (example below)
    3. XBMC is fine
    4. XBMC/System/Settings/System/Audio Output/DigitalCoax, 5.1, Buit-in Digital (settings below)
    5. Denon is fine
    P8Z77-I Deluxe/10.8.2/MultiBeast 5.1.3/With DSDT/ALC898 with XBMC playing U2 - 360 Degrees Live at the Rose Bowl (2010), I have both DolbyDigital 5.1 and DTS 5.1 surround sound with Optical passthrough to my receiver.

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-screen-shot-2012-12-18-4.58.30-pm.pngMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-screen-shot-2012-12-18-4.49.22-pm.jpgMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-screen-shot-2012-12-18-4.47.39-pm.pngMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-screen-shot-2012-12-18-4.47.11-pm.jpg

  3. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    9
    System
    Gigabyte Z77
    CPU
    I7
    Graphics
    NVIDIA 5600 Ti
    Online
    Michaellang is offline
    #153

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Thank you for your help.
    O.K., i missed some info. Sorry, i am a newby. ;-)

    1) MultiBeast 5.2.0/ALC898 without dsdt. (I think then it is AppleHDA.kext)

    The other settings in XBMC i will test this evening. Now i must go to work ;-(
    I will send you some more info later...

    Michael

  4. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    9
    System
    Gigabyte Z77
    CPU
    I7
    Graphics
    NVIDIA 5600 Ti
    Online
    Michaellang is offline
    #154

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Hi again,
    now i have checked all the options in XBMC. They are the same as yours.
    When i playback a movie, i get only distorted noise. Only 2 channel audio is working or switching to analog.

    Here is what mediainfo is saying about some files (i use different types as DVD-copy, mv4 transcoded files with handbrake or DVDremaster, Bluray-copies with makeMKV) :

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-17.45.04.pngMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-17.45.27.pngMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-17.47.23.pngMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-17.48.00.pngMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-17.49.56.png

    What is my problem? Why does my setup didnīt work? Shoud i use a dsdt? Do i have to fix something in AppleHDA-kext ?

    Thanks for any help!

    Michael

  5. Join Date
    Jun 2012
    Posts
    7
    System
    10.8
    CPU
    core 2 duo
    Graphics
    ga-p965-dq6
    Online
    kennyw1119 is offline
    #155

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    sorry my english is very bad
    MultiBeast 5.2.1 to installation but no audio High Definition Audio (not Devices)
    Motherboard: asus P5QL-EM
    OS and version: 10.8.2
    graphics: asus HD5450 silent

    i try Procedures MultiBeast/Without DSDT
    can you help me Please?
    thank you so much
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-applehda.kext-version.png   Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-graphics-displays.png   Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-intel-high-definition-audio-not-devices-.png  
    Attached Files Attached Files

  6. Moderator
      
    Join Date
    May 2010
    Posts
    12,658
    System
    Z87I Deluxe
    CPU
    Core i7-4770K
    Graphics
    HD7750 + HD4600
    Online
    toleda is offline
    iPhone iMac MacBook Pro Mac Mini 512k LC PowerMac
    #156

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Quote Originally Posted by Michaellang View Post
    What is my problem? Why does my setup didnīt work? Shoud i use a dsdt? Do i have to fix something in AppleHDA-kext ?
    There is nothing wrong with the software. The dsdt and the enabler kext do the same thing. Attach screenshots of your XBMC setting and the Audio settings with a surround sound audio track playing (like the screen shots in my previous post).

  7. Moderator
      
    Join Date
    May 2010
    Posts
    12,658
    System
    Z87I Deluxe
    CPU
    Core i7-4770K
    Graphics
    HD7750 + HD4600
    Online
    toleda is offline
    iPhone iMac MacBook Pro Mac Mini 512k LC PowerMac
    #157

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Quote Originally Posted by kennyw1119 View Post
    sorry my english is very bad
    MultiBeast 5.2.1 to installation but no audio High Definition Audio (not Devices)
    Motherboard: asus P5QL-EM
    OS and version: 10.8.2
    Your IOReg says you are on 10.8 not 10.8.2; suggest updating. After the update use the same MultiBeast audio settings and reply with new IOReg.

  8. Join Date
    Oct 2012
    Posts
    9
    System
    Gigabyte Z77
    CPU
    I7
    Graphics
    NVIDIA 5600 Ti
    Online
    Michaellang is offline
    #158

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Here are the screenshots of my Multibeast settings and what"about this mac" says. Screenshots from XBMC will follow, but they look the same as your screenshots.

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-22.37.53.pngMountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-22.42.13.jpg

    Thanks,
    Michael
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-bildschirmfoto-2012-12-19-um-22.37.12.png  

  9. Join Date
    Jun 2012
    Posts
    7
    System
    10.8
    CPU
    core 2 duo
    Graphics
    ga-p965-dq6
    Online
    kennyw1119 is offline
    #159

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Quote Originally Posted by toleda View Post
    Your IOReg says you are on 10.8 not 10.8.2; suggest updating. After the update use the same MultiBeast audio settings and reply with new IOReg.
    this IOReg is update by today
    thank you so much
    and one question in picture (b. Without dsdt, copy Downloads/ML_AppleHDA.../HDAEnabler1.kext to Desktop)
    ML_AppleHDA need to download by here? or use MultiBeast that one is OK? because i can find in post
    i just download HDAEnabler1.kext.zip <---this one need Install to s/l/e?

    sorry i am VERY stupid ,ask too much question
    my english is Translation by google>.<Please forgive me
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting-i-dont-have.png  
    Attached Files Attached Files

  10. Moderator
      
    Join Date
    May 2010
    Posts
    12,658
    System
    Z87I Deluxe
    CPU
    Core i7-4770K
    Graphics
    HD7750 + HD4600
    Online
    toleda is offline
    iPhone iMac MacBook Pro Mac Mini 512k LC PowerMac
    #160

    Mountain Lion: MultiBeast - No Audio/Solutions and Problem Reporting


    Quote Originally Posted by kennyw1119 View Post
    one question in picture (b. Without dsdt, copy Downloads/ML_AppleHDA.../HDAEnabler1.kext to Desktop)
    ML_AppleHDA need to download by here? or use MultiBeast that one is OK? because i can find in post
    i just download HDAEnabler1.kext.zip <---this one need Install to s/l/e?
    The ML_AppleHDA.kext was installed by the 10.8.2 Combo Update. You only needed to install the HDAEnabler1.kext in S/L/E. What AppleHDA.kext was installed for the IOReg attached

  11. Similar Threads:

    Page 16 of 83 First ... 614151617182666 ... Last